Nauja sekta – nauja neapykanta

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/nauj... 2022-04-04 01:16:00, skaitė 352, komentavo 0

Nauja sekta – nauja neapykanta

 

Jeigu iš inercijos pasidavėte išoriniam mėlynai geltonos psichozės sektantizmui ir jeigu jūsų kas nors netyčia paklaustų kodėl renkatės dauno sindromo spalvas – iš pirmo įspūdžio skambėtų aštriai ir gan įžeidžiančiai, nors nebūtinai tai gali būti išgalvotas aštrus įžeidinėjimas. Mėlynai geltona spalva yra oficialiai pripažinta kaip dauno sindromo simbolis. Jeigu to kas nors nežino, tai nėra koks nors ciniškas ar žeminantis pokštas.

Jeigu kyla abejonių, galima savarankiškai patikrinti internete paieškoje įvedus frazę „down syndrome colors“. Šis sindromas – tai rimtas dalykas ir visiškai nejuokingas. Tema nėra apie tai. Taip pat tema ne tame, kad reikėtų kaip nors menkinti tuos, kurie nori palaikyti Ukrainą, nors iš tikrųjų su tokiu išoriniu palaikymu ne viskas yra vienareikšmiška.

Tie, kurie aklai ir šventai palaiko Ukrainos valdžią, jie demonstruoja, jog sąmoningai arba nesąmoningai pasidavė tik vienos krypties nuomonės formavimo propagandai, kuri nutyli apie Ukrainos valdžios tamsiąją pusę. O tie, kurie morališkai palaiko Ukrainos žmones – tokiu atveju tada reikėtų lygiai taip pat palaikyti ir Kanados, Australijos, N. Zelandijos ir visų kitų šalių žmones, kurie nukentėjo ir vis dar kenčia tiek psichologiškai tiek ir materialiai nuo diktatūrinių žmogaus teisių pažeidimų ir brutalių antikonstitucinių sprendimų.

Reikėtų palaikyti visas kitas šalis, kuriose vyksta kariniai konfliktai. Palaikyti šalis, kuriose mirštama dėl bado.

Tada reikėtų kartu dėlioti visų šitų šalių vėliavas ir naudoti tų šalių patriotinius šūkius, nes kitaip bus veidmainystė. O kas liečia pagalbos taikiems žmonėms – jeigu iš tikrųjų yra noras, tai reali pagalba vykdoma veiksmais, o ne feisbukiniais tuščiais ginčais, vėliavėlėmis ir populistiniais šūkiais.

Tema yra apie kitą – apie psichologinę pusę ir būtent apie pastebimą psichozės fenomeną. Ironiškai atrodo kai paplito necenzūrinė frazė mėlynai geltoname fone ir tarytum pati frazė parodo ne palaikymą, o išduoda šitų spalvų derinio baisaus sindromo pasekmes. Ironiškai atrodo kai įstoję į prieš tai populiarią ir madingą „educated“ sektą, daugelis iš tų pačių dalyvių šiuo metu įstojo jau į kitą. Ironiškai atrodo šios sektos dalyvių dar stipresnis pasiutligės bendravimo efektas, vulgarumas bendraujant su kitais, nepajudinamas užsispyrimas ir indoktrinuotas kategoriškumas neva yra tik vienintelė neginčijama tiesa ir kitokios net būti negali.

Kai prie žmogaus soc. tinkluose per tiesioginį transliavimą su rimtu nepasitenkinimu kabinėjasi dėl jo sportinės aprangos, kurioje vos įžiūrimos trys mažos plonos raudonos, baltos, mėlynos juostelės ir kurių eiliškumas net nesutampa su Ru vėliavos juostomis. Kai ruošdamas YouTubines įvykių apžvalgos pokalbių laidas inteligentinį įvaizdį sudarantis veikėjas, dėl kitokio požiūrio į asmenines žinutes moteriai parašo iškrypusios fantazijos žeminančias nešvankybes, kurias adekvatus žmogus net nenorėtų pakartoti.

Kai aplink žmogų, kuris prakalbo rusiškai pasimato nukreipti į jį pykčio ar net neapykantos pilni žvilgsniai, nepaisant to, kad kritinėje situacijoje tiems patiems pilniems neapykantos ir pykčio, tas rusakalbis galėtų ištiesti pagalbos ranką arba juos net ginti. Kai mokymosi studijose uždraudžiamas Dostojevskis vien tik dėl to, kad jis rusų kilmės.

Galima būtų ir toliau tęsti klaikaus absurdiškumo sąrašą. Visa tai atrodo tragikomiškai ir peršasi mintis, kad gal ir iš tikrųjų šių dalyvių pamėgtas mėlynai geltonos spalvos derinys vis gi turi kažkokias tai keistokas sąsajas ir atspindi jeigu ne baisų patologinį sindromą, kurį šios spalvos simbolizuoja, bet bent jau akivaizdžius emocinius ir mentalinius rimtus pažeidimus?

Gera naujiena yra ta, kad tokius pažeidimus nors ir ne staigiai, bet skiriant nemažai laiko ir dėmesio būtų galima ištaisyti ir įveikti, nemeluojant sau pačiam sąžiningai dirbant su savo charakteriu, ydomis, išmokstant sąžiningai matyti neapykantos turinio primetamas manipuliacijas, ugdant aukštesniąsias dorovines vertybes, kurios atveria platesnį, ne tik žemiškų, bet ir visatos procesų suvokimą išlipant iš klastingų juodai balto dualizmo spąstų.

MKN