Rusijos humanitarininėse vilkstinėse pasieniečiai ginklų nerasdavo

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/rusijo... 2015-06-01 11:39:34, skaitė 3669, komentavo 0

Rusijos humanitarininėse vilkstinėse pasieniečiai ginklų nerasdavo


Viktoras Nazarenko. Nuotr. cont.ws

Apie tai pareiškė Ukrainos Valstybinės pasienio tarnybos vadovas Viktoras Nazarenko gegužės 28 d. kalbėdamas Ukrainos 5 televizijos kanalo eteryje.

 „Iki šios dienos nei vienas humanitarinis konvojus teisėtai nekirto Ukrainos valstybinės sienos“, - pažymėjo jis.

V. Nazarenko paaiškino, kad rusiški kroviniai negali teisėtai patekti į šalį todėl, kad Ukraina savo sienos nekontroliuoja. Be to, pasak jo, „humanitarinė vilkstinė“ turi būti juridiškai įforminta.

„Mes darome viską, kad šias vilkstines nukreipti į tuos pasienio punktus, kuriuos mes kontroliuojame“, - pažymėjo jis, pridūręs, kad Rusija su tokiomis sąlygomis nesutinka todėl, kad dėl tam tikrų priežasčių jai tai nėra paranku.

„Iki šios dienos į šalį atvyko jau 28 vilkstinės ir jų planuojama daugiau. Veža įvairius krovinius. Paskutiniu metu tai beveik be išimties maisto produktai. Nei karto mes nefiksavome ginklų ar šaudmenų pervežimo fakto“, - teigė V. Nazarenko.

Manoma, kad perduodama „humanitarinius krovinius“ Ukrainai, Rusija pažeidžia tarptautinę teisę. Ukrainos pasieniečiai  ir Raudonojo kryžiaus atstovai pareiškė, kad jie neturi galimybių patikrinti šių krovinių.

Balandžio 23 d. Ukrainos valstybinės pasienio tarnybos atstovas spaudai Olegas Slobodianas pranešė, kad 25-oji Rusijos sunkvežimių vilkstinė, šią dieną įvažiavusi į Ukrainos teritoriją pro Ukrainos pasieniečių nekontroliuojamą pasienio postą, vežė neidentifikuotą literatūrą ir padangas krovininiams automobiliams.

Šaltinis: pravda.com.ua

Galima spėti, kad Ukrainos Valstybinės pasienio tarnybos vadovas Viktoras Nazarenko nelabai orentuojasi situacijoje ir disponuoja neteisinga informacija.

Jei Ukrainos pareigūnas būtų skaitęs Vytauto Landsbergio įžvalgą „Mirties konvojus“, jis žinotų, kad „humanitarinės vilkstinės“ sunkvežimiai yra kariški, tik perdažyti.

SusijęV. Landsbergis. Mirties konvojus