Už kurią partiją savo balsą atiduoda Ugnius Kiguolis?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/uz-k... 2020-10-09 12:55:00, skaitė 1547, komentavo 7

Už kurią partiją savo balsą atiduoda Ugnius Kiguolis?

Politika yra viena iš tų temų, kada galima smarkiai susipykti draugų tarpe. Visi mes turime savo nuomones, dažnai jos angažuotos, dažnai neturime pilnos informacijos visų partijų programiniais klausimais. Žiniasklaidoje ir laidose piktybiškai formuojamos nuomonės vienų ar kitų politinių jėgų klausimais.

Šie metai panašūs, kaip ir visi kiti rinkiminiai metai: žūtbūtinis karas, kuriame rinkiminiai biudžetai taškomi į visas puses.

1. Tapinas dosniai paremtas konservatorių bando iš politikos arenos išstumti lenkus.

2. Konservatoriai pradeda dalintis postus. Sklinda kalbos, jog visiškai nesuderinamos partijos kaip Soc Demai ir Konservatoriai jungsis į koaliciją, ar kaip sako Šimonytė, kuri pensininkus vadina dvėstančia mėšlo krūva, burs mažumos vyriausybę.

3. Rinkimams smarkiai „padeda“ virusas, išguldydamas visas mažas partijas, nepalikdamas joms jokių šansų peržengti 5%.

Visoje šioje suirutėje reikia rasti sprendimą už ką balsuoti. Čia dėstomos mintys yra mano asmeninė nuomonė, kiekvieną skaitytoją raginu turėti savo nuomonę ir rinktis atsakingai.

Nors mano pasisakymas nepatiks ir kai kuriems bendraminčiams, jis yra toks, koks yra. Šiame periode galima išgirsti visko, ir skatinimų nebalsuoti, nes taip neva atiduodate savo laisvą valią, spresti klausimus už jus kitiems, yra skatinimų gadinti biuletenius, yra skatinimų balsuoti už bet ką, svarbu ne už didžiąsias partijas.

Prieš pat rinkimus traukiami skandalai prieš įvairius personažus, linksniuojamos buvę, esamos, būsimos bylos, primenami politiniai nusikaltymai, sklypai po 1 eurą, neliečiamieji.

Kiguolis partijų sąraše žada balsuoti taip, kad balsas nenueitų niekur, tai yra už tas partijas, kurios turi šansus praeiti 5% barjerą. O įvairias asmenybes įvairiose partijose palaikyti vienmandatėse. Bet apie tai kitame poste, šiame renkuosi partiją.

Gyvenime įvairiose situacijose esu įpratęs rinktis atmetimo būdu. Iš daug galimų variantų, vieną po kito atmetinėti pačius nepriimtiniausius. Eigoje pasirinkimas vis sunkėja.

1. Pirmiausia mano sprendime atkrenta visi maži. Dėl to liūdna, nes jei kokios 9 partijos būtų po viena vėliava, tai būtų nebloga politinė jėga, bet jos kaip visada negali apsijungti, nepasidalina vietų sąrašuose ir mano manymu neturi ateities.

2. Antrame pasirinkime išbraukiu Laisvės partiją, kurios lyderiai dalyvavo teroristine vadinamos Antifa grupuotės renginiuose, kur buvo žeminama policija. Šios partijos programa taip pat siūlo apgaulingą laisvę, kur vienos mažumos aukštinamos, kitos bandomos žeminti ir apriboti. Tai nieko bendro neturi su laisve ir laisvu pasirinkimu. Ši partija balansuoja ant 5% ribos, todėl raginu, visus bent kiek girdinčius mane pasirinkti atsakingai.

3. Sekančiu žingsniu atmetu kitas Neoliberalias partijas, pradedančias stumti moderniška agendą. Kiguolis yra už Šeimą, už dualistinę pasaulio sąmpratą, už vyrą ir moterį. Tad labai smagu, kad socdemai laiku pasigyrė padedantys piarinti man nepriimtiną ideologiją ir kartu su konsrvetoriais, bei liberalais dingsta iš mano sąrašo.

Taip, kaip laisvės partija mažai ką bendro turi su laisve, taip TSLKD mažai ką bendro turi su konservatoriškomis vertybėmis. Norėčiau balsuoti už Konservatorius, jei jie būtų konservatoriais.

4. Tikiuosi konservatorių apmokama Tapino akcija prieš lenkus nepavyks, bet tai taip pat nėra partija, už kurią atiduočiau savo balsą.

Belieka dvi partijos mano sąraše. LŽVS ir Darbo partija.

Darbo partijai primenamos bylos, kurios pasibaigė ne taip, kaip norėtų jas konstravę architektai. Darbo partiją šiuo metu galiu pagirti už stabilią poziciją prievartinės vakcinacijos diegimo klausimu, bandymu taisyti netradicinės medicinos įstatymą. Nors daugelis rinkiminių lozungų man nelabai patinka, tai partija, kurios dėka galime išsaugoti galimybę rinktis kaip saugoti savo sveikatą ateityje.

Man asmeniškai nėra svarbesnio dalyko nei sveikata. Be sveikatos, nėra laimės, nėra laisvės, nebesvarbūs pinigai, mašinos, namai, dvarai, šmutkės, like’ai, foloweriai ar subscriberiai.

Mane šiaip daugeliu atvejų tenkina LŽVS vykdoma politika. Ploju atsistojęs už jėga prastūmtus alkoholio ribojimus, rūkančiųjų bandymus patraukti toliau nuo nerūkančių, bandymą gerinti maistą darželiuose, šiek tiek apkarpytus sparnus skandinaviškų vaikų teisių darmajedams.

Taip man be galo nepatinka kertami miškai, bandomos nuimti saugomų teritorijų apsaugos, neaiškus vėjo jėgainių projektas jūroje, medžiotojai save vadinantys miško sanitarais. Labai kvailai atrodo bandymai jogus paversti medikais. Nepatinka ir neatsižvelgimas į mokslines studijas elektromagnetinės spinduliuotės žalos temoje. Mane užblokavęs ir sveikatos apsaugos ministras, nors jo vykdomai politikai aš taip pat daugumoje pritariu. Taip, buvo klaidų, kas jų nedaro, bet tik šios partijos dėka mes vis dar turime laisvę rinktis kaip gydytis, kuom gydytis, kaip saugotis.

Taigi, Kiguolis balsuos už – vieną iš šių partijų.

Svarbesni Lietuvai ir pasauliui rinkimai bus lapkričio 3 dieną.

Ugnius