Nesusigraudinti krokodilo ašarų akivaizdoje

Autorius: Andrius Martinkus Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/nesus... 2022-01-24 04:54:00, skaitė 422, komentavo 1

Nesusigraudinti krokodilo ašarų akivaizdoje

Gerai, kad 2022 metų Sausio 13-osios minėjimas įvyko toks, koks įvyko. Dar geriau, kad jis įvyko įtemptos geopolitinės situacijos sąlygomis. Nes pastarųjų daugiau kaip 200 metų istorija liudija, kad esminės Lietuvos valstybingumo transformacijos vyksta esminių istorinių ir geopolitinių transformacijų Europoje metu. Pakanka paminėti Didžiąją Prancūzijos revoliuciją, Pirmąjį ir Antrąjį pasaulinius karus, „šaltojo karo“ pabaigą ir prisminti, kas tuo metu dėjosi su Lietuvos valstybingumu.

Dabar stebime prieš tris dešimtmečius atsiradusios pasaulio tvarkos agoniją ir naujos pasaulio tvarkos gimimo skausmus. Todėl neatsitiktinai ir šių metų Sausio 13-osios minėjimas buvo toks neįprastas ir skausmingas. Neatsitiktinai Lietuvos režimo šulai ir propaganda prisiminė prieš tris dešimtmečius vykusius įvykius. Ir pravirko krokodilo ašaromis.

Sakoma, kad krokodilas verkia, rydamas savo auką. Po šių metų sausio 13-osios pravirko Lietuvos režimas, tris dešimtmečius ėdantis Lietuvą. „Kaip jums ne gėda! Lietuva pavojuje! Rusai puola! O jūs baubiate per šventos Lietuvai dienos minėjimą!“

Šioje situacijoje labai svarbu išsaugoti blaivų protą, nepasiduoti emocijoms ir nesusigraudinti matant verkiantį krokodilą.

Asmeniškai man visiškai negraudu stebėti prieš tris dešimtmečius atsiradusios pasaulio tvarkos agoniją. Negana to, dabartinėje krizėje aš esu ne Vakarų, o Rusijos pusėje. Ir tai nėra koks nors neracionalus myliu/nemyliu apsisprendimas. Tai labai racionalus apsisprendimas, grindžiamas trimis pagrindiniais mano tapatybės sandais.

Aš esu krikščionis, lietuvis ir heteroseksualus vyras. Visi šie mano tapatybės sandai patyrė ir tebepatiria prieš tris dešimtmečius atsiradusios pasaulio tvarkos agresiją. Neoliberalaus globalizmo agresiją. Varomoji šio globalizmo jėga yra JAV, o vienos pagrindinių struktūrų – ES ir NATO. Neoliberalus Lietuvos režimas yra globalios neoliberalios tvarkos įgyvendinimo Lietuvos teritorijoje instrumentas.

Šio režimo patriarchas viešai dėsto, jog planetoje gyvena per daug žmonių. Šio režimo sveikatos apsaugos ministras džiaugiasi, kad Lietuvoje sumažėjo gimstamumas. Šio režimo apologetė ir patriarcho gerbėja entuziastingai skelbia, kad po šimto metų Lietuva išnyks.

Lietuvoje ši agresija prieš tradicines vertybes, lietuviškumą, santuoką tarp vyro ir moters savo kulminaciją pasiekė valdant dabartinei vyriausybei. Ir būtent dabar neoliberalus režimas, prarijęs milijoną Lietuvos žmonių, pravirko krokodilo ašaromis.

Lietuva, už kurią buvo kovota 1991 metų sausio 13-ąją ir 2022 metų sausio 13-ąją krokodilo ašaromis verkiantis režimas, yra skirtingi dalykai. Vykstant globalioms geopolitinėms transformacijoms šiuos dalykus reikia atskirti.