Lavrovas Vakarų taikomą antirusiškų sankcijų seriją pavadino neteisėta

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2021-05-06 15:24:00, skaitė 3192, komentavo 27

Lavrovas Vakarų taikomą antirusiškų sankcijų seriją pavadino neteisėta

Rusijos užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad būtent Briuselis sunaikino visą Rusijos ir Europos Sąjungos santykių architektūrą

VILNIUS, gegužės 6 — Sputnik. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas eilę antirusiškų Vakarų sankcijų pavadino neteisėta, nes, anot jo, jos įvedamos be jokio įtikinančio pagrindo.

"Žinoma, ši ES narių ir kitų Vakarų šalių, įskaitant JAV, pradėta sankcijų serija tęsiasi. Mes nepaliksime neatsakytų tokių išpuolių prieš Rusiją, Rusijos vadovybės atstovus, Rusijos Federacijos parlamentarus, mūsų įmones, kurie yra kalti, pasak Europos Sąjungos, tik todėl, kad yra registruoti šalyje, kurią Europos Sąjunga nusprendė paskelbti agresore be jokių įtikinamų pagrindų ir visiškai neteisėtai", — spaudos konferencijoje po derybų su Armėnijos užsienio reikalų ministru Aru Aivazianu sakė Lavrovas.

Briuselis, paskelbdamas naujų sankcijų Maskvai galimybę ir galimo Rusijos atsako į šiuos veiksmus "neteisėtumą", apimtas nebaudžiamumo manijos, veda į aklavietę, taip pat pareiškė Lavrovas.

"Tai, kad Europos Sąjunga paskelbė mūsų veiksmų neteisėtumą ir tarptautinio teisinio pagrindimo nebuvimą, reiškia tik vieną dalyką: kad Europos Sąjunga tiki, kad viskas jai leidžiama. Kai Europos Sąjunga ima grasinti mums naujomis sankcijomis, aš tiesiog pradedu galvoti, kad be šio visagalumo ir neklystamumo jausmo ES ima slegti dar viena manija — turiu omenyje visišką nebaudžiamumą", — cituoja Lavrovą RIA Novosti.

"Man atrodo, kad tai yra aklavietė ... Agresyvus rusofobiškas lobizmas Europos Sąjungoje daro savo darbą ... Mes negalime neatsakyti į šį priešiškumą", — pridūrė Rusijos ministras.

Briuselis sunaikino visą Rusijos ir Europos Sąjungos santykių architektūrą, pridūrė Lavrovas.

"Kalbant apie santykius tarp Rusijos ir Europos Sąjungos, tarp Briuselio struktūrų, tai visa šių santykių architektūra, kuri turbūt savo laiku buvo precedento neturinti, buvo sugadinta Briuselio dėl įvykių Ukrainoje, Kryme, ir kurie nepatiko mūsų Vakarų kolegoms", — po derybų su Armėnijos kolega sakė Lavrovas.

Rusijos diplomatijos vadovas pabrėžė, kad viskas turėjo būti atvirkščiai — Maskva, nepaisydama savo įsipareigojimų, turėjo pareikšti pretenzijas Europai, kad ji remia ir skatina perversmą Ukrainoje.

Rusijos ir Vakarų šalių santykiai pablogėjo dėl padėties Ukrainoje ir Krymo situacijos, kuris po referendumo pusiasalyje tapo Rusijos teritorijos dalimi. Vakarai, apkaltinę Rusijos Federaciją dėl kišimosi, įvedė jai sankcijas, Maskva atsakė, ėmėsi importo pakeitimo kurso ir ne kartą pareiškė, kad kalbėti su ja sankcijų kalba yra neproduktyvu. Rusija taip pat ne kartą pareiškė, kad ji nėra Ukrainos konflikto pusė ir Minsko taikos susitarimų subjektas.