Vokietija priėmė sprendimą "Nord Stream-2" naudai, pareiškė Merkel

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2021-04-20 15:45:00, skaitė 2396, komentavo 19

Vokietija priėmė sprendimą

Vokietijos kanclerė pridūrė, kad šalis "priėmė sprendimą dėl "Nord Stream-2" statymo, tai yra politinė kova, kurią daugelis mato kitaip"

VILNIUS, balandžio 20 — Sputnik. Europoje yra prieštaravimų dėl "Nord Stream-2", tačiau dujos per "Nord Stream-1" nėra blogesnės nei tranzitinės dujos iš Ukrainos, kalbėdama internetinio vaizdo ryšiu Europos Tarybos parlamentinėje asamblėjoje (ETPA) sakė Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

"Aš žinau apie prieštaravimus, susijusius su "Nord Stream-2", žinau daugelio (ETPA) valstybių-narių poziciją. Kaip ES, mes radome bendrą poziciją pakeisdami dujų direktyvą dėl leidimo šiam dujotiekiui. Bet kokiu atveju, noriu pabrėžti, kad dujos nėra "Nord Stream-2", kurios kol kas nėra pumpuojamos, o "Nord Stream-1" dujos yra ne ką prastesnės nei tos, kurios eina tranzitu per Ukrainą, arba dujos, kurios ateina iš Rusijos per Turkiją", — cituoja Merkel RIA Novosti.

Ji pridūrė, kad Vokietija "priėmė sprendimą dėl "Nord Stream-2" statymo, tai yra politinė kova, kurią daugelis mato kitaip".

"Nord Stream-2" numato dviejų dujotiekio linijų, kurių bendras pajėgumas siekia 55 milijardus kubinių metrų dujų per metus, statybą nuo Rusijos pakrantės per Baltijos jūrą iki Vokietijos.

Šiam projektui aktyviai priešinasi JAV, siekiančios tiekti savo suskystintas gamtines dujas į ES, taip pat Ukraina ir kelios Europos šalys, įskaitant Lietuvą. Jungtinės Valstijos 2019 metų gruodį įvedė sankcijas dujotiekiui. Vokietijos Federacinė Respublika remia dujotiekio užbaigimą ir pasisako prieš vienašališkas JAV ekstrateritorines sankcijas.

Rusijos Federacija ne kartą pareiškė, kad šis projektas yra komercinis ir naudingas Europai. Kremlius pareiškė, kad Rusijos "Nord Stream-2" projekto partneriai nuosekliai ketina jį užbaigti, o Rusijos užsienio reikalų ministerija pažymėjo, kad JAV sankcijos nesustabdys statybų.


"Nord Stream-2"