Lietuvos propagandistai neslepia, kad jiems kovoti su Baltarusijos propaganda labai sudėtinga

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/lietu... 2021-12-06 20:24:00, skaitė 410, komentavo 4

Lietuvos propagandistai neslepia, kad jiems kovoti su Baltarusijos propaganda labai sudėtinga

Kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento analitikė Auksė Ūsienė.

Valstybinis transliuotojas pranešė, kad „kariuomenės ir Vidaus reikalų ministerijos analitikai teigia, kad Baltarusijos vykdomos propagandinės atakos nuolat kinta, tačiau išlieka itin aktyvios“.

„Lietuvos analitikai, kovojantys su propaganda, teigia, kad situacija išlieka įtempta, o kova – tarsi su vėjo malūnais“, - atskleidžiama analitinėje analizėje „Rankos kartais svyra nuo absurdo“ – Baltarusijos propagandos srautai dar nepasiekė piko“.

Paaiškėjo, kad Baltarusijos propaganda prisitaiko prie situacijos ir naudoja visiškai tokias pačias priemones, kokias naudoja mūsų šalies propagandistai – tai „rūpestis ir rimtis veide“ bei „susikaupimas ir drama“.

Taip, kad melas taptų įtikinamas. Šitaip atrodo kasdienės Baltarusijos valstybinio transliuotojo televizijos naujienų vedėjai ir žurnalistai“, - atskleidžiama Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės vadovaujamo transliuotojo analizėje.

Joje informuojama, kad Lietuvos pusėje migrantų niekada niekas nemušė, nežudė, netampė į Baltarusijos pusę. Nurodoma, kad su migrantais lietuviai niekada nesielgė kaip naciai, apie tai priminė ir kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento analitikė Auksė Ūsienė.

Analizėje atkreipiamas dėmesys, kad būtent Minskas sukėlė migrantų krizę, o Lietuva ir Europos Sąjunga tik bando situaciją taisyti. T. y. agresorius yra Minskas, o ne Vakarai.

Savo mintimis pasidalino ir Vidaus reikalų viceministras Kęstutis Lančinskas, leidęs suprasti kad Baltarusija pateikia vien melagingą informaciją, o Lietuva – vien teisingą.

„Kovoti su socialinių tinklų grupėmis, ypač kurios yra sukurtos fiktyviai, yra praktiškai kova su vėjo malūnais. Tai mes jau bandėme daryti, daryti dekonstrukciją, teikti realią informaciją. Bet dabar nutarėme, kad mes dirbame savo darbą ir pateikiame informaciją teisingą visuomenės vertinimui“, - papasakojo viceministras.

Pasak Lietuvos analitikų, „informacinis karas vargu ar pasiekė piką, tačiau kova tapo itin sudėtinga“.

Keli susiję:

Valstybės saugumo departamentas atskleidė savo įsivaizdavimus

Vidaus reikalų ministrę Agnę Bilotaitę ištiko bėda – dezinformacinių atakų sąrašo pateikti negali

Kokias konkrečiai propagandines atakas Rusija vykdo prieš Lietuvą, ES ir NATO – tarnybinė paslaptis