Skvernelio gauja "Vardan Lietuvos" surinko per 2 tūkst. norinčių tapti gaujos nariais

Autorius: Agnė Petrauskienė Šaltinis: https://sputniknews.lt/2022010... 2022-01-04 18:52:00, skaitė 322, komentavo 14

Skvernelio gauja

Toks steigėjų skaičius leidžia Lietuvoje įsteigti politinę partiją

VILNIUS, gruodžio 4 — Sputnik. Naują politinę partiją – Demokratų sąjungą "Vardan Lietuvos" – kuriantys atstovai praneša, kad tapti šios partijos steigėjais jau užsiregistravo daugiau kaip 2 tūkst. žmonių, teigiama šio judėjimo pranešime žiniasklaidai.

"Auganti vieninga bendruomenė ne tik suteikia galimybę įsteigti partiją, bet ir skatina imtis reikalingų pozityvių pokyčių, kartu telktis darbams dėl darnios ir ekonomiškai stiprios Lietuvos", – sako Seimo Demokratų frakcijos "Vardan Lietuvos" seniūnas, vienas iš politinės partijos steigėjų Saulius Skvernelis.

Steigiamos partijos atstovai pažymi, kad nors ir yra pasiektas jos įkūrimui formaliai reikalingas steigėjų skaičius, tačiau gyventojai ir toliau yra kviečiami registruotis į kuriamą partiją.

Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, Demokratų sąjunga "Vardan Lietuvos" "bus centro kairės politinė jėga, kurios pagrindiniai siekiai – stipri ekonomika, realios pagalbos priemonės šeimoms, socialinės atskirties mažinimas, platesnės savivaldos teisės, kova su korupcija, aktyvesnis bendruomenių įgalinimas ir pozityvi žaliojo kurso darbotvarkė".

Spalio viduryje LVŽS frakciją Seime paliko nepartinis Saulius Skvernelis ir dar 12 parlamentarų, kurie pranešė steigiantys partiją "Vardan Lietuvos".