R. Karbauskis. Atsakymas bandžiusiems sugriauti Naisių vasaros festivalį

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://alkas.lt/2022/07/11/r-... 2022-07-11 17:28:00, skaitė 342, komentavo 1

R. Karbauskis. Atsakymas bandžiusiems sugriauti Naisių vasaros festivalį

Noriu padėkoti visai festivalio šeimai – „Naisių vasara 2022“ rengėjams, savanoriams, įvairiausių parodų, užsiėmimų vedėjams, amatininkams, prekybininkams, festivalio svečiams už šventę, kurią vieni kitiems padovanojome.

Nepaisant nepalankaus oro ir bandymų sužlugdyti festivalį, jis įvyko – jame dalyvavo per 45 tūkstančius žmonių.

Ačiū visiems festivalyje dalyvavusiems atlikėjams, kurie nepabūgo spaudimo ir festivalio svečiams padovanojo daug gerų emocijų.

Toks jausmas, kad nedaugelis pasigedo taip vadinamų „scenos žvaigždžių“, kurios paskutinę dieną prieš festivalį sudalyvavo bandyme jį sunaikinti. Tikrosios scenos žvaigždės buvo Naisių festivalyje ir dovanojo savo nuoširdumą bei profesionalumą.

Naisių vasaros rengėjas Ramūnas Karbauskis | Alkas.lt, A. Sartanavičiaus nuotr.A. Sartanavičiaus nuotr.

Ramūnas Karbauskis | Alkas.lt, A. Sartanavičiaus nuotr.

O mano atsakymas visiems tiems, kurie suplanavo ir įdėjo daug pastangų sugriauti Naisių vasaros festivalį, yra tai, kad vyks antras Naisių vasaros festivalis. Visų lauksime rugpjūčio 15 dieną!

Pasiruošim. Lietuvoje užtenka puikių atlikėjų, kurių nepavyks įbauginti.

Prisimenant visus šios savaitės įvykius, puikiai matosi, kas ir kaip veikė. Kol buvo teigiama, kad priežastis nedalyvauti Naisių vasaros festivalyje daliai atlikėjų yra mano požiūris į LGBT bendruomenės reikalavimus įteisinti vienos lyties šeimas ir leisti tokioms šeimoms įvaikinti vaikus, stebėjome bent kažkokį pagrindą turintį vaidinimą.

Bet, kai buvo paskelbta, jog kitos grupės nedalyvaus festivalyje todėl, jog Seimo nariai planuoja kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl V. Landsbergiui suteikto valstybės vadovo statuso, viskas tapo akivaizdu.

Matomai, taip bijoma šito kreipimosi, kad panaudotas spaudimas atlikėjams, net nepaaiškinus, ką šis kreipimasis reiškia.

Atlikėjams nepasakyta, kad mano parašo tame kreipimesi net nebus, o Konstitucinio Teismo išaiškinimas šiame etape būtinas, nes buvo du, kurių valdantieji nepaisė ir prasiėjo buldozeriu.

Beje, tie du ankstesni išaiškinimai tuo klausimu sakė, jog toks sprendimas prieštarautų Konstitucijai.

Nežinau, kuo buvo gąsdinami atlikėjai, bet mes gyvename teisinėje valstybėje ir Konstitucijos net Landsbergiai neturi teisės pažeisti.

Gavosi, kad iš festivalio pasitraukę atlikėjai savo sprendimo priežastimi įvardijo nenorą, kad Konstituciniame Teisme būtų nagrinėjamas galimas Konstitucijos pažeidimas.

Jie, matomai, nesuprato, kad konservatoriai nori gyventi ne konstitucinėje valstybėje, o valstybėje, kurioje viskas vyksta pagal jų norą ir valią. Jei taip viskas vyks ir toliau, tai ateis diena, kai tie patys konservatoriai pradės jų dainų cenzūrą, kad nebūtų pamirštas partijos ir Landsbergio pavardės paminėjimas.

Gal tai skamba kiek agresyviai, bet konservatoriai sistemiškai naikina viską, kas prieštarauja jų ideologijai ir interesams.

Naisių vasaros festivalis tapo pirmu ryškiu tokio veikimo pavyzdžiu. Norėčiau išgirsti dabartinės valdžios pareiškimus, kad tai ne jų veiksmai.

Antrasis Naisių vasaros festivalis bus dar didesnis ir gražesnis, nes tik taip galima atsakyti į liberalių politikų pastangas naikinti festivalį šeimoms, kuriame niekada nebuvo jokios politikos, nebent politika galima pavadinti blaivybę ir dėmesį tradicinei šeimai.

Kviečiu visus Lietuvos žmones rugpjūčio 15 atvykti į Naisius. Antrame Naisių vasaros festivalyje mes sukursime nuostabią šventę visiems, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties, odos spalvos, ar politinių pažiūrų…

Sutrukdyti surengti Naisių vasaros antrąjį festivalį įmanoma tik perkasus visus kelius vedančius į Naisius.