Aurimas Guoga: Kaip po ketvirtadienio pasikeitė politinė padėtis

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-01-15 22:15:00, skaitė 494, komentavo 1

Aurimas Guoga: Kaip po ketvirtadienio pasikeitė politinė padėtis

Vakarykštė sausio 13-oji turėjo tapti kuoktservatorių įsitvirtinimo valdžioje akcija. Norėta įtvirtinti perkeistą supratimą, kad žuvusieji už laisvę padėjo galvas už kuoktservatorių valdžią, o dabar kuoktservatoriai yra šių laisvės kovų tęsėjai. Dėl to net ir pasirinko atskirą simbolį - kad pasiųstų žinią, jog sausio 13-oji yra jų kovos už laisvę šventė.

Ką ir besakysi, vakarykštis nušvilpimas aiškiai parodė tikrovę. Kuoktservatoriai buvo pagauti bevagiantys laisvės kovų atminimą. Tada - kas gi belieka - ėmė plaikstytis dar neregėta panieka ir įžeidimais - ne skystesniais nei rusai per Sąjūdžio mitingus už nepriklausomybę. 

Tad kas šiandien kitaip nei buvo vakar? Vakar kuoktservatoriai dar turėjo vilties prakišti savo kaip kovotojų už laisvę naratyvą, o tuo pačiu tikruosius laisvės kovotojus nustumti į patvorį. Paaiškėjo, kad nuo šiol geriau to net nemėginti. Dabar kuoktservatoriams telieka viena vieta - bunkeris. Atsitverti nuo visuomenės seime ar dar kur jie užsibarikaduos, apsistatyti policajais ir atsimušinėti propagandiniais štampais.

Dabar supratau, kodėl jie taip menkai skiria pastangų įtvirtinti savo užsuktą prievartą. Kuoktservatoriai turi jėgų tik propagandiniams mostams, o toliau to - Lietuva kaip įprasta.