Britanija derasi dėl savo migrantų išsiuntimo į Armėniją ir kitas vargingas šalis

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/105550/britani... 2024-04-15 16:25:00, skaitė 574, komentavo 5

Britanija derasi dėl savo migrantų išsiuntimo į Armėniją ir kitas vargingas šalis

Didžioji Britanija derasi su Armėnija, Dramblio Kaulo Krantu, Kosta Rika ir Botsvana dėl nelegalių migrantų tenai išsiuntimo.

Numatoma taikyti schemą, panašią į tą, dėl kurios susitarta siunčiant migrantus į Ruandą, praneša „The Times” leidinys, remdamasis Didžiosios Britanijos vyriausybės dokumentais.

Derybos su Armėnijos puse prasidėjo dar 2023 m. rugsėjį, tačiau pažangos kol kas nepasiekta.

Teigiama, kad britų valdžia taip pat kreipėsi į Ekvadorą, Paragvajų, Peru, Braziliją ir Kolumbiją, tačiau paaiškėjo, kad jos „mažiau suinteresuotos” siūlomu susitarimu.

Žaliasis Kyšulys, Senegalas, Tanzanija, Togas, Angola ir Siera Leonė buvo „įtrauktos į rezervinį sąrašą” tam atvejui, jei nepavyktų susitarti su kitomis šalimis.

Tuo tarpu Marokas, Tunisas, Namibija ir Gambija „aiškiai atsisakė” pradėti diskusijas šiuo klausimu, teigė laikraštis.

Kovodama su nelegalia migracija Didžioji Britanija ketina išsiųsti nelegalius migrantus į Ruandą – Rytų Afrikos šalį, kuri, pasak britų valdžios institucijų, „įgijo reputaciją dėl humaniško ir profesionalaus elgesio su pabėgėliais ir migrantais”.

Už tai Ruandai sumokėta daugiau kaip 100 mln. svarų sterlingų. 2023 m. gruodį šalys pasirašė naują susitarimą, pagal kurį Jungtinėje Karalystėje sugauti nelegalūs migrantai gali būti išsiųsti be teisės prašyti prieglobsčio karalystėje.