Jeigu...

Autorius: Andrius Martinkus Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/jeigu... 2022-01-09 19:57:00, skaitė 416, komentavo 2

Jeigu...

Jeigu Lietuvos Respublikos prezidento vietoje būtų stipri asmenybė, kuriai pirmoje vietoje būtų Lietuvos nacionaliniai interesai, ji neabejotinai pasinaudotų dabartine situacija tam, kad suduotų „šaikai“ jei ir ne mirtiną, tai bent jau labai skaudų smūgį. Nes dabartinėje situacijoje daug daugiau aplinkybių yra prezidento, o ne „šaikos“ kontroliuojamo Seimo ir vyriausybės pusėje.

Konfrontacija tarp prezidento ir „šaikos“ pasiekė vienintelio precedento – Rolando Pakso atvejo – lygį. Stipri asmenybė, be abejo, pasinaudotų dabartine situacija tam, kad siektų „prezidentinio revanšo“.

Tauta nekenčia šitos vyriausybės kaip, ko gero, jokios kitos per pastaruosius trisdešimt metų. Taip – viena penktoji arba viena ketvirtoji tautos dalis yra „šaikos“ propagandos „užzombinta“. Bet ne ji buvo susirinkusi 2021 metų gegužės 15 dieną Vingio parke ir rugpjūčio 10 dieną prie Seimo. Stipri asmenybė prezidento poste, be abejo, tuo pasinaudotų.

Šitos vyriausybės nekenčia ne tik „paprasti žmonės“, bet – vėlgi, ko gero, beprecedentė situacija, pranokstanti 2008-2009 metų „naktinių reformų“ atvejį – ir stambusis verslas. Stipri asmenybė prezidento poste, be abejo, neapsiribotų užsienio reikalų ministro – „anūko“ – pabarimu, bet smogtų „šaikai“ taip, kad „senelio“ liguistos geopolitinės fantazijos netrukdytų lietuvių tautai gyventi.

Stipri asmenybė prezidento poste išnaudotų ne tik Karbauskio, bet ir Kinijos palaikymą. Stipri asmenybė neišsigąstų „šaikos“ klounų kaltinimų, jog dirba Kinijos komunistų partijai.

Stipri asmenybė prezidento poste išnaudotų dabartinę situaciją tam, kad pabandytų išplėšti Lietuvą iš „šaikos“ letenų ir sugrąžintų pasauliui.

Deja, visa tai tenka rašyti tariamąja nuosaka. Nes taip galėtų būti, jei Lietuvos Respublikos rinkėjų gretose būtų daugiau asmenybių, kurių dėka antrajame prezidento rinkimų ture nereikėtų rinktis tarp Nausėdos ir Šimonytės.

Deja, peštynės tarp Nausėdos ir „šaikos“ yra daugiau peštynės tarp silpnos asmenybės prezidento poste ir „šaikos“, o ne tarp „šaikos“ ir nacionalinių interesų. Peštynės antinacionalinio neoliberalaus Lietuvos režimo viduje.

O vis dėlto – labai palanki situacija Respublikos prezidentui. Būtų. Jeigu...