Kanados „Laisvės konvojus“ tęsiasi – jį raginama pradėti ir Europoje TIESIOGIAI

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/02/07/ka... 2022-02-07 15:41:00, skaitė 346, komentavo 2

Kanados „Laisvės konvojus“ tęsiasi –  jį raginama pradėti ir Europoje TIESIOGIAI

Kanadoje tęsiasi, sausio 29 d. prasidėję, masiniai protestai „Laisvės konvojus“ prieš žmogaus teisių suvaržymus ir priverstinį skiepijimą prisidengiant koronaviruso užkratu.

Vasario 5 d., šeštadienį, tūkstančiai žmonių plūdo į Kanados sostinę Otavą palaikydami jau antrą savaitę čia vykstančią protestų akcijos „Laisvės vilkstinė“.

Nepaisydami šalto oro protestuotai buriavosi prie laužų, mojavo Kanados vėliavomis ir laikė plakatus su prieš valdžios savivalę pasisakančiais užrašais.

Policininkai užtvaromis bandė apriboti automobilių patekimą į miesto centrą, siekdami, kad prie šimtų sunkvežimių vairuotojų, jau užkimšusių Otavos gatves, prisijungtų mažiau protestuotojų.

Protestuotojai įsirengė medinę pašiūrę ir pastatė palapines su maisto atsargomis bei kuru vilkikams.

Panašios protesto akcijos kaip Otavoje išplito ir į kitus Kanados miestus – Torontą, Kvebeką, Vinipegą ir Albertą.

Vasario 5 d. tūkstančiai žmonių Ontarijo provincijos sostinėje Toronte susitelkė prie valdžios rūmų Karalienės parke, nors policija užblokavo galimybę transporto priemonėms patekti į šį rajoną.

Sunkvežimiai ir kitos transporto priemonės sustojo toliau nuo parko ir nuolatos garsiai signalizavo. Prie protesto Toronte prisijungė ir žemės ūkio mašinų kolona. Demonstrantai Karalienės aikštėje surengė didelį protesto mitingą.

Šeštadienio vakare Vinipege provokatorius visureigiu tyčia pervažiavo protestuotoją ir sužalojo dar 3 žmones. Iš įvykio vietos bandžiusį pasprukti užpuoliką pavyko sulaikyti. Įvykio vaizdo įrašas netruko išplisti internete. Po išpuolio dalis protestuotojų liko teikti pagalbą nukentėjusiems, o dalis nusivijo automobilį, kuris dideliu greičiu bandė sprukti iš įvykio vietos:

Jau kelias savaites vykstanti protesto akcija „Laisvės konvojus“ išjudino ir Europos valstybes. Internete plinta raginimai jungtis prie kanadiečių. Pasirodė kvietimų prie šios akcijos prisijungti ir lietuvius. Raginama vasario 7 d. visus šalies vilkikų vairuotojus suvažiuoti į Vilnių ir protestuoti prieš Lietuvos valdančiųjų savivalę.

Prancūzijoje sunkvežimių vairuotojų Kanados pavyzdžiu ketina pasekti vasario 11-12 d.. Internete platinami raginimai vykti sunkvežimiais į Paryžių o vasario 14 d. ir Briuselį. Prie į protestą kviečiančios Feisbuko grupės buvo prisijungę 200 000 žmonių, tačiau Feisbukas šį puslapį užblokavo. Prancūzijoje, prieš koronaviruso dingstimi įvestus žmogaus teisių suvaržymus, demonstracijos rengiamos kiekvieną savaitgalį jau nuo pernai metų vasaros.

Primename, kad Kanadoje bemaž 70 km ilgio sunkvežimių vilkstinė po kelias dienas trukusios kelionės sausio 29 pasiekusi Kanados sostinę Otavą pradėjo ilgalaikį protestą prieš valdžios nurodymą vilkikų vairuotojams privalomai skiepytis bei prieš kitus valdžios įvestus ribojimus pažeidžiančius žmogaus teises ir laisves.

Tiesioginės transliacijosi iš Otavos: