Komunizmas beprotnamyje: kol ES gaudo pačių užveistus teroristus, Graikija ir toliau tratina ES mokesčių mokėtojų pinigus

Autorius: Petras Gulbinskas Šaltinis: http://sauksmas.lt/komunismas-... 2015-11-25 10:23:07, skaitė 2458, komentavo 0

Komunizmas beprotnamyje: kol ES gaudo pačių užveistus teroristus, Graikija ir toliau tratina ES mokesčių mokėtojų pinigus

Tuo metu, kai ES veisia teroristus ir po to juos gaudo, gudrieji graikai smagiai tratina ES mokesčių mokėtojų pinigus ir laukia, kol mes jiems duosime naują 12 milijardų porciją.

Žmonės sulindę į pakampes, gatvės tuščios, toks vakar buvo Briuselis – ES sostinė, visas iš baimės drebantis, Merkel ir Olando į ES sukviestų teroristų išsigandęs.

Bet ne tai jaudino Briuselį, o kaip pirmadienį daugiatūkstantinis Europos parlamento cirkas kraustysis į Strasbūrą, kad gink Dieve šitie žonglieriai, fokusininkai ir pajacai nenukentėtų, kad nuo jų tuščių galvų koks plaukas nenukristų.

Kai toks ermyderis sukeltas, nebėra kada Europai Graikija domėtis. O verta. Nes kol Graikija iš privačių struktūrų skolintus pinigus tratino, galėjo mums galvų ir neskaudėti, bet dabar – kas kita. Pinigus jie jau su visu graikišku įniršiu tratina ir iš mūsų kišenės, ir iš nuskurdusios Lietuvos ubagėlių terbos paskutinę duonos riekę atima.

Graikai toliau tęsia socialinį eksperimentą, pavadintą „tratink svetimus pinigus“ ir laukia, kad ES mokesčių mokėtojai jiems vėl padovanotų 12 milijardų Eurų.

Pasirodo, kad Graikija dar kartą susiduria su aštriu pinigų trūkumu: ir ne tik einamosioms išlaidoms, bet ir 10 milijardų, eilinį kartą, privatiems bankams gelbėti.

Graikijos vyriausybė praktiškai nevykdo savo įsipareigojimų reformuoti ekonomiką. Kreditoriai, Europos Komisija, Europos centrinis bankas ir Europos finansinio stabilumo fondas, t.y. mokesčių mokėtojai iš kitų ES šalių, mėgino perspėti Atėmus, kad jei nevykdys įsipareigojimus, nieko negaus.

Reaguodami į tai, Atėnai prieš kelias dienas surengė 24 valandų visuotinį streiką (smulkesni streikai, mitingai ir demonstracijos vyksta kiekvieną dieną, tokia graikų tradicija), kuris paralyžiavo gyvenimą mieste. Dešimtys tūkstančių žmonių, visų pirma viešojo sektoriaus darbuotojai – ligoninių, mokyklų, transporto įmonių – išėjo į Atėnų gatves su reikalavimais nurašyti skolas.

Po teroro aktų Paryžiuje, o gal todėl, kad Graikija netrukdo teroristams migruoti per jų teritoriją į Vakarų Europą ir buvo pranešta, kad vienas iš teroristų atvyko į Europos Sąjungos teritoriją per Graikijos sieną, situacija pasikeitė. Net pinigus, kuriuos Euro komisija buvo nutarusi skirti Graikijos sienų apsaugai, pabėgėlių priėmimui ir registracijai, leido sumaišyti (t. y. muses su kotletais) į vieną katilą.

To negana – dosnieji Europos Olimpo dievai leido graikams padaryti tikrą socialinę revoliuciją būsto srityje. Ir ne šiaip kokią – visų ES gyventojų sąskaita.

Graikijoje buvo 100 milijardų eurų hipotekos skolų. Taip įvyko, nes jau prasidėjus 2008 metų finansų krizei graikai ėmė masiškai skolintis ir pirkti būstus. Kreditoriai, kaip ir visoje ES, reikalavo atimti būstus iš tų, kurie negali grąžinti paskolų.

Dabar kiekvienas iš jų, kurio metinės pajamos neviršija 14000 eurų (arba 24,000 porai), bus finansuojami iš valstybės lėšų. Turtingesniems bus pasiūlyta „minkštesnė“ skolų grąžinimo schema. Ir tiktai dideles pajamas gaunantiems Graikija nenumato valstybinės pagalbos.

Ko ne komunizmas beprotnamyje?

Petras Gulbinskas

Šauksmas