Šimonytės vadovaujama Vyriausybė klausia: ar mums pavyks susitarti dėl pilietybės išsaugojimo?

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/simonytes... 2024-04-13 15:47:00, skaitė 799, komentavo 16

Šimonytės vadovaujama Vyriausybė klausia: ar mums pavyks susitarti dėl pilietybės išsaugojimo?

Likus lygiai mėnesiui iki gegužės 12 d. vyksiančio referendumo dėl Lietuvos Respublikos (LR) pilietybės išsaugojimo, visu pajėgumu įsibėgėja visuomenės informavimo kampanija „Suapvalinkime Lietuvą“, kuri kviečia susitarti svarbiu klausimu ir išsakyti pilietinę nuomonę dėl Lietuvos ateities: didesnė ar mažesnė – dviejų ar trijų milijonų piliečių valstybė bus Lietuva.

„Kiekvieno balsas referendume dėl pilietybės išsaugojimo gali būti lemiamas. Pasitelkdami suapvalinimo metaforą, siekiame vaizdžiai perteikti klausimą, ar norime daugiau ar mažiau Lietuvos piliečių, didesnių ar mažesnių demografinių rodiklių, stipresnių ar silpnesnių ryšių su lietuviais, pasklidusias po visą Žemės rutulį. Kartu šiuo suapvalinimo veiksmu kviečiame pagaliau išspręsti šį aštriais kampais pasižyminti klausimą, neduodantį visuomenei ramybės, t. y. raginame visus referendumo būdu susitarti“, - komentuodamas kampanijos idėją pasakė Vyriausybės kanceliarijos Vyriausybės komunikacijos departamento vadovas Marius Gurskas.

Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė skelbia, kad „artėjantis referendumas – ne tik užsienio lietuvių klausimas, juo sprendžiama ilgametė problema“.

„Referendumo metu visi kartu turėsime atsakyti į klausimą, ar LR piliečiai galėtų išlaikyti jau gimimu įgytą LR pilietybę, jeigu jie įgytų ir kitos Lietuvai draugiškos valstybės (valstybės, priklausančios NATO, ES, EBPO ir EEE organizacijoms) pilietybę. 2023 m. gruodžio mėn. atliktos sociologinės apklausos duomenimis, 3 iš 4 (arba 76 proc.) respondentų teigė, kad yra svarbu išsaugoti gimimu įgytą LR pilietybę, įgijus kitos Lietuvai draugiškos valstybės pilietybę, o 60 proc. apklaustųjų išreiškė ketinimą dalyvauti referendume“, - skelbiama Vyriausybės pranešime visuomenei „Ar mums pavyks susitarti? Liko mėnuo iki referendumo dėl pilietybės išsaugojimo“.