Austrija atmeta ES kvotas imigracijai: „Atsakymas ir toliau bus ne”

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2020/0... 2020-04-10 09:18:00, skaitė 1227, komentavo 6

Austrija atmeta ES kvotas imigracijai: „Atsakymas ir toliau bus ne”

Autrijos parlamentas, Viena

Kaip rašoma Austrijos žiniasklaidoje, šalis numato ir toliau laikytis griežtesnės imigracijos politikos ir atsisako dalyvauti migrantų, šiuo metu esančių Graikijoje, paskirstyme.

Nežiūrint to, kad 150 taip vadinamų nevyriausybinių organizacijų daro spaudimą šiai šaliai priimti migrantus pandemijos metu, Austrija tebesilaiko savo ankstesnės pozicijos. 

„Atsakymas ir toliau bus ne,“ - teigė Claudia Türtscher, užsienio reikalų ministro Alexanderio Schallenbergo atstovė spaudai federalinio kanclerio Sebastiano Kurzo Austrijos liaudies partijoje (ALP).

„Milijonai žmonių gali pradėti kelionę į Europą, jei neatlaikys Turkijos – Graikijos siena ar jei jie susidarys įspūdį, kad ją bus galima kirsti,“ - kovo mėnesį sake Kurzas, pavadinęs tuometinius Erdogano veiksmus puolimu prieš Europos Sąjungą.

Taip pat ir šalies ministrė Europos Sąjungai, Karoline Edtstadleris, sako ne ir pabrėžia, kad bus vengiama 2015 ir 2016 metų pasikartojimo, kai Vokietijos kanclerė Angel Merkel, o po to ir ES institucijos, vertė šalis nares dalyvauti migrantų perskirstymo sistemoje, paremtoje kvotomis. Buvo aiškiai pareikšta, kad Austrija yra prieš naują mėginimą įgyvendinti bendrą Europos Sąjungos imigracijos politiką.

„Akivaizdu, kad priverstinis prieglobsčio prašytojų perskirstymas ES nepavyko,“ - sakė Edtstadleris.

Neilgai po tapimo federaliniu kancleriu, Kurzas teigė, kad „radikalizmas ir politinis islamas neturi vietos mūsų šalyje“. 2015 m. jis nurodė uždaryti keletą mečečių, apkaltintų ekstremizmo palaikymu ir įsitraukusių į šaliai priešišką veiklą. Tada Austrijoje buvo sustabdytos ir iš užsienio finansuojamos religinės veiklos.

Parengta pagal užsienio naujienų portalų informaciją