17-oje metinėje spaudos konferencijoje V. Putinas akcentavo, kad būtina palaikyti tradicines vertybes

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2021-12-25 05:18:00, skaitė 475, komentavo 4

17-oje metinėje spaudos konferencijoje V. Putinas akcentavo, kad būtina palaikyti tradicines vertybes

Gruodžio 23 dieną, kaip jau beveik du dešimtmečius tapo įprasta, metams baigiantis, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas surengė spaudos konferenciją, kurioje daugiau nei keturias valandas atsakinėjo į Rusijos ir užsienio žurnalistų klausimus. 

https://youtu.be/07-kOFHFChQ

https://youtu.be/_CSpnWd90_w

Šiuo metu tvyrant įtampai tarp Rusijos ir Vakarų, NATO ir Ukrainos, klausimai lietė ne tik vidaus reikalus, bet ir tai, kaip galima būtų išspręsti susidariusią geopolitinę situaciją. 

Pasak V. Putino, Vakarai „toliau meluoja“, kad dujų krizę sukėlė Rusija, o įvyko priešingai, - Rusija padidino dujų tiekimą ES šalims: „Mes nesame vieninteliai dujų tiekėjai Europai, tačiau vieninteliai padidinome dujų tiekimo apimtis.“

V. Putinas akcentavo demografijos Rusijoje problemą: 146 milijonai žmonių milžiniškoje teritorijoje, jo teigimu, yra per mažai: vos 41 procentas žmonių dirba. 

Rusijos prezidentas pasidžiaugė Sibiro gyventojais ir sakė, kad norėtų gyventi Sibire, kuris yra „unikali ekosistema su unikaliais žmonėms“: „Tai – auksinis Rusijos fondas, turintis savo vertybes ir moralines savybes.“ V. Putino teigimu, įvairių tautybių žmonės Rusijoje išmoko vienas su kitu bendrauti pagarbiai. 

Rusijos prezidentas akcentavo, kad būtina palaikyti tradicines vertybes, todėl negalima pamiršti tokių sąvokų kaip „mama“, „tėtis“, „šeima“ ir pan.

Rusijos vadovas prisiminė NATO pažadus, duotus 1990-aisiais, kad JAV vadovaujamas aljansas „nė coliu nepajudės į rytus“, tačiau tai, kaip paaiškėjo, buvo melas: „NATO plečiasi. Jie yra Lenkijoje. Ten yra pavojingų jų ginklų. Dabar jie sako, kad priims Ukrainą. Tai reiškia, kad joje bus jų ginklai, nors ši šalis nėra NATO narė.“ 

V. Putinas pabrėžė, kad NATO turi „nedelsiant“ Rusijai duoti garantijas, o ne „dešimtmečius“ kalbėti apie tai. Rusijos vadovas taip pat apkaltino Vakarus metų metus bandant sužlugdyti Rusiją. Jo manymu, NATO valstybės turėtų laikyti Rusiją sąjungininke ir stengtis ją sustiprinti.

V. Putinas aptarė ir gyvenimą Kryme. Jo teigimu, dėl Vakarų sankcijų stambūs ryšio operatoriai negali dirbti Kryme, nors apskritai infrastruktūra pusiasalyje gerėja. 

Kalbėdamas apie Donbaso ateitį, V. Putinas pabrėžė, kad šio regiono ateitį turi kurti tik jo žmonės, o Maskva kaip tarpininkė padeda jiems sukurti kuo geresnes sąlygas. Pasak Rusijos vadovo, šiuo metu Ukrainoje – „visiškas skurdas, visi rengiami žiaurioms žiemos sąlygoms“. 

Šaltinis