JAV spąstai Putinui Donbase. Pasakoja “žaliųjų žmogeliukų” atsargos pulkininkas I.Girkinas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-02-12 17:44:00, skaitė 640, komentavo 13

JAV spąstai Putinui Donbase. Pasakoja “žaliųjų žmogeliukų” atsargos pulkininkas I.Girkinas

Maksimo Kalašnikovo studijoje, vasario 11 d. vakare, Igoris Girkinas, aktyviai dalyvavęs kariniame konflikte Donbase (Ukrainoje) 2014 metais, papasakojo apie neišvengiamą karinį konfliktą tarp Rusijos ir Ukrainos, organizuojamą JAV. Jo nuomone, konfliktą pradės Ukraina, o įsikišus Rusijai, prieš ją bus pritaikytos sankcijos. Jos privers Rusijos elitą, kuris, žlugus TSRS, išvogė šią nepaprastai turtingą šalį, o savo priplėštus turtus, o dažnai ir vaikus su žmonomis, laiko Vakaruose, išduoti Rusijos interesus.

https://www.youtube.com/watch?v=uG6pUZER6UQ

Vikipedija apie Igorį Girkiną (Strelkovą) rašo:

Igoris Ivanovičius Strelkovas (tikrasis vardas - Igoris Vsevolodovičius Girkinas[1]; gimė. 1970 m. gruodžio 17 d., Maskva[2][3][4], SSRS) - valstybės, karinis ir politinis veikėjas, publicistas ir rašytojas. Rusijos federalinės saugumo tarnybos narys (1996-2013 m.). Nuo 2014 m. vadovauja visuomeniniam judėjimui "Novorosija". Jis yra į pensiją išėjęs karininkas.

Jis tapo plačiai žinomas kaip aktyvus ginkluoto konflikto Rytų Ukrainoje dalyvis[5], karinis ir politinis[6] veikėjas[7] save pasiskelbusioje Donecko liaudies respublikoje (DNR). Keletą mėnesių jis vadovavo sukilėliams per karo veiksmus Slovjansko mieste, o vėliau vadovavo liaudies milicijos pajėgoms Donecke. Nuo 2014 m. gegužės 12 d. iki rugpjūčio 14 d. jis buvo Donecko liaudies respublikos ginkluotųjų pajėgų vadas[7][8], nuo gegužės 16 d. iki rugpjūčio 14 d. - pasiskelbusios DNR gynybos ministras[9], o nuo liepos 6 d. pasiskelbė Donecko karo komendantu[10]. Jo paties vertinimu, jo veiksmai atliko lemiamą vaidmenį peraugant įvykiams Donbase į ginkluotą konfliktą. Atsistatydinęs iš gynybos ministro pareigų, jis paliko Donbaso teritoriją. Po atsistatydinimo jis dalyvavo visuomeninėje veikloje, dažnai kritiškai atsiliepdamas apie DNR ir LNR vadovybę bei Rusijos politiką Ukrainos atžvilgiu[11][12].

Vienas iš keturių kaltinamųjų 2020 m. kovo 9 d. Amsterdame prasidėjusiame teismo procese byloje[13] dėl Amsterdamo-Kuala Lumpūro Malaizijos lėktuvo "Boeing", kuris 2014 m. liepos 17 d. buvo numuštas "Buk" raketa rytinėje Donecko srities dalyje.

Laikosi monarchistinių pažiūrų[14][15] ir baltųjų judėjimo ideologijos[6][15].

P.S. Lietuvos interesus išdavusi PIŠ daro viską, kad įvelti Lietuvą į Rusijos-Ukrainos konfliktą ir pribaigti mūsų valstybę (jos pasisakymai, vizitai į Londoną, Kijevą, Donbasą). Ši nusikaltėlių valdžia tiekia į būsimo konflikto zoną ginklus, šaudmenis, instruktorius, rengia Lietuvos jaunimo mobilizacijos planus, o sveikatos sistemos likučius, sunkiai prieinamus mūsų piliečiams, siekia paversti kariniu lazaretu sužeistiems ukrainiečiams gydyti. Aš kategoriškai pasisakau prieš Lietuvos dalyvavimą JAV išprovokuotame giminingų slavų valstybių konflikte.