E. Dragūnas turi, G. Nausėda neturi nugriauti regioniniame parke pastatytą namą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/g-na... 2022-05-23 15:22:00, skaitė 346, komentavo 5

E. Dragūnas turi, G. Nausėda neturi nugriauti regioniniame parke pastatytą namą

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija mano, kad Vilniuje, Pavilnių regioniniame parke, galbūt pažeisdamas įstatymus namą pasistatęs žinomas atlikėjas Egidijus Dragūnas turi jį nugriauti.

Inspekcijos manymu, atsakomybę už galbūt neteisėtai išduotą statybos leidimą taip pat turi prisiimti ir Vilniaus savivaldybės administracija, išdavusi leidimą statyboms, todėl ji, inspekcijos manymu, turi taip pat kartu su atlikėju padengti namo nugriovimo išlaidas.

Tuo metu muzikanto advokatas Kęstutis Jokimas sako, kad inspekcijos motyvai yra „absurdiški“, o jo klientas, neturėjęs reikiamų žinių ir išsilavinimo, kreipėsi į kompetentingas valstybės institucijas dėl leidimo namo statyboms turėjo pagrįstą viltį tikėti jų sprendimų teisingumu. Advokato manymu, ieškinį teismas turi visiškai atmesti.

Gitanui Nausėdai galima

Tai, kaip jo ekscelencija Gitanas Nausėda legalizavo savo neteisėtas statytas Pavilnio regioniniame parke? Manoma, kad teismo sprendimas legalizuoti Nausėdų kubą galėjo būti pasiektas vieninteliu keliu – už kyšius. Matyt, kad būtent dėl to net ir tapęs prezidentu, G.Nausėda sako: „Aš nesikišu į teisėsaugos darbą, jie yra nepriklausomi“. Nes žino, kad yra „pakabintas“ – jam iš karto bus priminta nelegalaus „kubo“ statybos Pavilnių regioniniame parke istorija.

Tradicinės architektūros prasme jis neatitinka jokių teisės aktų reikalavimų. Etnogracinio regiono tradicijos juo labiau. Daug metų Prezidentas Nausėda bylinėjosi teismuose, kol Lietuvos Aukščiausiasis Teismas įteisino statybos leidimą. Pagaliau Prezidentas galėjo šį namą pasistatyti ir įsiregistruoti.

P.S.

Nausėda sistemai tarnaujantis žmogus, o Selas ne. Tiesiog.

BV inf.