Rusijos Federacijos Valstybės Dūma įvertino buvusio Lietuvos prezidento dalyvavimą baltarusių genocide

Autorius: Lietuvis Patriotas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-01-11 00:19:00, skaitė 400, komentavo 1

Rusijos Federacijos Valstybės Dūma įvertino buvusio Lietuvos prezidento dalyvavimą baltarusių genocide

Buvusio Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus dalyvavimas Holokausto nusikaltimuose ir baltarusių genocide yra labai rimtas kaltinimas. Tai birželio 2 dieną paskelbė Valstybės Dūmos tarptautinių reikalų komiteto narė Elena Panina, praneša RIA Novosti.

Anksčiau buvo pranešta, kad Baltarusijos Generalinė prokuratūra kreipsis į Lietuvą, kad V. Adamkus būtų apklaustas kaip liudytojas baudžiamojoje byloje dėl Baltarusijos gyventojų genocido Didžiojo Tėvynės karo metu.

Anot Paninos, Adamkus niekada neslėpė savo dalyvavimo formuojant „Tėvynės gynybos pajėgų“ (TAR) bendradarbius, kurių vienas vadų buvo Lietuvos baudėjas ir budelis Antanas Impulevičius-Impulėnas, pramintas „Minsko mėsininku“.

„TAR nėra tik nacionalistai, tai lietuviškas SS Galicijos divizijos analogas, prie kurio prisijungė ideologiniai nacių šalininkai“, – sakė Panina.

Ji pažymėjo, kad klausimas dėl V.Adamkaus dalyvavimo genocide iškilo ne iš niekur ir jau daugelį metų buvo svarstomas tarp likusių gyvų Baltarusijos koncentracijos stovyklos kalinių.

„Tai labai rimti kaltinimai. Nacių nusikaltimai neturi senaties termino. Bet ar Lietuva pasirengusi užtikrinti objektyvų nacių okupacijos metu padarytų nusikaltimų tyrimą? – pridūrė pavaduotojas.

Priminsime, kad Adamkus Lietuvos prezidentu buvo 1998-2003, taip pat 2004-2009 metais. Tuo pačiu metu, nuo 1955 m., jis buvo JAV pilietis, o nuo aštuntojo dešimtmečio pradžios iki 1997 m. dirbo JAV federalinėje tarnyboje Aplinkos apsaugos agentūroje.

IA Krasnaja Vesna

Visą medžiagą skaitykite čia: https://rossaprimavera.ru/news/705c2ed3