Lenkijos ir Lietuvos kariuomenės išrikiuotos prieš Žalgirio mūšį 2.0.

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-11-09 03:34:00, skaitė 2884, komentavo 59

Lenkijos ir Lietuvos kariuomenės išrikiuotos prieš Žalgirio mūšį 2.0.

Šiandien sprendžiama Lenkijos ir Lietuvos valstybių egzistencijos klausimas. Ordos musulmonų išrikiuotos prie mūsų sienų. Ar mes tvirti? Ar vieningi? Kiek asiliukų su maišais sorošo aukso nusiųsta atidaryti mūsų tvirtovės vartų? Kiek visokių agentų tomylinų, andriukaičių, sorošo samdomų advokatų, kitokių išdavikų ruošiasi Tėvynę išduoti ir parduoti? Tų išdavikų daugybė. 1410 metais vargu ar tiek išdavikų buvo.

image.png
Judai-veteranai!


Hibridinės atakos prieš Lietuvą rėmėjai įsiveržimo išvakarėse. Atsitiktinumas!?

Lenkų dienraštis wPolytice rašo, kad pirmadienio rytą specialiųjų tarnybų ministro-koordinatoriaus atstovas spaudai Stanisławas Żarynas pranešė apie didelę migrantų grupę, ketinančią kirsti Baltarusijos Lenkijos sieną. Tai buvo didžiausias iki šiol prasidėjęs bandymas masiškai prievarta patekti į Lenkijos teritoriją. Vidurdienį okupantų ordos pasiekė sieną. Lenkijos tarnybų link skriejo akmenys. Imigrantai nukirto ir užvertė ant pasienio tvoros medžius, tikėdamiesi sulaužyti tvorą.

Imigrantai šaukė "Vokietija! Priešais perlaužtą tvorą stovėjo lenkų pareigūnai su skydais, jiems talkino ir sraigtasparnis. Lenkai atrėmė pirmąjį sienos šturmą.


Gen. Roman Polko

Lenkijos generolas Romanas Polko dienraščiui wPolytice pasakė:

„Akivaizdu, kad Baltarusijos tarnybos gavo politinį nurodymą stumti šiuos migrantus, kurie šiuo metu tampa problema pačiai Baltarusijai, ir iš tiesų juos organizuoja bei rengia. Tai atvira agresija Lenkijos pasienyje. Sunku tai komentuoti kitaip, kaip tik pasakyti, kad susiduriame su hibridiniu karu, prekyba žmonėmis ir kontrabanda, kuria iki šiol užsiėmė nusikalstamos organizacijos. Todėl nuoširdžiai tikiu, kad šios organizacijos, pavyzdžiui, Jungtinės Tautos, ESBO ir Tarptautinis Raudonasis Kryžius, atsibus ir pradės garsiai smerkti Baltarusiją ir A. Lukašenką. Kita vertus, žinoma, ES ir NATO aljansas, kuris negali sau leisti, kad tokia hibridinė ataka būtų įvykdyta jo pasienyje“.

Generolo nuomone, „JT nesugeba pasisakyti ir nedviprasmiškai pasmerkti to, kas vyksta Baltarusijoje, tuomet šios struktūros ir organizacijos veikimas neturi jokios prasmės. Tačiau nemanau, kad esame vieni, nes ES gali nereaguoti taip, kaip turėtų, tačiau yra balsų iš ES arba iš Lenkiją remiančių organizacijų struktūrų. Būtų gerai, jei po šios paramos sektų konkretūs veiksmai, o kalbant apie NATO aljansą, kuriame mes dalyvaujame, būtų gerai imtis šios hibridinės kovos kibernetinėje erdvėje ir neapsiriboti vien tik solidarumo su Lenkija, paramos ir protesto išraiškomis“.

https://youtu.be/XGX-BaGwSjE

Ar Žalgirio mūšyje 2.0 Lietuva pajėgs tinkamai kovoti su priešu? Aš manau, kad nepajėgs. Nausėdai toli iki Vytauto, o Seimo iškrypėliams - iki tuometinių Lietuvos bajorų! Aš net nenoriu komentuoti pasakų, kaip šitie Lietuvos išdavikai esą pasirengę atremti Lukašenkos siunčiamas ordas. Lai apie tai pasakas seka LRT ir kiti - sorošininkų ir švabininkų lizdai. 

image.png

WPolytice redaktorius Jacek Karnowski nuomone, Lenkijai kovoje dėl sienų „reikia politinės Vakarų paramos - kuo labiau nedviprasmiškos, tvirtos ir greitos“, „juk imigrantai šaukia "Vokietija, Vokietija", neslėpdami, kur eina. Taigi šiandien Lenkija gina savo sienos vientisumą, bet kartu saugo savo vakarinę kaimynę nuo dar vieno nenuspėjamo masto imigracijos smūgio“.

Karnowski pažymi, kad vis dažniau pasigirsta raginimai pasitelkti ES sienų apsaugos agentūra FRONTEX.

„Problema ta, kad "Frontex" neturi savo sienos apsaugos pareigūnų; ji daugiausia galėtų pasiųsti pas mus pareigūnus iš kitų šalių. Kyla svarbus klausimas: ar tai mus sustiprintų, ar susilpnintų?

Visi požymiai rodo, kad mūsų rezultatai bus gana prasti. Pirma, karių ir karininkų, ginančių savo šalį, ryžtas visada bus didesnis nei "komandiruotųjų". Antra, jie būtų pažeidžiamos grupės, kurios savo šalyse patirtų žiniasklaidos spaudimą, visų pirma "humanitarinio" pobūdžio spaudimą. Trečia, iš tikrųjų internacionalizavus konfliktą, Lenkija taptų pažeidžiama įvairiausiems žaidimams ir gudrybėms, įskaitant ir tas, kurias diktuoja Kremlius. Kaip gerai žinome, Rusija turi didelę įtaką Vakaruose“.