Gitanas Nausėda nori, kad VSD kovotų su pandemijomis bei ekologiniais pavojais

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/gita... 2020-10-14 19:49:00, skaitė 1276, komentavo 1

Gitanas Nausėda nori, kad VSD kovotų su pandemijomis bei ekologiniais pavojais

Kai autoservise nėra darbo, darbuotojai kartais eina ir lapų pagrėbti, ir šiukšlių rinkti, o kartais ir žolę papjauti. Gitanas Nausėda suformavo naują VSD vadovybę, kuri rūpinsis naujomis sritimis: pandemijos, technogeniniais bei ekologiniais pavojais. Žvalgyba privalo aprėpti ir laiku nustatyti su tuo susijusias grėsmes ir apie jas įspėti

Gitanas Nausėda, remdamasis Konstitucija, Žvalgybos įstatymu ir atsižvelgdamas į Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus Dariaus Jauniškio teikimą, pasirašė dekretą, kuriuo nuo spalio 15 d. skiria Vaidotą Mažeiką VSD direktoriaus pavaduotoju penkeriems metams ir suteikia jam antrą rangą.

V. Mažeika yra baigęs istorijos ir pedagogikos studijas Vilniaus pedagoginiame institute. 1999 m. Vytauto Didžiojo universitetas ir Lietuvos istorijos institutas jam suteikė daktaro mokslo laipsnį. Tais pačiais metais V. Mažeika pradėjo karjerą VSD, o 2015 m. buvo paskirtas VSD direktoriaus pavaduotoju.

Prezidentas VSD direktorių D. Jauniškį ir jo pavaduotojus Kęstutį Budrį, Remigijų Bridikį ir V. Mažeiką į pareigas skyrė antrai kadencijai.

„Sveikinu ligšiolinius pokyčius VSD ir raginu departamento vadovybę tęsti darbus prioritetinėse nacionalinio saugumo srityse. Tegul organizacijos pertvarkos ją sustiprina ir garantuoja didesnį veiklos efektyvumą bei visapusišką atitiktį įstatymams“, – sakė šalies vadovas.

BV inf.