Saugumo tarnybos teisme neįrodė būtinybės uždrausti Kirkorovui atvykti į Lietuvą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2021-04-26 17:21:00, skaitė 4589, komentavo 18

Saugumo tarnybos teisme neįrodė būtinybės uždrausti Kirkorovui atvykti į Lietuvą

Dainininko advokatas pažymėjo, kad jis sieks panaikinti šį draudimą, kad Kirkorovas vėl galėtų koncertuoti Lietuvoje

VILNIUS, balandžio 26 — Sputnik. Lietuvos saugumo tarnybų atstovai teismui nepateikė dokumentų, patvirtinančių dainininko Filipo Kirkorovo draudimo atvykti būtinybę. Po posėdžio Vilniuje menininko interesams atstovaujantis advokatas Aleksandras Dobrovinskis apie tai pasakojo TASS.

"Mūsų žingsnis pasirodė teisingas — saugumo tarnybos atstovai teisme parodė, kad neturi duomenų, kurie įrodytų Filipo Kirkorovo buvimo Lietuvoje pavojų. Tai pakerta visą Lietuvos užsienio reikalų ministerijos sukurtą sistemą, kuri sako, kad Filipas Kirkorovas yra nepageidaujamas asmuo, nes jis ar jo dainos kelia grėsmę šalies saugumui. Taigi teismui iškėlėme dilemą: eiti prieš užsienio reikalų ministeriją, bet už tiesą arba atvirkščiai", — sakė Dobrovinskis.

Advokatas pažymėjo, kad jis sieks panaikinti šį draudimą, kad Kirkorovas vėl galėtų koncertuoti Lietuvoje.

"Esu tikras, kad neįmanoma uždrausti žmonių meilės Filipo kūrybai dėl politikos", —  pridūrė Dobrovinskis.

Sausio 19 dieną Migracijos departamentas Kirkorovą Lietuvos užsienio reikalų ministerijos prašymu įtraukė į juodąjį sąrašą dėl dainininko pozicijos 2014 metų Krymo suvienijimo su Rusijos Federacija klausimu, nepriimtino Vilniui. Kaip teigiama, Kirkorovo buvimas Lietuvoje kelia grėsmę valstybės nacionaliniam saugumui.

Ministerija savo prašymą pagrindė tuo, kad dainininkas vizitų Kryme metu "sąmoningai neigė Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenitetą".

Pats dainininkas teigė, kad valdžios sprendimas respublikai kainuos "labai brangiai".

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pažymėjo, kad Maskva apgailestauja, jog Lietuvos politikai kultūrą ir kultūrinius ryšius naudoja antirusiškai propagandai. Anot jos, priežastys, kodėl Vilnius Kirkorovą įtraukia į "juodąjį sąrašą", yra akivaizdžiai kvailos.