Ukrainos pabėgėliai – Tichanovskajai: suaukotos lėšos buvo jūsų, taps mūsų

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/2022030... 2022-03-02 16:18:00, skaitė 575, komentavo 6

Ukrainos pabėgėliai – Tichanovskajai: suaukotos lėšos buvo jūsų, taps mūsų

Lietuvių euforija remiant Ukrainą ir Ukrainos pabėgėlius akylai stebima iš "Baltarusijos prezidentės" Svetlanos Tichanovskajos kabineto. Juk dabar su šiais emigrantais, kurie nesutinka gyventi naujoje Ukrainoje, teks dalytis aukų pyragą

Skanūs sausainiai iš paties Joe Bideno rankų, kuriuos Svetlana Tichanovskaja gavo Baltuosiuose rūmuose, matyt, taps jos kaip "prezidentės karjeros" viršūne, kuri artėja prie saulėlydžio. Dabar demokratinio pasaulio skliaute dar ilgai karaliaus "vargšų ukrainiečių" lyderiai, kurie sausainių gaus ne tik iš JAV prezidento, bet iš visos Europos Sąjungos.

Pusantrų metų gero gyvenimo užtikrinimo iš Vakarų destruktyviai Baltarusijos opozicijai baigėsi nesėkmingai. Apgailėtini raginimai boikotuoti referendumą dėl Baltarusijos Respublikos Konstitucijos pataisų žlugo. Jis įvyko. O raginimai vėl "išeiti į gatves" ir nuversti atsibodusį Lukašenką įsiliejo į bendrą naujos "vieningų Vakarų" dainos chorą: "Šlovė Ukrainai! Didvyriams šlovė!"

Žinoma, dabar kartu su ja dainuoja ir Europos zmagarai, bet kažkaip nelabai emocionaliai. Kaip pagyvenusi operos prima, kuri dainuodavo arijas, o dabar dainuoja minioje. Gaila, žinote...

Anksčiau už kiekvieną aukščiausią natą mokėjo solidžius honorarus, o dabar – kuklią choristo algelę. Prieš šešis mėnesius Svetlana Tichanovskaja buvo priimama "geriausiuose Londono ir Paryžiaus namuose". Pirmaujančių pasaulio valstybių prezidentai ir ministrai pirmininkai laikė garbe nusifotografuoti su ugninga revoliucioniere – Baltarusijos slaptosios organizacijos "Kardo ir plūgo sąjunga" lydere.

O už tai, kiek galėjo, "vokeliuose" aukojo eurus ir dolerius būsimai revoliucijai, slėpdamiesi už kilnių demokratijos gelbėjimo tikslų. Prisimenate sceną iš "12 kėdžių" ir ugningą Ostapo Benderio kalbą? "Piliečiai!" – pradėjo posėdį Ostapas. "Gyvenimas diktuoja savo įstatymus, savo žiaurius įstatymus. Nesakysiu koks mūsų susitikimo tikslas – jūs tai žinote. Turime ištiesti pagalbos ranką, ir mes ją ištiesime. Vieni iš jūsų dirba ir valgo duoną ir sviestą, kiti sukčiauja ir valgo sumuštinius su ikrais. Ir vieni, ir kiti miega savo lovose ir apsikloja šiltomis antklodėmis.Tik maži vaikai, bedaliai likę be priežiūros – "gatvės gėlės, arba kaip intelektualinio darbo proletarai sako, gėlės ant grindinio, nusipelnė geresnio likimo. Mes, ponai prisiekusieji, turime jiems padėti. Ir mes, ponai prisiekusieji, padėsime jiems".

Taip, Benderio iškalba Tichanovskaja nepasižymi. Daugiausia – kvaila šypsena ir kuratorių iš Lietuvos užsienio reikalų ministerijos parašytas lapelis. Bet jie neliko skolingi. Galbūt net Svetlana jau buvo sukaupusi santaupų namui Žydrojo kranto pakrantėje ir dairėsi apartamentų Eliziejaus laukuose. Bet staiga Ukrainoje atsitiko bėda. Ir ji įtakos Svetlankos pajamas.

Lietuvos patriotai praneša: "Per keturias dienas lietuviai visuomeninei organizacijai "Blue/Yellow" paaukojo apie keturis milijonus eurų. O vyriausybė neeiliniame posėdyje patvirtino keturių milijonų eurų medicininę pagalbą Ukrainai. Visą savaitgalį lietuviai į sostinės savivaldybę nešė ukrainiečiams paketus su daiktais ir drabužiais.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus duomenimis, per kelias dienas didžiuosiuose Lietuvos miestuose buvo surinkta daugiau nei 30 sunkvežimių reikalingų daiktų ir drabužių, kurie humanitarinės pagalbos konvojumi bus išsiųsti į Ukrainą. Dabar lietuviai turi naujų stabų – ukrainiečių pabėgėlių. Jiems būstui jau ruošiami tušti namai ir patalpos.

Žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose skamba raginimai sąmoningiems gyventojams priimti ir įkurdinti pabėgėlius savo namuose ir butuose. Keturi tūkstančiai pabėgėlių iš Irako ir Artimųjų Rytų, laikomų uždarose stovyklose, apie tokį priėmimą galėjo tik pasvajoti. Bet jie pabėgo nuo "teisingo" karo, o ukrainiečiai – nuo ​​"neteisingo". Jūs nesuprantate! Tai visai kas kita!

Ir jei prieš paskutinius įvykius Statistikos departamentas teigė, kad Lietuvoje jau gyvena kiek daugiau nei 30 tūkstančių ukrainiečių, tai po ateinančios pabėgėlių bangos šis skaičius gali viršyti šimtą tūkstančių. Ukrainiečių bendruomenė taps didžiausia Lietuvoje. Ir visiems jiems reikės pastogės ir maisto. O vaikus mokyklose reikės mokyti ukrainiečių kalba. Ne rusiškai – agresoriaus kalba! Tam valdžia jau rezervuoja milijonus eurų iš visų Lietuvos mokesčių mokėtojų kišenės. Ar Briuselis padės pinigais geram tikslui? Klausimas vis dar atviras.

Autoriaus nuomonė gali sutapti su redakcijos pozicija.