Rusijoje įžvelgia grėsmę Kaliningrado sričiai Lietuvos valdžios veiksmuose

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-12-17 01:23:00, skaitė 701, komentavo 2

Rusijoje įžvelgia grėsmę Kaliningrado sričiai Lietuvos valdžios veiksmuose

Rusija nepaliks be dėmesio galimo krovinių tranzito iš Baltarusijos per Lietuvos teritoriją draudimo. Apie tai kalbama oficialios Rusijos Federacijos Užsienio reikalų ministerijos atstovės Marijos  Zacharovos komentare, įdėtame į žinybos Telegram-kanalą.

Pasak Zacharovos, Užsienio reikalų ministerija yra įsitikinusi, kad toks kelias veda aklavietę, "nes jis gali turėti įtakos Kaliningrado srities aprūpinimui, neigiamai paveikti ekonomiką, socialinę padėtį  ir gyvenimo kokybę įio Rusijos Federacijos regiono gyventojams."

"Mes kviečiame partnerius neiti ekonominiams santykiams, kenkiančiu keliu, o padaryti viską kas įmanoma normalizuojant situaciją ir Lietuvos tarptautinių įsipareigojimų vykdymą visa apimtimi, kad būtų užtikrintas Rusijos krovinių tranzitas į / iš Kaliningrado srities, o būtent Rusijos - Lietuvos tarpvyriausybinis 1993 metų susitarimas dėl tarptautinio automobilinio susisiekimo ir kiti susitarimai ", - pažymėjo Zacharova.

Anksčiau Lietuvos Transporto ir Susisiekimo ministerija pasiūlė įvesti sankcijas produkcijai, kuri importuojama iš Baltarusijos, yra perkamos ten arba vežama tranzitu.

Savo ruožtu, Rusijos ekonomistas Michailas Deliaginas komentare "Rubaltic.ru" portalui pareiškė, kad jei ši Pribaltikos respublika ryšys tokiam "priešiškam žingsniui", tada Rusijos Federacija turėtų surengti parodomąjį susidorojimą su ja.