Karo kurstytoja Šimonytė vyksta į Ukrainą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/karo... 2022-02-10 02:10:00, skaitė 543, komentavo 3

Karo kurstytoja Šimonytė vyksta į Ukrainą

Vasario 10–11 dienomis karo kurstytoja Ingrida Šimonytė su oficialiu vizitu lankysis Ukrainoje.

Pagrindinis vizito tikslas – išreikšti Lietuvos paramą Ukrainai ir jos žmonėms, tvyrant įtampai dėl galimos karinės eskalacijos, Rusijai sutelkus didžiules karines pajėgas prie Ukrainos sienų ir Baltarusijoje.

„Galite pasikliauti tvirtu ir nepajudinamu Lietuvos palaikymu – dabar ir visada. Strateginė partnerystė ir tikra draugystė tarp Ukrainos ir Lietuvos buvo ne kartą įrodyta ne tik žodžiais, bet ir darbais“, – pabrėžia premjerė.

Susitikimuose Kijeve su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, premjeru Denysu Šmyhaliu ir Aukščiausiosios Rados pirmininku Ruslanu Stefančuku bus aptarta saugumo situacija, Lietuvos parama Ukrainai, santykiai su ES ir NATO, Ukrainos vykdomų reformų svarba.

Pirmąją vizito dieną Lietuvos Vyriausybės vadovė padės gėlių prie Nežinomo kareivio kapo, prie memorialų Holodomoro, Maidano ir karo Rytų Ukrainoje aukoms.

Taip pat numatytas susitikimas su Lietuvos kariais, dalyvaujančiais Lietuvos karinėje mokymų misijoje Ukrainoje.

Planuojama, kad vasario 11 dieną Ministrė Pirmininkė lankysis Luhansko srityje.

Paskutinis Lietuvos Ministro Pirmininko vizitas Ukrainoje įvyko 2019 m. balandžio mėnesį. Ukrainos premjeras pernai dalyvavo Vilniuje organizuotoje ketvirtojoje Ukrainos reformų konferencijoje.

BV inf.