Jos jau atvyko!

Autorius: Simonas Kroydonas Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-04-03 19:08:00, skaitė 1044, komentavo 17

Jos jau atvyko!

Ir jos atvažiavo. Jaunos, karštos, nieko nebijančios, visada pasidažiusios, su dukrom ir sūnaitėliais ir jau po trijų savaičių ne viena Oksana, Nataša ir Olička sėdi ant Vaido, Rimo ar Algučio kelių.

Algį žmona vadino stuobriu, kuris po sunkios darbo dienos atsigeria alaus, užsidėjęs kojas ant stalo, atsidaręs čipsų pakelį ir žiūri LKL rungtynes. Žmona Asta nuolat jį bara, kad jis per mažai uždirba.

Asta Klaipėdos akropolyje dirba pardavėja.

Asta pikta ant viso pasaulio, nes turi du aukštuosius ir magistrą. Ji nemėgsta kiaulienos, ji seka Stonkuvienę ir nori atrodyti kaip Kim Kardashian.

Algio Asta nebedomina, Algis įsijungia Xvideo ir tampo savo Skirmantą triskart per dieną. Astos jis nenori, jam ant jos nestovi o Asta pikta. Pikta kaip velnias.

Ji jau seniausiai nesidažo, ji visiškai nebeprimena vos prieš trejus metus buvusios efektingos blondinės. Jos visos draugės subobėjusios bendraamžės trisdešimtmetės, kurios sako, kad vyras turi mylėti tave tokią kokia esi.

Jos ramiausiai dėsto, kad vyras surauktu veidu turi išnešti panaudotą higieninį paketą, nes ai nu pamiršau, kas čia tokio.

Kai Asta prisigeria, ji tampa agresyvi ir pikta. Kartais ji trenkia keptuve, o atpjautos kiaulienos gabalai skraido po visą virtuvę, kurią ne kartą teko perdažyt. Ir kavos puodeliai, ir jos draugės, kurios per TV prisižiūrėjusios nusenusių Rūtų pasakoja kaip ją arabas Mehmetas lepina aukso dirbiniais, kaip jai girtai prieš 10 metų Palangoje po tūso nuo amfos apkvaitęs radistas Rolas klitorį laižė. Bet ne vienai jai laižė, o nekaltybę prarado su Kauno didžėjumi, kai jai buvo septyniolika.

Dabar ji geriausiu atveju primena Vitulskienę, naktinio klubo Klaipėdoje šefas paprašė daugiau nebeprašinėti nemokamų įėjimų (mat kai buvo liekna be Tina Dance pas Valinską savaitgaliais dar šoko ir go go ) ir jos visos susirinko spręsti Astos problemos.

Algis vis dažniau lankosi tėvų sodyboje. Jis Švėkšniškis, bet gyvenimą susikūrė Vilniuje. Sukaupęs pradinį kapitalą Norvegijoje, dirbęs ir uždirbęs, jis įsigijo nekilnojamo turto ir Klaipėdoje, ir Vilniuje.

Kol jo bendraamžiai rūkė kaljaną, Algis daug ir sunkiai dirbo statybose, statė anglams vėliau norvegams namus. Atsirado pinigų, atsirado ir graži šviesiaplaukė vilnietė. Negrynakraujė.

Kur jūs matėte grynaveislę Vilnietę ? Visos jos suvažiavusios iš kaimų. Jei ne jos tai jų tėvai, kurie kiekvieną rudenį važiuoja namo pas tėvus bulvių kasti.

Algio tėvų jau nebėra, bet sodyba stovi. Jis ją myli labiau nei Astą. Tėviškės namai jam sukelia prisiminimų. Algiui greitai 40, jis dar eržilas, bet jo moteris jau nebesidažo prieš jį. Ji jau greitai svers daugiau nei jis pats, jo sūnus septintokas, kuris neapsisprendžia draugauti su ja ar su juo. Ir Algio gyvenime atsirado Olia.

23 metų Olička iš Kramatorsko su metų sūneliu. Ji bėgo nuo karo ir Algio draugas Simas Lenkijoj jai pasakė, važiuok mergaite į Lietuvą.

Simas nežinojo, kad už dviejų savaičių Olička Algiui jau sėdės ant kelių, ir Algis jai gamins skaniausius patiekalus. Algis jai aprodys Rygą, ir Jūrmalą, nes Astai Algis tik tingus kretinas, o Oličkai jis kelias į Europą, būsimasis mažojo Seriožos tėtis.

Biologiniam Seriožos tėčiui šiuo metu 24 metai.

Tolikas pakabino Olią iš šokių parvežęs ją namo tėvo 1982 metų žiguliuku penktuku. Penktukas jos mieste kaip BMW penktas Šilutėje. Kai Algis atvažiavo su apynauju KIA Sportage Oličkai atrodė, kad tai princas ant balto žirgo. Kramatorske McDonald's laikomas restoranu ir ten pasipuošę visi eina į pasimatymus. Klaipėdoje ją nustebino ne tik kosminės kainos,bet ir nutukusios vietinės panos.

Asta nepastebimai pradėjo puoštis, nuėjo pas kirpėją, bet, kad ta kirpėja nukirpo jai visus plaukus ir Asta vizualiai patapo dar stambesne.

Asta susinervinusi pagrąsino skyrybomis ir atimti visą užgyventą turtą. Nesvarbu, kad Astos alga 600 eurų į rankas, ir viskas nupirkta Algio. Bet Algis užtat pasijuto mylimas.

Oličkos vaikinas fronte. Jis dirbo šaltkalviu fabrike, o penktadieniais gerdavo. Kartais jis pakeldavo ranką prieš ją. Mušdavo.

O ji graži. Kažkas panašaus į Šalčiutę tik su didesniais papais, o kai ji įdegusi atitraukti nuo jos akių neįmanoma. Iš kur žinau ? Prieš tris metus mačiau ją pliaže Zelezny Porte ir tokių Oličkų šimtai, ir jos Lietuvoje.

Yra ir ne tokių gražių su vaikais, kurias išgraibstys Lietuvos pensininkai.

Oličkos vaikinas visai neturi pinigų. Neatsimena, kada buvo po dušu. Karas, apkasai. Olia nenori tokio gyvenimo. Ji nori normalaus gyvenimo, kur saugu, kur žmonės visko turi, ir Lietuvoje ji jaučiasi oriai.

Ji nori pradėti dirbti, ir Algio draugas vakar jai surado darbą parduotuvėje.

Čia ji uždirbs tris kartus daugiau nei savo gimtinėje, o darželyje jos vaiką prižiūrės buvusi Algio auklėtoja.

Oličkai jis skambina. Iš Ukrainos-skype, bet ji nenori kelti ragelio.Dar prieš mėnesį jie miegojo kartu, jis bučiavo ją ir atsisveikindami traukinių stotyje jie abudu apsiverkė. Užtat Algis dabar kaip niekad laimingas, išsišiepęs iki ausų ne tik kasnakt mylisi su ja, bet ir įtikino ją pastoti nuo jo.

Ateis diena, kuomet tau brangus žmogus, nustos tave mylėti. Nes tavęs niekada nebuvo šalia tada, kai jai tavęs reikėjo. Tu parodei jai, kad turi savo gyvenimą, kuriame jai ne visada yra vietos todėl nesistebėk, kad savąjį gyvenimą ji taip pat ėmė kurti be tavęs.