Europos Sąjunga surado naują dujų tiekėją

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/euro... 2022-04-16 01:14:00, skaitė 374, komentavo 5

Europos Sąjunga surado naują dujų tiekėją

ES „atrado’ Afriką. Spėkite kur artimiausiu metu kils neramumai?

Anadolu

Ji pažymėjo, kad ES yra pagrindinė Nigerijos partnerė naftos ir dujų sektoriuje, o abiejų šalių interesai šioje srityje sutampa. Savo ruožtu NNPC (angl. Nigerian National Petroleum Corporation) generalinis direktorius Malamas Mele Kyaris pabrėžė, kad jo šalis siekia išplėsti dujų tiekimą į pasaulinę rinką.

Kaip patikslino žiniasklaida, Nigerija į ES eksportuoja ne mažiau kaip 40 procentų suskystintų gamtinių dujų. Dėl to ji yra ketvirta pagal dydį tiekėja Sąjungos šalims.

Anksčiau Nigerijos ambasadorius Rusijoje Abdullahi Shehu teigė, kad Rusijos sprendimą kai kurioms šalims tiekti dujas už rublius padiktavo nacionalinė politika ir niekas neturi teisės to ginčyti. Anot jo, bet kurioje prekybos sutartyje pranašumas visada yra pardavėjo pusėje.

Kovo 23 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie gamtinių dujų mokėjimų pervedimą į rublius ES ir kitoms ribojamąsias priemones įvedusioms šalims, siekdamas atsisakyti naudoti dolerius, eurus ir daugybę kitų valiutų atsiskaitymams. Prezidentas pasirašė atitinkamą dekretą. Jis paskelbė, kad jeigu nedraugiškos šalys nuo balandžio 1 dienos nemokės už dujas rubliais, Rusija tai traktuos kaip įsipareigojimų pagal dujų sutartis nevykdymą.

BV inf.