Šoigu pranešė Putinui apie Luhansko liaudies respublikos išvadavimą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/soig... 2022-07-04 04:02:00, skaitė 224, komentavo 2

Šoigu pranešė Putinui apie Luhansko liaudies respublikos išvadavimą

Rusijos gynybos ministras armijos generolas Sergejus Šoigu pranešė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui apie Luhansko Liaudies Respublikos išvadavimą. Apie tai sekmadienį pranešė Rusijos gynybos ministerijos žurnalistai.

„Šiandien, 2022 m. liepos 3 d., Rusijos gynybos ministras armijos generolas Sergejus Šoigu pranešė vyriausiajam RF ginkluotųjų pajėgų vadui Vladimirui Putinui apie Luhansko Liaudies Respublikos išvadavimą“, – pranešė ministerija.

Kaip pažymėjo Gynybos ministerija, RF ginkluotosios pajėgos ir LLR liaudies milicija visiškai kontroliuoja Lisichanską ir kai kurias netoliese esančias gyvenvietes, iš kurių didžiausios yra Belogorovka, Belaya Gora, Novodružeskas ir Maloryazancevas. „Bendras per pastarąją 24 valandas išlaisvintų teritorijų plotas sudarė 182 kvadratinius kilometrus“, – pabrėžė Rusijos gynybos ministerija.

Vasario 24 d., atsakydamas į DLR ir LLR vadovų Deniso Pušilino ir Leonido Pasečniko pagalbos kreipimąsi, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie specialios karinės operacijos Ukrainoje pradžią.

BV inf.