2,5 milijono artilerijos sviedinių nuo draugo Kimo

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2024-03-08 02:30:00, skaitė 982, komentavo 7

2,5 milijono artilerijos sviedinių nuo draugo Kimo

Kai visa tai pasibaigs, jam tikrai bus pasakytas didelis, šiltas rusiškas „ačiū“. Juk, tai, ką jis daro, ir yra tas pats ugninis į škvalas į saloreicho ginkluotąsias pajėgas prie Avdejevkoje ir kitur, tūkstančiai išsaugotų Rusijos kareivių gyvybių, neviltis ir trydaliojimai vakaroidų komentaruose, apie tai, kaip sustabdyti Rusijos puolimą...

Pietų Korėjos pranešimas sukrėtė vakaroidus. P. Korėjos civilinė žvalgyba, BEYOND PARALLEL, turinti kontraktą su P. Korėjos gynybos ministerija, išleido ataskaitą „Dideli amunicijos tiekimai iš KLDR į Rusiją“, autoriai Viktoras Cha, Džo Bermudezas-jaunesnysis ir Džen Džun. Tai nėra kvaili žmonės ir jie gerai gaudosi šioje srityje.

Taigi, jie rašo, kad nuo praėjusių metų rudens iki šių metų vasario (per šešis mėnesius!) draugas Kimas perdavė Rusijai daugiau nei 10 tūkstančių konteinerių arba 2,5 milijono „dovanėlių“.

Šitie duomenys sukėlė šoką NATO šalių karinėms žinyboms. Juk prieš tai visa sumauta NATO struktūra su dideliu vargu tesugebėjo šiaip taip išpersti  Okrainai iš žadėto milijono vas 300 000 vienetų. 

Čekai pareiškė, kad kažkur ta,i viso pasaulio užkampiuose, jiems pavyko atrasti 800 tūkstančių artilerijos sviedinių, kuriuos galima nupirkti jau dabar, tik va bėda... Kol kas niekas nenori mokėti. O ir neparduos niekas, nes "rado" juos P. Afrikos respublikoje ir toje pačioje P. Korėjoje, kurios tikrai neparduos.

O štai draugas Kimas kažkaip sugebėjo vienas per šešis mėnesius prištampuoti 2,5 mln. vienetų. 

Ataskaitoje rašoma, kad ukro-prokuroras raportavo apie tai, jog teisėsaugos darbuotojams pavyko nustatyti, kad rusai masiškai naudoja „Šiaurės Korėjos žaisliukus“. Kartu prie viso to, pranešimo autoriai praneša, kad pastarosiomis savaitėmis rusai pastebimai padidino spaudimą pasitelkę KN-23/24 (rusiško „Iskander“ analogas, tik didesnio nuotolio).

Ataskaitos autoriai daro išvadą, kad draugas Kimas sugebėjo kelis kartus išplėsti karinio-pramoninio komplekso produkcijos gamybą ne tik apkraudamas esamus gamybinius pajėgumus, bet ir paleisdamas naujus. Ir padarė jis visą tai, tarp kitko, priešui neprieinamoje vietoje (kalnai ir natūralios gamtinės kliūtys).

O atsižvelgiant į aukštą Šiaurės Korėjos kontržvalgybos lygį, jis faktiškai nepaliko jokių galimybių pidosams ir pietų korėjiečiams tyrinėti šias įmones. Ir čia atsižvelgiant į tai, kad KLDR teritoriją fotografuoja dešimtys vakaroidų žvalgybos palydovų, faktiškai tyrinėjančių šalį po padidinamąjį stiklą.

Tačiau kas labiausiai stebina, tai tas, kad turėdami galingiausią palydovų grupuotę, pietų korėjiečiai savo ataskaitoje rašo, jog negali suprasti, kur rusai slepia ir sandėliuoja Šiaurės Korėjos karinio-pramoninio komplekso (KPK) produkciją, nes rusai nuolat keičia logistikos maršrutus, suvokdami, kad „didysis brolis“ vėpso į Rusiją iš orbitos be perstojo.

Dar daugiau, ataskaitoje parašyta, kad šiaurės korėjiečiai pradėjo tiekti ne tik gatavą amuniciją, bet ir tarpines dalis, kurias Rusija priderina vietoje, o tai savo ruožtu, padidina pristatymo ir gatavos produkcijos gavimo greitį.

Na ir kas yra įdomiausia, tai, kad autoriai prieina prie išvados, jog jeigu viskas eisis taip ir toliau, tai draugas Kimas dar šiemet aplenks visas stambiausias vakaroidines  šalis artilerijos sviedinių gamyboje srityje (išskyrus Pindostaną).

Ir apskritai autoriai pripažįsta, kad draugų Kimo ir Putino sustabdyti yra neįmanoma. Jų (autorių) nuomone, KLDR ir Rusijos prekybiniai laivai turėtų būti sulaikomi, jei vakaroidai ir Pietų Korėja nori pakeisti situaciją, tačiau visa problema yra tame, kad rusai ir šiaurės korėjiečiai sukūrė tokį laivyną, prie kurio jų priešininkai net jei ir labai panorėtų, tai negalėtų prieiti.

Todėl lieka tik sankcijos, bet ir čia – pasala. Visos žmonijos sugalvotos sankcijos šioms dviem šalims jau buvo įvestos. Ir deda ant jų.

Čia verta paminėti dar vieną dalyką.

Beveik visa Šiaurės Korėjos ginkluotė yra gaminama tarybinių ir rusiškų sistemų pagrindu. Grubiai tariant, kad ir kokį artilerijos sviedinį paimtumėte, bet kuri Rusijos artilerijos sistema ar bet kuris karinis lėktuvas gali jį saugiai naudoti be jokių perdarymų.

O atsižvelgiant į tai, kad Rusijai priklauso 22% pasaulio ginklų rinkos, draugas Kimas turi galimybę laisvai pridengti Rusiją pardavimų rinkose, kol ji yra užsiėmusi Okrainoje.

O ką gi norėjo prasukti anglosaksai? Jie norėjo, kad Rusija nustotų tiekti savo ginkluotę į pasaulines rinkas. Ir tuo momentu pindosai ir britonai būtų ten įšokę, perimdami kontraktus, Jų karinis-pramoninis kompleksas pradėtų augti, ir praėjus keleriems metams, Rusija prarastų pardavimo rinkas, nes anglosaksai pervestu tas pačias Indiją, Egiptą, Pakistaną ir kitas potarybines šalis prie savų smogiamųjų ir puolamųjų priemonių. Tai reiškia, kad amunicija joms taip pat taptų anglosaksoniška, kas ilgiems metams pririštų tas šalis prie vakaroidinės ginkluotės

Rusija visa tai puikiai supranta ir, vietoj to, kad leistu tam atsitikti, padėjo draugui Kimui, kad tas užimtu rusiškas nišas, kol Rusija sprendžia savo problemas. O pasibaigus konfliktui Okrainoje, Rusija be jokio vargo sugrįš, o nuo anglosaksų atsilaisvinusioje rinkoje vietos atsiras vietos ir Rusijai, ir KLDR.

O štai pasaulinė rinka pamažu pradės atsisakyti anglosaksoniško karinio-pramoninio komplekso produkcijos todėl, nes „pažadėtas stebuklas“ Okrainoje neįvyko. Rusijos sistemos yra ne tik pigesnės, bet ir daugeliu parametrų gerokai pranašesnės už pindosų, britonų, vokiečių ir prancūzų.

Taigi Pindostano ir Europos pralaimėjimas šioje priešpriešoje joms gresia ne tik reputacijos praradimu, bet ir pasaulio ginklų rinkų praradimu, su visomis iš to išplaukiančiomis…