Rusija neišduoda leidimų skrydžiams iš Europos, kurie aplenkia Baltarusijos oro erdvę

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/rusi... 2021-05-28 10:38:00, skaitė 847, komentavo 0

Rusija neišduoda leidimų skrydžiams iš Europos, kurie aplenkia Baltarusijos oro erdvę

Oro bendrovės „Austrian Airlines“ ir „Air France“ atšaukė skrydžius į Maskvą, nes Rusija neišdavė leidimų pasikeitusiems maršrutams, kurie aplenkia Baltarusijos oro erdvę

Anksčiau Prancūzijos oro vežėjo atstovas sakė RIA Novosti, kad skrydis AF1154, kuris ketvirtadienį turėjo skristi iš Paryžiaus į Maskvą, buvo atidėtas. Tas pats nutiko ir su „Austrian Airlines“ skrydžiu Viena – Maskva.

„Skrydžio maršruto pakeitimui turi pritarti valdžios institucijos. Rusijos valdžios institucijos nedavė mums šio leidimo“, – teigiama Austrijos oro vežėjo pranešime spaudai.

Kaip pranešė „Air France“, keleiviams buvo pasiūlyta arba atidėti skrydį į kitą datą, arba grąžinti pinigus už bilietą.

Sekmadienį „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių, skubiai nusileido Baltarusijos sostinėje dėl žinios apie sprogmenį. Tačiau informacija apie sprogmenį nepasitvirtino. Lėktuve buvo „Telegram“ kanalo „Nexta“, kuris Baltarusijoje pripažintas ekstremistiniu, įkūrėjas Romanas Protasevičius. Dokumentų tikrinimo metu jis buvo sulaikytas.Protasevičius Baltarusijoje kaltinamas pagal kelis straipsnius. Jam gresia iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Rusijos bendrovė „Aeroflot“ atšaukia penktadienio skrydį iš Maskvos į Vilnių.

ES aviacijos saugumo agentūra (EASA) paragino vežėjus atsisakyti skrydžių virš Baltarusijos, kol bus atliktas tarptautinis tyrimas dėl incidento su „Ryanair“ lėktuvu Minske. Be to, ES vadovai priėmė politinį sprendimą uždrausti Baltarusijos orlaivių skrydžius Europos oro erdvėje, taip pat rekomendavo Europos oro linijoms vengti skrydžių virš Baltarusijos.

 

Oficiali Rusijos URM atstovė Marija Zacharova Vakarų reakciją į incidentą su „Ryanair“ lėktuvu pavadino isterija. Ji taip pat priminė priverstinio kitų šalių lėktuvų nusileidimo atvejus, į kuriuos Vakarai niekaip nereagavo. Pavyzdžiui, 2013 metais Bolivijos prezidento lėktuvas buvo priverstas nusileisti Vienoje JAV specialiųjų tarnybų, kurios persekiojo buvusį CŽV agentą Edvardą Snoudeną, reikalavimu, o 2012 metais Rusijos lėktuvas buvo nutupdytas ir apieškotas Turkijoje.

SN inf.