Ramūnas Karbauskis: ​Kodėl dabartinė liberali valdžia keršija tautai?

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-12-11 20:14:00, skaitė 411, komentavo 7

Ramūnas Karbauskis: ​Kodėl dabartinė liberali valdžia keršija tautai?

I.Šimonytė neketina šiandien spręsti užsienio politikos bankroto problemos, nors atsistatydinti pasiruošę, kaip patys pranešė, užsienio reikalų ir susisiekimo ministrai – G. Lansbergis ir M.Skuodis. Tokio sprendimo atidėjimas kelioms dienoms rodo, kad krizės I.Šimonytė nepripažins ir per kelias dienas bus sukurti argumentai, kodėl šie ministrai turi tęsti darbą.

Jiems reikia laiko, gal per savaitgalį jiems pavyks sukurti kokį skandalą, kuris užgoš šiuos nelaimėlius ir žmonės pamirš apie ką kalbėta prieš kelias dienas. Kažko kito iš konservatorių tikėtis negalima. O šios dienos spektaklis – iliuzija, skirta dumti akis tiems, kurie dar šiek tiek tiki šita valdžia. 

Vertybine skambiai pavadinta konservatorių politika, gėdą užsitraukė vos tik prasidėjusi. Visų pirma Kinijos atveju. Du užsienio politikos “ereliai” Gabrielius Landsbergis ir Žygis Pavilionis sugalvojo Lietuvoje steigti Taivano atstovybę, puikiai žinodami, kad Kinija nutrauks su Lietuva visus santykius, ypač ekonominius, kada kiekvienas euras valstybės biudžetui ypatingai svarbus.  

Tai padaryta nei pasitarus, nei įspėjus Lietuvos verslą, kuris dešimtis metų siekė patekti į Kinijos rinką. Galų gale visus sukiršinus tarpusavyje, įsteigta Taivaniečių, net ne Taivano atstovybė, kai kitos valstybės steigia Taipėjaus atstovybes, bet “ereliai” jau nedalyvauja nei jos atidaryme, nei daugiau apie tai kalba, nes gėda pripažinti klydus. 

Faktas, kad Lietuva kažkieno nurodymu padaryta bandomuoju triušiu, nuostoliai Lietuvai padaryti, kai tuo tarpu Latvijos santykių su Kinija diplomatinė vadyba jiems padeda padidinti uostų ir kitų kelių apkrovą, verslo plėtrą ir t.t. Vietoje to, kad galėjome ir mes išlaikyti puikius santykius su Kinija ir Taivanu, ereliai nuėjo pačiu Lietuvai nenaudingiausiu keliu.

Be viso to, tai ženklas visiems užsienio investuotojams, kad Lietuvos valdžia pamišusi ir investuoti čia rizikinga, nes niekada negali žinoti, kurie susitarimai bus nutraukti, kažkam susišvietus, kad dabar eisime kitu keliu, nei ėjome tris dešimtmečius ir eina visa demokratiška Europa.

Antra, užsienio politikos erelių elgesys, atsisakant kalbėjimosi su Baltarusija dėl nelegalios migracijos. Kad tą buvo būtina daryti, rodo A.Merkel skambučio Lukašenkai rezultatai. Ir dar, kas svarbu, tokios neprotingos užsienio politikos kontekste – mūsų erelių nuėjimas nesikalbėjimo keliu, stumia tą pačią Baltarusiją į Rusijos glėbį ir tai tikrai nepadeda Baltarusijos demokratinės opozicijos tikslams.

 Nesikalbėjimas su A. Lukašenkos režimu nepamokys, atvirkščiai, Baltarusijai artėjant prie bankroto, jis darys kitas klaidas, kurių pasekmės gali labai nemaloniai nustebinti – stiprės Rusijos įtaka Baltarusijai. Ir jei vieną dieną Baltarusijoje ims žygiuoti Rusijos armija, tai bus “erelių“ nenoro kalbėtis su A. Lukašenka politikos pasekmė. A. Merkel tai suprato. Kad to nesupranta G.Landsbergis – faktas. 

Šitiems pamišusiems liberalams būnant valdžioje, aukojama ekonomika, Lietuva tampa pajuokos objektu prieš visą pasaulį... Kai kur esame vadinami kiršintojais, kiti iš viso mūsų nesupranta... Už nesibaigiančias valdančiųjų klaidas sumokėti turės ne pati valdžia, o visi mokesčių mokėtojai Lietuvoje.

Atėjo laikas ir pačiai I.Šimonytei konstatuoti, jog Lietuvą ištiko užsienio politikos krizė, G. Landsbergis bei M. Skuodis turi kuo skubiau trauktis iš pareigų. Ž. Pavilionį turėtų kolegos paslėpti neribotam laikui, o I.Šimonytė nulenkusi galvą pėdinti į Daukanto aikštę, atsiprašyti Prezidento Gitano Nausėdos ir tartis, kokiomis priemonėmis jis siūlo normalizuoti užsienio politiką, kad ji imtų tarnauti tautos, o ne pamišusių politikierių, interesams.