Veiksmai tarp Vokietijos ir Rusijos verčia nerimauti

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/veik... 2022-04-27 01:34:00, skaitė 383, komentavo 11

Veiksmai tarp Vokietijos ir Rusijos verčia nerimauti

Rusija ir Vokietija daugelį metų vykdė abipusiai naudingus ekonominius santykius. Pastaruoju metu Vokietija visiškai pakeitė kryptį. Tokie veiksmai rodo, kad Rusijos ir Vokietijos santykiai „kaista“.

Rusija atsakydama 40 Vokietijos diplomatinių atstovybių Rusijoje darbuotojų paskelbė „persona non grata“, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Pirmadienį į Rusijos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Vokietijos ambasadorius Rusijos Federacijoje Geza Andreas von Geyras.

„Vokietijos ambasadoriui buvo įteikta nota, skelbianti 40 Vokietijos diplomatinių institucijų Rusijoje darbuotojų „persona non grata“, kaip simetriškas atsakas į aukščiau minėtą Vokietijos vyriausybės sprendimą“, — sakoma pareiškime.

„Vokietijos diplomatinės atstovybės Maskvoje vadovas sulaukė griežto protesto dėl 2022 metų balandžio 4 dienos atvirai nedraugiško Vokietijos vyriausybės sprendimo paskelbti „persona non grata“ 40 Rusijos diplomatinių institucijų Vokietijoje darbuotojų“, — pridūrė ministerija.

Be to, Rusija pabrėžė, kad jai nepriimtinas Vokietijos užsienio reikalų ministrės Analenos Baerbock sprendimo kontekste išsakytas pareiškimas, kuriame tokį Vokietijos valdžios žingsnį motyvuoja absoliučiai melagingas teiginys, kad minėtų darbuotojų darbas buvo nukreiptas pakirsti „Vokietijos laisvę“ ir „vokiečių visuomenės vienybę“, taip pat insinuacijos apie tai, kas vyksta Ukrainoje.

SN inf.