Ar Kanados „Laisvės konvojus“ vasario 7 d. persikels ir į Vilnių?

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/02/05/ar... 2022-02-05 17:36:00, skaitė 325, komentavo 7

Ar Kanados „Laisvės konvojus“ vasario 7 d. persikels ir į Vilnių?

Kanadoje jau kelias savaites vykstant vilkikų vairuotojų surengtai protesto akcijai „Laisvės konvojus“ prieš vietos valdžios savivalę, Lietuvoje ir kitose Europos valstybėse taip pat  plinta raginimai jungtis prie kanadiečių. Internete platinami kvietimai prie šio maišto prisijungti ir lietuvius. Raginama vasario 7 d. visus šalies vilkikų vairuotojus suvažiuoti į Vilnių ir protestuoti prieš Lietuvos valdančiųjų savivalę.

„Vasario 7 dieną kviečiami visi vairuojantys gigantiškas transporto priemones (sunkvežimiai, tralai, autobusai) ir netgi automobiliais. Laikas sudrebinti asfaltą pagedusiame Vilniuje, laikas valdžiai parodyti, kad situacija absurdiška kaip niekad mūsų Tėvynėj. <…>Nebijantys jungiamės į grupę ir ruošiam transporto priemones“, – raginama viename iš internetinių Feisbuko  puslapių.

Išgirdusi apie viešus raginimus vasario 7 d. blokuoti Vilniaus eismą masinėmis sunkvežimių „važiuotynėmis“, Lietuvos Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, kaip ir priklauso liberalei, vešai pareiškė, kad kiekvienas protestas yra demokratijos dalis:

„Bet kuri iniciatyva, bet koks renginys, kuris neprasilenkia su galiojančiais įstatymais, yra demokratijos dalis ir tiek“, – LRT sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Tačiau tuoj pat suabejojo ar reikia rengti masinį protestą, kai yra atsisakoma didžiausią visuomenės nepasitenkinimą sukėlusių pandemijos valdymo priemonių.

„Kitas dalykas, man nelabai aišku, dėl ko būtų protestuojama, nes dalies, kaip aš suprantu, pandeminių apribojimų, kurie keldavo didžiausią susierzinimą mitingų dalyviams, yra atsisakoma. Būtų įdomu pamatyti, kokia planuojamų mitingų darbotvarkė ir prieš ką dabar planuojama protestuoti“, – LRT teigė V. Čmilytė-Nielsen.