„15min“ atsikrato „panaudotais“ žurnalistais?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/15mi... 2020-10-08 13:41:00, skaitė 1785, komentavo 5

„15min“ atsikrato „panaudotais“ žurnalistais?

Propagandinio leidinio „15min“ žurnalistai bijodami, kad bus išmesti kaip „panaudoti“ žurnalistai, nusprendė patys pasitraukti

100% „15min“ akcijų priklauso didžiausiai Baltijos šalyse žiniasklaidos grupei „Postimees Grupp“. Vienintelė „Postimees Grupp“ akcininkė yra Estijos investicinė bendrovė „UP Invest“. Didysis „UP Invest“ akcininkas yra Estijos oligarchas Margus Linnamäe, kuriam priklauso 78% akcijų.

Iš Estijos oligarcho valdomo propagandinio leidinio „15min“ pabėgo du propagandistai, analizių tyrimų skyriaus žurnalistai Dovydas Pancerovas ir Birutė Davidonytė.

Dovydas Pancerovas apie tai pranešė savo feisbuko paskyroje

„Palieku redakciją, nes kategoriškai nepritariu direktoriaus Ramūno Šaučikovo elgesiui, planams ir sprendimams. Rugsėjo pabaigoje netikėtai sužinojome apie būsimą bendrovės restruktūrizaciją, kurios vienas iš tikslų, kaip tai suprantu aš – negarbingai pašalinti vyriausiąjį redaktorių Raimundą Celencevičių ir dar kelis svarbius redaktorius. Tokie drastiški planai, mano žiniomis, iki paskutinės minutės buvo laikomi paslaptyje ne tik nuo mūsų, žurnalistų, bet ir nuo redaktorių, kuriuos bandoma pažeminti ir pašalinti. Pasitikiu Raimundu ir kitais redaktoriais, per tuos metus galėjau įsitikinti tvirtu jų profesionalumu. Mano supratimu, tokio negarbingo elgesio su jais pagrindinė priežastis, tai direktoriaus siekis bendrovės viduje užčiaupti kritikus, kurie pastaruoju metu buvo nepatenkinti jo veikla ir rezultatais, ir į svarbią žurnalistinę poziciją pasistatyti sau lojalų asmenį“

Išsigandę „15min“ pertvarkų, žurnalistai susibūrė į profesinę sąjungą

„15min“ žurnalistai išsigandę pertvarkų, kad bus mažinama „panaudotų“ žurnalistų skaičius, susibūrė į profesinę sąjungą. Propagandistai nesupranta pagrindinio žurnalistikos principo, kad panaudotais naudingais idiotais tiesiog anksčiau ar vėliau yra atsikratoma.

Įsteigė profesinė sąjunga – „Nepriklausoma 15min redakcija“. Jai šiuo metu priklauso 47 kūrybiniai „15min“ darbuotojai – t. y. beveik 40 proc. visų įmonės darbuotojų, skelbiama sąjungos atstovų išplatintame pranešime.

Štai tokios naujienos iš presstitucijos analų…

Egidijus Paulauskas