Ir vėl NATO parodė savo veidą: prakalbo apie Ukrainos teritorines nuolaidas Rusijai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ir-v... 2022-06-13 13:04:00, skaitė 325, komentavo 2

Ir vėl NATO parodė savo veidą: prakalbo apie Ukrainos teritorines nuolaidas Rusijai

Taika Ukrainoje įmanoma, tik klausimas, kokias teritorines nuolaidas tai kainuos Ukrainai, todėl NATO padeda Kijevui mokėti mažiausią kainą. Tokią poziciją sekmadienį išsakė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas per spaudos konferenciją Helsinkyje, kurią transliavo Aljanso spaudos tarnyba.

„Taika Ukrainoje yra įmanoma. Klausimas, kokia bus jos kaina. Kiek teritorijos, laisvės ir demokratijos esame pasiruošę mokėti už šią taiką. NATO ketina padėti Ukrainai suteikti jai stipriausias pozicijas prie derybų stalo su Rusija“, – sakė jis. kuris turėtų užbaigti karo veiksmus“, – sakė jis.

Kartu Stoltenbergas pažymėjo, kad NATO kariškiai nedalyvauja konflikte Ukrainoje, pabrėždamas, kad aljansas nenori karo veiksmų eskalavimo už šios šalies ribų.

„Nuo pat karo pradžios visada siekėme padėti už nepriklausomybę kovojančiai šaliai, tačiau stengėmės kiek įmanoma išvengti eskalacijos, todėl niekada neįžengėme į Ukrainos teritoriją ir atsisakėme sukurti neskraidymo zoną ukrainiečiams“, – sakė jis.

TASS inf.