Rusijos URM įvardijo ciniškus JAV bandymus kištis į Rusijos reikalus

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2021-02-11 16:48:00, skaitė 1462, komentavo 5

Rusijos URM įvardijo ciniškus JAV bandymus kištis į Rusijos reikalus

Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas teigė, kad tai savotiška situacija, tačiau bus padarytos tam tikros išvados

VILNIUS, vasario 11 — Sputnik. JAV nenutraukia ciniškų bandymų kištis į Rusijos vidaus reikalus, sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas, praneša RIA Novosti.

"Mes tikrai griežtai nesutinkame su ciniškais ir nepaliaujamais JAV bandymais kištis į mūsų vidaus reikalus. Be to, bandymai, kuriuos paneigia patys žmonės, kurie juos realiai vykdo, formuluoja ir įgyvendina šią politiką. Gana savotiška situacija, tačiau mes taip pat padarysime tam tikras išvadas", — spaudos konferencijoje naujienų agentūrai "Rossija segodnia" sakė jis.

"Mes parodysime didžiausią atsakomybę, kaip paversti tolesnio verslo su Jungtinėmis Valstijomis procesą daugialypiu keliu", — pabrėžė jis.

Maskvos ir Vakarų santykiai pablogėjo dėl padėties Ukrainoje ir aplink Krymą, kuris po referendumo pusiasalyje tapo Rusijos teritorijos dalimi.

Maskva buvo apkaltinta kišimusi ir prieš ją buvo įvestos sankcijos, Rusija atsakė, pradėdama importo pakeitimo kursą. Be to, Rusijos valdžia ne kartą pažymėjo, kad kalbėti su Maskva sankcijų kalba yra neproduktyvu. Rusija ne kartą tvirtino, kad nedalyvauja konflikte Ukrainoje ir nėra Minsko susitarimų objektas.