Kaipgi nebūsi atsakingas, kai dirbi valstybinėje įmonėje už didesnę algą nei prezidentas

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://www.facebook.com/algim... 2022-01-24 18:43:00, skaitė 520, komentavo 11

Kaipgi nebūsi atsakingas, kai dirbi valstybinėje įmonėje už didesnę algą nei prezidentas

Vadinamasis "grupės darnumo vadovas" Valentas Neviera

"Ignitis grupė", valdanti praktiškai visą šalies elektros energijos ūkį ir dujų tiekimą, dieną naktį juodai triūsia, kaip mums kuo daugiau ir kuo pigesnės elektros ir dujų patiekti. Čia dirba kuklūs, valstybiški, šiuolaikiškai mąstantys, atsakingi žmonės. Imunizuoti praktiškai visi 100 proc.

Ir kaipgi nebūsi atsakingas, čia juk valstybinės įmonės. Vyrų atlyginimų vidurkis "grupėje" (su visais vairuotojais, valytojomis ir aptarnaujančiu personalu) 5 258,21 €, o kitos atlygio formos - vidutiniškai dar po 1 793,13 €. Vidutinio lygio vadovų atlyginimas 5,784 eurai, aukščiausio lygio vadovų - 8276 eurai. Kur jau čia Šimonytė su savo varganais 5621 eurų „ant popieriaus“ arba 3400 eurų „į rankas“, ne iš gero gyvenimo juk šitaip rengiasi.

"Grupės" vadovybė dar nutarė sau pasiskirti ir "opcionų", t.y. patys sau padovanoti akcijų ir tapti valstybinės įmonės bendrasavininkiais. O štai ir gražiai įmitęs "Ignitis "grupės" vadukas Darius Maikštėnas su savo 10 619 eurų per mėnesį. Žmogus darbštus, valstybiškas, energija liejasi per kraštus, todėl darbuojasi ne tik "grupės“ generaliniu, bet yra dar ir valdybos pirmininkas. Ir už antras pareigas gauna dar 2 550 eurų, taigi gaunasi gražūs 13 169 eurai per mėnesį.

O kur dar atlyginimas už "metinius darbo rezultatus", už kuriuos šis "grupės" vadukas už 2020 metus gavo dar 22008 eurus. Šiemet, tur būt, gaus dar daugiau, taigi skaičiuokit sumas patys. Slėptis po lapais kokiam nors G.Nausėdai su savo plikais, be premijų "už rezultatus" 9735 EUR...

Vasarą buvo toks tylus skandaliukas dėl to, kad "grupė" ieško "įvairovės, įtraukties ir gerovės vadovo", kurio atlyginimas bus didesnis už energetikos ministro. Ir, matyt, surado - tai vadinamasis "grupės darnumo vadovas" Valentas Neviera. Ir štai žmogus net straipsnį apie savo tokį reikalingą Lietuvai triūsą parašė, kad žinotume.

Atsiverčiame ir skaitome - vykdomų veiklų poveikis, žvelgiant per tvarumo prizmę, yra labai skirtingas... atlikome reikšmingumo vertinimą (angl. materiality assessment)... viskas prasideda nuo bendro supratimo apie tvarumą... skatiname jaunus žmones ne tik pačius pažinti žaliąją energetiką, bet ir paskatinti tai daryti savo tėvus ir artimuosius... iš viešųjų pirkimų pusės, taip pat siekiame vykdyti kaip galima daugiau „žaliųjų“ viešųjų pirkimų... darnaus vystymosi teorijoje kalbant apie švarią energiją, jos prieinamumas – yra neatsiejama dalis... dar atsakingiau nei iki šiol įsivertinti savo įtaką aplinkai ir ieškoti būdų, kaip ją sumažinti... ir t.t. ir pan. "tufta" pirmakursio rašinėlio stiliumi.

Iškalbingas pats mandro straipsnelio pavadinimas. Ir tikrai - užuot valstybės infrastruktūrai užtikrinus vartotojų interesus reguliuojant kainas, į elektros tiekimo sistemą įvesti tarpininkai, kuriuos turime "pasirinkti", nors kiekvienam aišku, kad tarpininkavimas visada pakelia kainas. Bet "galime patys užsitikrinti, kad jos bus stabilios" (paaiškinkite tai tiems, kurie gavo mokėjimo lapelius), nes taip yra "visame normaliame pasaulyje".

Tuo pasirūpins valstybiniai, išmanūs "grupės" vyrukai už savo kuklius atlyginimus, sau pasiskirtus iš paslaugų, kurias mums ir valstybei teikia. Kurias visas galiausiai apmokame mes.