Kas pradės ikiteisminį tyrimą prieš įžūliai neapykantą kurstančią LRT?

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://www.facebook.com/algim... 2022-01-20 17:07:00, skaitė 1431, komentavo 31

Kas pradės ikiteisminį tyrimą prieš įžūliai neapykantą kurstančią LRT?

Sveikatos apsaugos viceministrės (galvutė apibrėžta raudonai) Aušros Bilotienės-Motiejūnienės orgazminė reakcija į apklausos rezultatus

Viešojoje erdvėje, stebint šimtams tūkstančių žiūrovų, tarp kurių - ir prokurorų, teisėjų, teisininkų, net Seimo narių, prisiekusių uždėjus priekinę kojytę ant Konstitucijos (Tepadeda man Dievas!), įvykdytas kriminalinis nusikaltimas.

Ir niekas - niekas! - apie tai nesuko galvos. Visiems tai atrodė normali diskusija. Na, tokia panašiai kaip Vokietijoje 1936 ar Rusijoje 1937 metais. Taip sakant, aptarė elito ponai aktualijas.

Baudžiamasis kodeksas:

170 straipsnis. Kurstymas prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę:

...

2. Tas, kas VIEŠAI TYČIOJOSI, NIEKINO, SKATINO NEAPYKANTĄ AR KURSTĖ DISKRIMINUOTI žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, ĮSITIKINIMŲ AR PAŽIŪRŲ, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

...

4. Už šiame straipsnyje numatytas veikas atsako ir juridinis asmuo.

Taigi, atsakovai - juridinis asmuo LRT ir piliečiai - laidos autoriai ir pasisakiusieji viešai asmenys, kurie kurstė diskriminuoti, viešai tyčiojosi, niekino ir skatino neapykantą.

Kas pradės ikiteisminį tyrimą?

Niekas. Nes čia 1936-jų Vokietija ir 1937-jų Rusija.