R. Jankūnas. Pasaulinio garso leidiniai – apie kaukių žalą

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/04/19/r-... 2022-04-19 20:47:00, skaitė 359, komentavo 0

R. Jankūnas. Pasaulinio garso leidiniai – apie kaukių žalą

Pasaulinio garso leidiniai pradeda rašyti panašiai kaip Sveikatos teisės institutas (STI) nuo pat įsikūrimo. Matyt, nebeskiriama pinigų už COVID-19 baimių propagandą, vadinamą COVID-19 viešinimo kampanija.

Linkėjimai nuo The Economist kaukių gerbėjams ir apie jų nešiojimo visuomenėje nekenksmingumą iš anksto žinojusiems žmonėms, kurie save vadina ekspertais: maži vaikai Didžiojoje Britanijoje nebegali suprasti svarbiausių veido išraiškų.

Ir kartu Our World in Data nuraminimas tiems „ekspertams“ kurie vis dar galvoja, kad suvaržymų pasas neklusniesiems arba kaukės visuomeninėse patalpose mažina COVID-19 plitimą. Tikiuosi, kad jau pakanka įrodymų apie šių priemonių naudos nebuvimą ir žalą, todėl niekam nekils idėjų jas sugrąžinti. Jei kas nors iš LRV patariančių ekspertų įžiūri jų naudą, prašau pranešti.

Kaukių nešiojimo žala | R. Jankūno FB nuotr.

Pamatau dar gatvėse keistų tipų su kaukėmis ir nejučiomis pagalvoju, kad gyvendami Rusijoje jie remtų karą Ukrainoje, nes nesugeba ieškoti informacijos ir mąstyti.

Kviečiu Vyriausybę uždrausti kaukes mokyklose, nes ten pakanka kvailių su iniciatyva, kurie nustato beveik privalomą rekomendaciją, kuriai vaikai negali pasipriešinti.

Kaukių nešiojimo žala | R. Jankūno FB nuotr.

Taip pat būtina atsisakyti kaukių reikalavimo viešajame transporte, gydymo ir slaugos įstaigose (išskyrus atvejus, kai jos buvo nešiojamos iki COVID-19).