Nacistų bataliono "Azov" smogikai pasiduoda ir palieka "Azovstal" gamyklą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/azov... 2022-05-17 17:48:00, skaitė 554, komentavo 24

Nacistų bataliono

2022.05.16 Donecko Liaudies Respublika pranešė apie Ukrainos kariuomenę, kuri paliko "Azovstal" gamyklą su iškelta balta vėliava

Rusijos kariuomenė derėjosi su Ukrainos puse Azovstalyje, žiniasklaidai sakė Donecko liaudies respublikos „Vostok“ brigados vadas Aleksandras Chodakovskis .

Jis pasakojo, kad iš įmonės teritorijos iš tunelio išlipo devyni Ukrainos kariai su balta vėliava.

Chodakovskio teigimu, DLR pajėgoms užblokavus kelias reikšmingas pozicijas, priešas atsidūrė beviltiškoje situacijoje.

2022.05.16 Ukrainos prezidentas Vladimiras Zelenskis vaizdo žinutėje patvirtino Ukrainos kariuomenės išvedimo iš Azovstal metalurgijos gamyklos Mariupolyje pradžią.

„<…> Turime vilties, kad pavyks išgelbėti savo vaikinų gyvybes. Tarp jų yra sunkiai sužeistų, jiems reikia pagalbos“, – sakė Zelenskis. Ukrainos prezidentas taip pat sakė, kad Kijevas tikisi vėliau juos grąžinti į Ukrainos valdžios kontroliuojamą teritoriją. „Norint parsivežti vaikinus namo, darbas tęsiasi, o šis darbas reikalauja subtilumo. Ir laiko“, – pridūrė jis.

Anksčiau Rusijos Federacijos gynybos ministerija pranešė, kad pirmadienį buvo pasiektas susitarimas su Azovostalio teritorijoje blokuoto Ukrainos karinio personalo atstovais dėl sužeistų Ukrainos karių išvežimo iš gamyklos. Rusijos Federacijos gynybos ministerija taip pat pažymėjo, kad įmonės teritorijoje buvo įvestas tylos režimas ir atidarytas humanitarinis koridorius, per kurį sužeisti Ukrainos kariai pristatomi į gydymo įstaigą Donecko Liaudies Respublikos Novoazovske.

(DLR), kad jiems būtų suteikta visa reikalinga pagalba. Ukrainos pusė pranešė, kad gegužės 16 dieną iš Azovstalio į DLR (Donecko Liaudies Respublikos) kontroliuojamą teritoriją, į Novoazovską, buvo evakuoti 53 sunkiai sužeisti Ukrainos kariai, o 211 Ukrainos karių humanitariniu koridoriumi pristatyti į Jelenovką (DLR).

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pranešė, kad Mariupolyje veikę gynėjai dabar jau „baigė kovinę misiją“. Tačiau V.Zelenskis pabrėžė, kad būtent dabar prasidės kova už pačius gynėjus.

Greičiausiai, kad Ukrainos „Azov“ bataliono ir užsienio šalių kariai bus teisiami pagal DLR įstatymus ir sulauks ilgų metų kalėjime. Arba juos bus bandoma iškeisti į Rusijos belaisvius, tarp kurių yra aukšto rango karininkų.

BV inf.