Algimantas Rusteika: Nusikaltimas yra ne valstybės kritika, o organizuota antivalstybinė veikla

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-04-05 13:11:00, skaitė 199, komentavo 1

Algimantas Rusteika: Nusikaltimas yra ne valstybės kritika, o organizuota antivalstybinė veikla

Nepatenkintųjų sunku būtų surasti A.Hitlerio reiche, Šiaurės Korėjoje ar mūsų teritorijos administratorių kuriamuose saugaus narkotikų vartojimų kambarėliuose po dozės. O kitur, kiekvienoje valstybėje yra nepatenkintų valdžia, nes skiriasi žmonių galimybės, interesai, vertybės, požiūriai - tai natūrali normalios, besivystančios visuomenės būsena.

Viskuo patenkintos būna tik patogiai įsitaisiusios valstybės erkės, viešųjų pirkimų liūtai, LRT laidų vedėjai, renginių organizatoriai ar šiaip naudingi idiotai pagal medicininę diagnozę. Yra nepatenkintų - visiškų runkelių ir asilų, yra - išsilavinusių, protingų bei talentingų, bet visada jų yra ir visada bus, ir visada jų bus pusė, dažnai - net didesnioji dalis. Nepatenkintieji - visų pokyčių ir permainų, netgi progreso variklis.

Kiekviena priešiška valstybė savo propagandą adresuoja būtent jiems - o kam dar ją adresuoti, po galais? Taip, tai naudinga Kremliui, ypač dabar, prasidėjus karui. Bet įsirėžkit sau ant kaktos - būti nepatenkintu nėra joks nusikaltimas ir jokia "grėsmė". Tai natūralu, tai kiekvienos normalios valstybės kasdienybė ir kiekviena valdžia turi tokią opoziciją, kokią savo veiksmais pati sukūrė ir kokios nusipelnė. Taip yra visose pasaulio šalyse, į kurias lygiuojamės.

Taip, tarp nepatenkintųjų yra piliečių, nusistačiusių prieš valstybę, bet didelę dalį jų tokiais padarė pati valdžia, susitapatinusi su valstybe ir nepatenkintuosius savo savanaudiškais veiksmais apšaukianti valstybės priešais. Šie žmonės priima tą primityvų valdžios kaltinimą taip pat primityviai, bet natūraliai ir lygiai taip pat sutapatina valdžią su valstybe ir nukreipia valdžios kritiką valstybei. Jie visiems žinomi, viešai matomi, turi savo stovyklas internete. Žinomesnius kiekvienas galime įvardinti be jokių VSD "grėsmių rašinėlių", tačiau jų yra mažuma.

Nusikaltimas yra ne valstybės kritika, o organizuota antivalstybinė veikla ir nekonstitucinės priemonės siekiant tikslų. Buvo tokia veikla, finansavimas iš užsienio? Tai ištirkit, nustatykit, teiskit - ir į Pravieniškes. Kol to nepadarėt, tol visą opoziciją kaltinti antivalstybiškumu yra antivalstybiška ir antikonstituciška.

Nepatenkintųjų armijas gimdo ne Kremliaus propaganda, o mes patys, visuomenės ir politikos problemos, valdžios gobšumas, arogancija ir abejingumas žmonių nevilčiai. Grėsmė valstybei yra ne žmonių nepasitenkinimas, o noras išorinėmis grėsmėmis užmaskuoti politinį gyvenimą užvaldžiusių grupuočių nesugebėjimą tvarkytis valstybėje. O didžiausia grėsmė valstybės saugumui yra tikrųjų grėsmių priežasčių nematanti (ar apsimetanti, kad nemato) valdžia.

Tokia valdžia, užsidariusi nuo visuomenės, susitapatinusi su valstybe ir niekinanti daugumos savo piliečių valią, prasidėjusių geopolitinių lūžių laikotarpiu šią grėsmę pavertė realybe. Imituojamų demokratinių procedūrų manipuliacijomis amžinai valdžioje įsitvirtinusios ir pataikūnų luomu save apsupusios grupuotės nedelsiant nusiėmė visas fariziejiškas kaukes ir atvirai stojo į galutinio tautinių, tradicinių, prigimtinės šeimos vertybių griovimo kelią.

Ką privalo daryti tikrai atsakinga valdžia karo akivaizdoje? Telkti ir vienyti žmones didžiuliams išbandymams ir žiaurybėms, atvirai kalbėti apie galimas grėsmes, daryti viską, kas įmanoma, valstybės ir visuomenės konsolidavimui. Sustabdyti bet kokius visuomenės skaldymo ir susipriešinimo veiksmus, patyčias, priešų paieškas ir panieką pilietinei visuomenei žiniasklaidoje.

Lygiai taip pat nedelsiant sustabdyti bet kokius planus didinti ar įvesti naujus mokesčius, nedelsiant išspręsti klausimą dėl vartojimo mokesčių būtiniausioms išgyvenimo reikmėms sumažinimo ir imtis kitų priemonių įtampai visuomenėje likviduoti. Ir nieku gyvu nesinaudoti situacija visuomenės laisvėms ir teisėms suvaržyti, išorinės grėsmės pretekstu net nebandyti prastuminėti visuomenės daugumai kategoriškai nepriimtinų sprendimų.

Prasidėjęs karas iš esmės pakeitė situaciją, veikimo būdus, priešininkų galimybes, suskaldė ir, valdžiai bei jos pakalikams tiesiogiai tą skatinant, supriešino visuomenę labiau už pandeminę psichozę. Kaip ir reikėjo tikėtis, laikinieji Lietuvos teritorijos administratoriai apie jokį valstybei būtiną solidarumą ir vienybę su visuomene net negalvoja.

Dešimtmečiais konservatorių opozicijai buvo klijuotos antipatriotizmo, putinofilų, vatnikų etiketės. Ukrainos tragedija nedelsiant pasinaudota savo naudai, tarsi to būtų ilgai laukta ir tam ruoštasi. Pradėtas beprecedentis kitaminčių persekiojimas ir opozicijos naikinimas, kartais net pačios opozicijos lyderių rankomis, ką gerai iliustruoja N.Puteikio ir K.Krivicko, patapusių aršiais valdžios oponentų persekiotojais, pavyzdys.

Šis persekiojinas niekur oficialiai nepaskelbtas ir juridiškai yra nelegalus, bet patyliukais ir piktžiugiškai palaikomas, aktyvistų chunveibinų entuziastingai vykdomas ir neviešai valdančiųjų visuotinai remiamas. Lietuvos politiką ir žiniasklaidą privatizavę jėgos nelabai bijo opozicijos, kuri jau išsigando, pasidavė ir sulindo į krūmus, visiškai nebijo atskirų žmonių, nes po vieną piliečiai yra bejėgiai. Jie bijo organizuotų piliečių, kurie kartu yra jėga.

Pagrindinis smūgis nukreipiamas prieš pastaraisiais metais išryškėjusius visuomenės protestinės dalies lyderius, tapusius žmonių vilčių ir interesų reiškėjais. Ir prieš jų sukurtas organizacijas, visų pirma - Lietuvos šeimų sąjūdį ir Sveikatos teisės institutą, kuriuos sutriuškinus valdantieji pasijustų saugiai.

Dabar po visus viešus tekstus, feisbuko paskyras knisamasi kelių metų gyliu. Ieškoma bet kokių nepalankių pasisakymų prieš Ukrainą ir už Rusiją, pakanka net mažiausio įtarimo dėl pritarimo tam, kas vyksta. Sisteminė žiniasklaida laukte laukia naujų "tyrimų" rezultatų, isterinis fonas jau sukurtas, gali būti imamasi juridinių veiksmų tolesniam visuomenės įbauginimui ir jos organizacijų likvidacijai.

Taip, mes jau dabar esame kare. Kare su valstybę užvaldžiusiomis, iš esmės antivalstybinėmis grupuotėmis, kurioms melas, klasta, visuomenės klaidinimas ir apgaulė yra natūralus veikimo būdas. Aktyvioji visuomenės dalis dabar yra pagrindinis vidaus priešas, kurį jiems reikia sunaikinti ir jie panaudos tam viską, kas tik įmanoma ir neįmanoma.

"Liberalieji", "laisvieji" ir "konservatyvieji", o iš tikrųjų - naujieji komunistai - pasirinko tolesnio vidinio karo prieš visuomenę kelią. Karo metu visada iš tamsos atsėlina marodieriai - ir primityvūs krautuvių, atokių sodybų plėšikai bei prievartautojai, ir "inteligentiški" homjaunuoliai, pajutę gerą progą įteisinti visuomenei nepriimtinas "vertybes".

Vėl stums savo "partnerystes" ir "šeimas", įvedinės totalitarizmo cenzūrą "neapykantos kalbos" įstatymais. Vėl diegs konstitucinę tėvų teisę auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus pažeidžiančias "daugialytiškumo" nuostatas nuo pat vaikų darželių, narkotikų legalizavimą. Juk karas - tokia proga įvesti totalitarizmo diktatūrą ir kitokių nuomonių cenzūrą!

Visi visuomenės protestai veidmainiškai, de jure bus leidžiami, bet de facto uždrausti. Jeigu tu prieš globalizmo idiotizmą, vadinasi tu prieš Ukrainą ir esi "vatnikas". Visuotinai jau ieškoma valdžios priešų, o konstitucinė žodžio ir susirinkimų laisvė galioja tik saviesiems.

Šimašoidai ir užingridai patiria daugybinius orgazmus - kaip ilgai jie šios progos laukė! Dabar visus išsigimusios valdžios kritikus paskelbs valstybės priešais ir konservų bulvės vėl žydės! Ir jokių jums prigimtinės šeimos minėjimų tarptautinę šeimos dieną Vingio parke!

Ir ant visko, dėl ko pergyvenot ir naktimis nemiegojot, rengėtės geriausiais rūbais kaip į šventę, važiavot su vaikais, vėliavomis ir verkėt apsikabinę atsisveikindami, džiaugėtės grįždami į savo miestus ir kaimus, jiems nusispjaut. Ir ant visko, ką ilgai, iki senatvės prisiminsit ir galvojat, kad neteisybės košmaras baigėsi ir ant jūsų visų - taip pat.

Jokių jums tradicinių tradicinių šeimų, jokios vaikų apsaugos nuo neomarksistinės lytiškumo ideologijos brukimo nuo pat darželių, jokios pagarbos didžiulės daugumos savo piliečių norams, žmonių lūkesčiams ir Tautos referendumu priimtai Konstitucijai. Seimo buldozeris jau kliurksi įjungtas, greit pasklis nupirktos žiniasklaidos dūmų tvaikas.

Pažeidžianti Konstituciją "partnerystė" ir Stambulo konvencija, prieštaraujantis Konstitucijos nuostatoms Rinkimų kodeksas bus stumiami neatsižvelgiant į nieką.

Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymas, kuriuo draudžiama skleisti Konstitucijai prieštaraujančią šeimos sampratą (nors to valdantieji ir šiaip nesilaikė), bus "pataisytas" ir genderistinė propaganda liesis laisvai.

Bus taip, kaip menka saujelė "tolerastų", pasinaudodami ukrainiečių tautos tragedija ir nekaltų žmonių krauju, pageidauja? Ką daryti - ar pasiduoti, ar ginant savo laisves ir šeimos teises plikomis rankomis eiti prieš valstybės, užvaldytos antivalstybinio gaivalo, galias ir riaušių malšinimo pajėgas?

Juk vėl ateina bandymai pažeisti Konstituciją ir diskriminuoti kiekvieną Lietuvos šeimą, kiekvieną vaiką, kiekvieną pilietį, uždraudžiant auklėti savo vaikus pagal savo dorovinius ir religinius įsitikinimus. Iš neteisės negali kilti teisė, pažeidžiant Konstituciją negali būti priimti teisėti įstatyma, tik ar kam tai Seime įdomu?

Toliau bus skaldoma ir supriešinama visuomenė, keliamas nepasitikėjimas valdžia ir jos institucijų veiksmais, tai palies kiekvieną šeimą, kiekvieną Lietuvos pilietį, visų mūsų gerovę, buitį ir ateitį. Tokie valdančiųjų veiksmai pavojingi, nes propaguoja karą šalies viduje, tarp mūsų.

Patyčios ir priešų ieškojimas, panieka didžiajai daugumai Lietuvos Respublikos piliečių, bandymai prisidengiant karu imtis antikonstitucinių įstatymų priėmimo ir visuomenės valios nepaisymas yra didžiausia grėsmė nacionaliniam saugumui, rimčiai visuotinio pavojaus akivaizdoje ir valstybės ateičiai.

Apie jokį tokius pasiūlymus teikiančių Seimo narių garbingumą, valstybingumo supratimą ar elementarų susivokimą situacijoje nėra net ką kalbėti, nes tai yra nusikalstamas, antivalstybinis elgesys. Kiekvienoje save gerbiančioje šalyje tokiu atveju nedelsiant ir kategoriškai būtų išreikšta už padėtį valstybėje tiesiogiai atsakančio Prezidento pozicija.

Visuotinio pavojaus valstybei valandą panieka didžiajai daugumai Lietuvos Respublikos piliečių ir visuomenės valios nepaisymas kelia destrukciją, įtampą valstybėje ir grėsmę nacionaliniam saugumui. Prasidėjus karui tolesnis visuomenės skaldymas ir supriešinimas yra antivalstybinis ir nusikalstamas.

Mūsų valstybės ateitis sprendžiama dabar ir priklauso nuo to, ar leisime ir toliau su mumis daryti tai, ką tris dešimtnečius valstybę besidalinančios valdančiųjų grupuotės nori. Jie padarys viską, ką tik gali. O ar tą padarysime mes?