Trys didžiausi JAV automobilių gamintojai nevers skiepytis žmonių, kurie priklauso JAV automobilių sąjungai

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2021-12-05 19:16:00, skaitė 460, komentavo 2

Trys didžiausi JAV automobilių gamintojai nevers skiepytis žmonių, kurie priklauso JAV automobilių sąjungai

„Ford“, „General Motors“ ir „Stellantis“ susitarė apsaugoti „United Auto Workers“ sąjungos narius nuo privalomo skiepijimo, kuris pamažu tapo sąlyga, siekiant dirbti automobilių pramonėje. Jie taip pat turės teisę į privatumą dėl klausimo, ar yra vakcinuoti ir turės galimybę šią informaciją apie save atskleisti savo nuožiūra.

Tiems, kurie vertina medicininį privatumą ir pasirinkimo laisvės principus, tai yra didelis laimėjimas.

Jungtinės automobilių darbuotojų sąjungos pareiškime jie sakė: „Pirmadienio vakarą vykusiame susitikime COVID-19 jungtinė darbo grupė, kurią sudaro UAW, Ford, General Motors ir Stellantis, prisiderino prie savanoriško ir konfidencialaus UAW narių skiepijimo statuso atskleidimo politikos. Kiekviena įmonė papildomai informuos darbuotojus apie tai, kaip, kur ir kada pranešti apie savo skiepų būklę.

Darbo grupė ne tik ragina narius atskleisti savo skiepijimo būseną, bet ir toliau ragina visus narius, bendradarbius ir jų šeimas pasiskiepyti nuo COVID-19, kartu suprasdama, kad yra asmeninių priežasčių, dėl kurių kai kurie nariai negali skiepytis, pvz., turi sveikatos problemų ar jiems to padaryti neleidžia religiniai įsitikinimai.

Peržiūrėjusi CDC ir OSHA gaires, darbo grupė taip pat nusprendė, kad darbuotojų saugai užtikrinti palankiausias sprendimas šiuo metu būtų ir toliau dėvėti kaukes visose darbo vietose.

JAV prezidentas Joe Bidenas bandė įpareigoti skiepytis žmones, kurie dirba įmonėse, kur yra 100 ar daugiau darbuotojų. Šį reikalavimą JAV teismai greitai panaikino kaip prieštaraujantį Konstitucijai. OSHA, Darbuotojų saugos ir sveikatos asociacija, taip pat sutiko sustabdyti Bideno vadinamąjį „Vax and Test“ reikalavimą.

Kai kuriems tai gali atrodyti netikėta mintis, nes jie gali manyti, kad vakcinos yra vienintelė išeitis, kaip sustabdyti šią pandemiją, tačiau mokslas vakcinos patikimumo nepatvirtina. COVID vakcinos nesustabdo viruso perdavimo ar infekcijos, todėl jos simptomus galima valdyti vaistais, kurie iš tikrųjų trumpam sumažina ligos simptomus.

Tad kyla klausimas, gal iš tiesų reikia orientuotis į vaistų nuo COVID-19 kūrimą, kurie padėtų sumažinti simptomus, o ne versti žmones privalomai skiepytis?