Mokslas: rastas būdas kaip sunaikinti koronavirusą per 25 sekundes

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/moks... 2020-06-29 14:31:00, skaitė 1191, komentavo 5

Mokslas: rastas būdas kaip sunaikinti koronavirusą per 25 sekundes

Mokslininkų teigimu, UV-C lempa, kurios galia yra 13 vatų, gali išvalyti 15 kvadratinių metrų kambarį nuo koronaviruso. UV-C šviesa yra naudojama daugiau kaip dezinfekantas nuo virusų ir bakterijų daugiau nei 40 metų

Koronavirusą galima visiškai sunaikinti naudojant ultravioletinę spinduliuotę. Tokią išvadą pateikė Bostono universiteto Nacionalinės užkrečiamųjų ligų laboratorijos tyrėjai, rašo portalas „Biospace„.

Mikrobiologo Entonio Grifitso (Anthony Griffiths) vadovaujami mokslininkai atliko eksperimentą, kurio metu įvairiomis ultravioletinės spinduliuotės dozėmis buvo apdorojama medžiaga, užteršta SARS-CoV-2.

Tyrėjai įvertino patogeno sunaikinimo greitį: paaiškėjo, kad naudojant 5 mJ/cm2 dozę, viruso plitimas sumažėjo 99 % per šešias sekundes, o veikiant 22 mJ/cm2, jis buvo visiškai sunaikintas per 25 sekundes.

Taigi, pasak mokslininkų, UV-C lempa, kurios galia yra 13 vatų, gali išvalyti 15 kvadratinių metrų kambarį nuo koronaviruso.

Taip pat pažymima, kad ultravioletinė spinduliuotė naudojama kaip baktericidinė priemonė maždaug 40 metų; per visą šį laiką nė vienas iš tirtų virusų negalėjo išgyventi esant tokiam poveikiui.

Tyrimas tęsiamas, rezultatai bus paskelbti recenzuojamame žurnale artimiausiais mėnesiais. Ekspertai pabrėžia: didelės ultravioletinių spindulių dozės, nenaudojant specialios apsaugos, yra pavojingos žmonėms.

SN inf.