Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas – prieš valdančiųjų buldozerį

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/06/22/li... 2022-06-22 18:38:00, skaitė 195, komentavo 1

Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas – prieš valdančiųjų buldozerį

Birželio 21 d. Vilniuje, prie Seimo, pliaupiant lietui, Lietuvos Šeimų Sąjūdis (LŠS) surengė mitingą „Stop valdančiųjų buldozeriui“. Ši diena mitingui buvo pasirinkta dėl to, kad buvo tikimasi, jog bus svarstomas Partnerystės-civilinės sąjungos įstatymas. Tačiau jo svarstymas šį kartą buvo atidėtas.
Į protestą atvyko apie 150 žmonių. Leidimas buvo gautas 3-ms tūkstančiams dalyvių.

Prieš prasidedant mitingui dideliame ekrane buvo transliuojamas Seimo posėdis, kuriame, po ik tol opozicijos vykdyto boikoto, jau posėdžiavo ir pozicijos ir opozicijos atstovai.

Taip pat buvo transliuojamas video apie seksualinių mažumų istorija, kuri prasidėjo bolševikinėje Rusijoje po 1917 m. revoliucijos ir kurią šiandien Lietuvoje atstovauja ir vadinamoji „Laisvės partija“….

Mitingą vedė LŠS tarybos narė Vitolda Račkova.

Kalbėjo nemažai Seimo opozicinių partijų frakcijų atstovų, pasisakiusių apie padėtį valstybėje ir įvardijusių kodėl ji tokia.

Seimo narys Tautos ir teisingumo sąjungos (centristai-tautininkai) pirmininkas Petras Gražulis kalbėjo apie LGBT grėsmę.

Regionų frakcijos atstovė Beata Petkevič kalbėjo apie krizė politikoje, ekonomikoje, ir vertybių plotmėje.

Pasisakė ir demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narė prof. Vilija Tarmagadzė. Ji sakė, kad Civilinės sąjungos įstatymas skaldo tautą ir šiuo metu jo svarstymas būtų nedovanotinas.

Taip pat pasisakė Seimo nariai Dainius Kepenis bei Mindaugas Puidokas, raginę skelbti išankstinius rinkimus. Šie raginimai buvo palydėti šūksniais „Seimą lauk!“.

LŠS pakviestas į mitingą atvyko ir TS-LKD atstovas Seime Paulius Saudargas – vienas iš nedaugelio TS-LKD partijos narių, balsavusių prieš Partnerystės įstatymą. Iš mitingo dalyvių jis sulaukė nemažai klausimų į kuriuos stengėsi nuoširdžiai atsakyti.  LŠS atstovai jam už drąsą ateiti padovanojo „Lietuvos Šeimų Sąjūdžio“ gairelė su LŠS logotipu ir paprašė pasikabinti ją pas Seimo darbo kabinete, kad ji „iš konservatorių išvarytų velnius“ ir sugrąžintų juos į doros kelią…

Kalbėjo ir buvęs kariuomenės vadas, generolas Valdas Tutkus, be kita ko pasisakęs ir apie Lietuvos saugumą. Jis perspėjo apie skubotų Lietuvos politikų sprendimų pavojų Lietuvos saugumui ir išreiškė abejones, kad dabar priimami sprendimai yra pakankamai apgalvoti ir suderinti su mūsų sąjungininkais.

Asociacijos „Sąjunga vardan šeimos“ pirmininkė Edita Morkūnienė pasisakė prieš vadinamą civilinės sąjungos įstatymą, kurį demaskavo kaip tradicinei šeimai sugriauti skirtą politinę priemonę.

Advokatas ir žinomas visuomenininkas Kęstutis Skrebys kalbėjo apie dvigubus Lietuvos teisingumo standartus ir perspėjo apie Lietuvos valdžios telkiamas priemones savo piliečių teisėms ir laisvėms suvaržyti.

Lietuvos šeimų forumo narys Darius Trečiakauskas taip pat kalbėjo apie Lietuvos valdžios siekius suvaržyti Lietuvos piliečių teises ir laisves.

Istorikė dr. Rasa Čepaitienė kalbėjo apie šiuolaikinėje Lietuvoje lietuvybės išsaugojimui ir puoselėjimui kylančius iššūkius.

Žemaitis Marius Čekavičius pasekė žemaitišką anekdotą ir paniūniavo apie meilę tėvynei…

Mitingo vaizdo įrašas (deja, kai kuriose įrašo vietose pradingęs garsas):

Mitingo pabaigoje LŠS tarybos narys, Algimantas Rusteika perskaitė mitingo rezoliucija, kuriai susirinkusieji pritarė.

Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingo, įvykusio Vilniuje birželio 21 d.rezoliucija

„Lietuvoje, karo Ukrainoje pretekstu, faktiškai įvesta ir kasdien stiprinama diktatūra. Cenzūruojama spauda, ribojamos ir laužomos piliečių konstitucinės teisės ir laisvės. Seime ruošiamasi patvirtinti LR Konstituciją pažeidžiančią “partnerystę” ir ratifikuoti Stambulo konvenciją, priimti Narkotikų dekriminalizavimo įstatymą, pakeisti Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymą, kuris draudžia skleisti Konstitucijai prieštaraujančią šeimos sampratą.

Šie, Lietuvos Respublikos Konstituciją ignoruojantys įstatymai ir aktai, diskriminuos kiekvieną Lietuvos šeimą, vaiką, pilietį. Faktiškai įvedamas antikonstitucinis draudimas tėvams auklėti vaikus pagal savo dorovinius ir religinius įsitikinimus. Iš neteisės negali kilti teisė, todėl įstatymai, priimti pažeidžiant Konstituciją, negali būti teisėti.

Po Nepaprastosios padėties priedanga vyksta pokiliminiai susitarimai, kurie, faktiškai negaliojant Viešųjų pirkimų įstatymui, sudaro prielaidas grobstyti valstybės lėšas arba naudoti jas netikslingai ir neatsakingai.

Tokiais savo veiksmais valdžia skatina nepasitikėjimą valstybe bei jos institucijomis. Visuotinio pavojaus valstybei akivaizdoje, Ukrainos karo fone panieka didžiajai daugumai Lietuvos Respublikos piliečių ir visuomenės valios nepaisymas kelia įtampą valstybėje ir grėsmę nacionaliniam saugumui. Tolesnis visuomenės skaldymas ir supriešinimas yra nusikalstamas.

Aštuonioliktoji Lietuvos Respublikos Vyriausybė per bemaž pusę savo kadencijos išnaudojo visuomenės pasitikėjimo limitą, taip ir nesugebėjusi įrodyti savo kompetencijų bei profesionalumo, kuriuo taip giriasi.

Reikalaujame Lietuvos Respublikos Prezidento, Seimo ir Vyriausybės:

1. Nedelsiant atšaukti Nepaprastąją padėtį.

2. Nedelsiant sustabdyti bet kokius visuomenės skaldymo ir susipriešinimo veiksmus, patyčias, priešų paieškas ir panieką pilietinei visuomenei žiniasklaidoje.

3. Nedelsiant sustabdyti bet kokius planus didinti ar įvesti naujus mokesčius.

4. Nedelsiant spręsti klausimą dėl pridėtinės vertės mokesčio būtiniausiems maisto produktams, akcizo kurui ir degalams sumažinimo ar panaikinimo ir imtis kitų priemonių įtampai visuomenėje sumažinti.

5. Nedelsiant stabdyti išorinės grėsmės pretekstu taikomus visuomenės laisvių ir teisių suvaržymus bei visuomenės daugumai kategoriškai nepriimtinus Civilinės sąjungos, Stambulo konvencijos nuostatų įtvirtinimus įstatymuose ir kitus kontraversiškai vertinamus įstatymų aktus.

6. Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen – balsavimu pasitikrinti pasitikėjimą Seime.

7. Vyriausybės atsistatydinimo, o jai to nepadarius – Prezidento reikalaujame pareikšti jai politinį nepasitikėjimą“.