Vokietija paragino pripažinti Krymo susijungimą su Rusija

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/voki... 2022-02-12 17:24:00, skaitė 506, komentavo 7

Vokietija paragino pripažinti Krymo susijungimą su Rusija

Pasaulis turi susitaikyti su Krymo susijungimo su Rusija faktu. Taip ragino partijos Alternatyva Vokietijai (AfD) lyderis Tino Chrupalla, praneša portalas ZDF.

Politikas pažymėjo, kad Rusija „tikrai daugiau neatiduos“ pusiasalio Ukrainai. Jis taip pat priminė, kad Krymas tapo Rusijos teritorija gyventojų sprendimu per referendumą. Be to, Chrupalla atkreipė dėmesį į dabartinį Rusijos ir Ukrainos diplomatinį konfliktą.

Jis pareiškė, kad AfD prieštarauja ekonominiam spaudimui Rusijai ir ginklų tiekimui Ukrainai. Anot dešiniųjų partijos lyderio, šiandieninis konfliktas turi būti sprendžiamas dialogu, o ne politinėmis provokacijomis.

Jis sukritikavo Vokietijos žiniasklaidą dėl militaristinės retorikos ir pažymėjo, kad Rusijos karinių pajėgų sutelkimas „vyksta šimtus kilometrų nuo sienos su Ukraina Rusijos teritorijoje“. Chrupala taip pat pridūrė, kad Rusija, kaip suvereni valstybė, gali savarankiškai spręsti kariuomenės judėjimo savo žemėje klausimus.

Anksčiau Bundestago deputatas iš AfD Steffen’as Kotré paragino Vakarus rimtai žiūrėti į Rusijos susirūpinimą dėl NATO plėtros. Pasak Vokietijos parlamentaro, pasibaigus Šaltajam karui Vakarų šalys sulaužė pažadą neplėsti aljanso į rytus.

Krymas tapo Rusijos regionu po 2014 metų kovą jame surengto referendumo, kuriame už prisijungimą prie Rusijos balsavo 96,77 % Krymo rinkėjų ir 95,6 % Sevastopolio gyventojų. Ukraina vis dar laiko Krymą savo, bet laikinai okupuota teritorija. Rusijos vadovybė ne kartą pareiškė, kad Krymo gyventojai demokratiškai, visiškai vadovaudamiesi tarptautine teise ir JT chartija, balsavo už susijungimą su Rusija. Pasak Rusijos prezidento Vladimiro Putino, Krymo klausimas „uždarytas visiems laikams“.

SN inf.