Mokslininkai įtaria, kad COVID-19 vakcinos sukelia naujus sparčiai progresuojančių smegenų degeneracinių ligų variantus

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.theepochtimes.com/... 2022-07-15 00:46:00, skaitė 470, komentavo 2

Mokslininkai įtaria, kad COVID-19 vakcinos sukelia naujus sparčiai progresuojančių smegenų degeneracinių ligų variantus

    Nuo 2021 m. birželio 53 metų Douglaso Howey iš Kolorado viskas buvo kitaip. Praėjus maždaug metams po to, kai jam buvo suleista antroji vakcinos "Moderna COVID-19" dozė, 190 cm ūgio paralyžiuotas vyras, kadaise svėręs 130 kg, neteko daugiau kaip 45 kg po staiga prasidėjusios šoninės amiotrofinės sklerozės (ALS) - nepagydomos ir mirtinos ligos, dėl kurios palaipsniui žūsta žmogaus motoriniai neuronai.

Nors jis niekada nesakė gydytojams, kad simptomai jam pasireiškė praėjus mėnesiui po vakcinos "Moderna COVID-19", jo šeima mano, kad staigus susirgimas po mėnesio ir staigus svorio kritimas po kelių savaičių atrodė pernelyg didelis sutapimas.

Šis įtarimas dar labiau pasitvirtino po to, kai Douglaso motina Linda Howey išgirdo Del Bigtree podkastą, kuriame Masačusetso technologijos instituto (MIT) Kompiuterių mokslo ir dirbtinio intelekto laboratorijos vyresnioji tyrėja daktarė Stephanie Seneff kalbėjo apie savo tyrimus apie galimas neurodegeneracinių ligų sąsajas su COVID-19 mRNA vakcinomis.

Kai pacientams diagnozuojama ALS, jų gyvenimo trukmė paprastai būna nuo dvejų iki penkerių metų. Ši liga dažniausiai diagnozuojama vyrams, dažniausiai nuo 55 iki 75 metų amžiaus.

Douglasas yra jaunesnis, todėl jo liga progresavo daug greičiau nei daugumos kitų. Jis jau perėjo į vėlyvąją ligos stadiją ir patiria kvėpavimo sunkumų, nors serga tik vienerius metus.

Linda prisiminė, kad Douglasas pradėjo karščiuoti birželio mėnesį, praėjus maždaug mėnesiui po to, kai 2021 m. gegužės 21 d. jam buvo suleista antroji vakcinos "Moderna COVID-19" dozė. Jis smarkiai karščiavo ir mėnesį buvo prikaustytas prie lovos.

Douglaso tėvas mirė 2011 m. po 25 metus trukusios kovos su smegenų degeneracine liga, vadinama frontotemporaline demencija (FTD), turinčia genetinį komponentą.

Maždaug per paskutinę gyvenimo savaitę Douglaso tėvui pasireiškė ALS simptomai. Nors Douglasas taip pat turi FTD geną, jis nesitikėjo, kad per ateinančius 20 metų liga smarkiai progresuos.

Tačiau Douglasui atsigavus po mėnesį trukusio karščiavimo, jis ėmė pastebėti nuolatinį nuovargį ir silpnumą, silpnėjančią rankų suspaudimo jėgą.

Per šešias savaites nuo susirgimo jis neteko 40 kilogramų, o jo svoris toliau tik mažėjo, nes blogėjo apetitas.

Po penkių mėnesių Daglasas buvo per silpnas, kad galėtų tinkamai laikyti sidabrinius įrankius, ir jam reikėjo maitintis abiem rankomis.

Douglasas yra paralyžiuotas nuo 2012 m., kai jį partrenkė sunkvežimis. Dėl šios avarijos jis išvystė stiprias rankas, kurias naudojo keldamasis iš lovos ir judėdamas rankiniu neįgaliojo vežimėliu.

Jo ALS liga greitai išplito į rankų motorinius neuronus, todėl 2022 m. sausį, praėjus vos septyniems mėnesiams po ligos, Douglasui prireikė lovos keltuvo ir automatinio neįgaliojo vežimėlio, kuriuo jam dabar labai sunku naudotis.

Praėjo Douglaso dienos, kai jis dirbo sode, keliavo, dirbo visą darbo dieną ir aktyviai gynė žmonių su negalia interesus. Slaugytojai, kurie anksčiau tik kelias valandas padėdavo namuose, dabar juo rūpinasi visą parą kiekvieną dieną.

Daglasui taip pat palaipsniui atsirado kosulys ir jam sunku kalbėti.

2022 m. vasario mėn. atliktas tyrimas parodė, kad jis prarado didžiąją dalį funkcinio plaučių pajėgumo ir naudoja tik 40 proc. diafragmos. Kadaise iškalbingas ir kalbus fizikos dėstytojas buvo priverstas rašyti žodžius, kad galėtų elementariai bendrauti.

Motorinių neuronų sunaikinimas sukėlė jam skausmą ir sutrikdė miegą, tačiau jis negalėjo to išreikšti žodžiais. Slaugytojai galėjo užkliudyti jo pirštą lovos keltuve arba sutrenkti nugarą ant mašinos, tačiau jis galėjo tik parašyti SMS žinutę savo motinai Lindai, kuri vėliau pasakydavo slaugytojams, kad jam skauda.

"Dėl to, kad jis negalėjo kalbėti, patyrė daug skausmo ir kančių. Kai vėliau jis man parašydavo SMS žinutę su detalėmis, aš pranešdavau slaugytojai apie skausmą, kurį jis kentė, kai negalėjo kalbėti tuo metu, kai patyrė skausmą ar susižeidimą. Iki to laiko žala jau būna padaryta", - elektroniniu paštu "The Epoch Times" pasakojo Linda.

Kasdienius dalykus, kuriuos anksčiau jis darydavo daug negalvodamas, dabar reikėdavo daug pastangų, kad slaugytojai duotų nurodymus, kaip tai padaryti, pavyzdžiui, nušluostyti akis, pakoreguoti akinius ir perkelti kepurę.

Duglasas daug pastangų įdėdamas motinai išaiškino, kad jam netgi reikia pasakyti slaugytojams, kad šie išvalytų jo nosyje esančias gleives.

Linda pasakojo, kad tinklalapyje "How Bad is My Batch" (liet. "Kaip bloga mano partija"), kuriame surinkti duomenys iš Pranešimų apie nepageidaujamus įvykius, susijusius su vakcinomis, sistemos (VAERS), ji surado jo "Moderna" injekcijų partijų numerius. Kiekvienoje paieškoje pateikiami nepageidaujami reiškiniai, mirtys ir neįgalumas, susiję su partijomis, apie kurias buvo pranešta VAERS.

Douglas serijos numeriai buvo 001c21a ir 25c21a, atitinkamai susiję su 779 ir 523 nepageidaujamais reiškiniais, aštuoniais ir penkiais mirties atvejais bei 10 ir aštuoniais neįgalumo atvejais. Tačiau šie skaičiai toli gražu neatitiko atvejų, apie kuriuos pranešta iš aukščiausiai sąraše esančių partijų, skaičiaus.

Pasak "Pfizer", kiekvieną seriją gali sudaryti nuo 1 iki 3 mln. vakcinos dozių, nors nėra aišku, ar "Moderna" yra tokia pati.

 

Mokslininkų įtarimai

Dr. Stephanie Seneff ir daugeliui kitų žmonių įtarimų dėl tikrojo COVID-19 vakcinų saugumo ir veiksmingumo kilo nuo pat tos akimirkos, kai jos buvo pradėtos skiepyti gyventojams.

Šios naujos technologijos tyrimai jai kėlė didelį susirūpinimą, kad vakcina gali sukelti nepagydomas prionines ligas ir į prionus panašias ligas populiacijoje po 5-10 metų ar dar vėliau.

"Turėti [beveik] 100 proc. sėkmės rodiklį po [kelių] bandymų mėnesių man atrodo visiškai neapgalvota", - sakė ji pokalbyje su "The Epoch Times".

2021 m., praėjus keliems mėnesiams po "Pfizer" ir "Moderna" COVID-19 vakcinų su mRNA įdiegimo, Seneffas kartu su Dr. Gregu Nigh paskelbė recenzuotą straipsnį.

Tyrime ji ir Nighas paskelbė, kad vakcina, gaminanti SARS-CoV-2 viruso spyglio baltymą, gali kelti pavojų sveikatai, nes spyglio baltymas turi priono sritį, galinčią sąveikauti su žmogaus ląstelių baltymais.

Prionai yra įprasti baltymai, natūraliai egzistuojantys žmogaus smegenyse. Tačiau sergant prioninėmis ligomis, prionas susiduria su neteisingai sulankstytu (patogeniniu) prionu ir, kaip domino kaladėlės, dėl vieno kontakto visi kiti normalūs prionai tampa patogeniniais, o tai lėtai nužudo žmogų.

Kad ir kaip baisiai tai skamba, paprastai tai lėtas žudymas, kurio simptomai dažnai pasireiškia praėjus dešimtmečiams po pirmojo sąlyčio.

Prioninių ligų pavyzdžiai: Creutzfeldto Jakobo liga (CJD) - nepagydoma ir mirtina liga.

Naujausi tyrimai taip pat rodo, kad neurodegeneracinės ligos, tokios kaip Alzheimerio, Parkinsono ir ALS, turi priono bruožų - smegenyse baltymai neteisingai susilanksto ir sulimpa, todėl žūsta neuronai. Kai kurie tyrimai taip pat rodo, kad šios ligos taip pat gali būti prioninės, nors tai nėra įrodyta.

Seneff ir jos kolegos išreiškė susirūpinimą, kad mRNA arba DNR (adenoviruso "AstraZeneca") vakcina gali tapti paleidikliu, sukeliančiu prionines arba į prionus panašias ligas, ir kad artimiausiais metais galime sulaukti tokių ligų protrūkio.

Savo griežtai recenzuojamame tyrime (pdf) Seneff ir jos kolegos spėliojo, kad vakcina gali sukelti klaidingą priono susilankstymą, dėl kurio smegenys gali būti pažeistos CJD, Parkinsono, Alzheimerio, ALS ir kt. formomis.

Vakcinos mRNA ir DNR į ląsteles perneša instrukcijas, kaip pagaminti priono baltymą. Gavusios šias instrukcijas, ląstelės pradeda gaminti "spike" baltymą. Tuomet ląstelės šiuos spyglių baltymus priklijuoja prie savo ląstelių paviršiaus, o imuninėms ląstelėms atpažinus baltymus kaip svetimus, prasideda imuninis atsakas.

Tačiau verčiant RNR arba DNR į baltymą gali pasitaikyti klaidų.

Seneffas spėliojo, kad klaidos gali pasitaikyti ir baltymui "spike", dėl ko jis gali neteisingai susilankstyti. Jei klaidingas sulankstymas vyksta ir priono srityje, jis gali sąveikauti su žmogaus prionais ir sukelti prionines ligas, pavyzdžiui, CJD arba į prioną panašią ligą.

Tačiau, palyginti su dabartinėmis CJD, Parkinsono ir kitomis neurodegeneracinėmis ligomis, Seneffas sakė, kad liga, jei ją sukeltų vakcina, greičiausiai progresuotų greičiau.

Kadangi vakcina sujaukia ląstelių procesus, kad būtų gaminama daugiau svetimų baltymų nei natūralios infekcijos atveju, atsirastų daugiau galimybių neteisingai susiformuoti.

"Mes manėme, kad galite nieko nepastebėti metus, penkerius ar net dešimtmetį... simptomai pasireikštų tik po ilgo laiko", - sakė Seneffas.

"Prognozavome, kad Parkinsono [ir kitų ligų] dažnėjimas didės, ir tai įvyks jaunesniems žmonėms artimiausiais metais.

Netrukus po to, kai Seneff pasirodė "Fox News" laidoje, kurioje pabrėžė savo susirūpinimą, jos pašto dėžutę iš karto užplūdo laiškai iš asmenų, kurie mano, kad jie patys ar jų artimieji dėl vakcinos susirgo prionine liga ar į prionus panašiomis ligomis.

Kai kuriems jau pasireiškę neurodegeneraciniai simptomai pablogėjo, kai kuriems neurodegeneracinė liga išsivystė praėjus vos kelioms savaitėms ar mėnesiams po vakcinacijos.

 

Naujas priono ir į prioną panašių ligų variantas?

Staigus į ją besikreipiančių žmonių antplūdis Seneff leido manyti, kad vakcina galėjo paspartinti procesą dar greičiau, nei ji tikėjosi.

"Galbūt tai naujas [smegenų degeneracinės ligos] variantas, nes jis pakankamai skiriasi nuo bet ko, ką esame matę anksčiau", - sakė ji.

Neurodegeneracinių ligų, tokių kaip CJD, Parkinsono, Alzhaimerio ir ALS, simptomai pasireiškia po daugelio metų.

Seneff supranta, kad sergant prioninėmis ir į prionus panašiomis ligomis pirmiausia reikia susidurti su baltymu, kuris sukelia neteisingą organizmo prionų sulankstymą, o šie kaupiasi daugelį metų, kol pasireiškia kokie nors simptomai.

"Yra tam tikras momentas, nuo kurio tiesiog pradeda reikštis simptomai, tačiau prieš tai reikia viso proceso", - sakė ji.

"Prieš pasireiškiant bet kokiems simptomams, blužnyje... ir net smegenyse galima aptikti klaidingai susilankstančio beta amiloido (baltymo, susijusio su Parkinsono ir Alzheimerio ligomis) požymių... Tai lėta liga, bet... ji progresuoja."

Kiti moksliniai tyrimai taip pat rodo galimą ryšį tarp priono ir priono tipo ligų bei COVID-19 vakcinos.

Seneffo draugas ir Nobelio premijos laureatas, miręs profesorius Luc Montagnier, buvo vienas iš autorių, atlikęs išankstinį tyrimą apie 26 pacientus, kurie susirgo CJD ir mirė gavę vakciną.

Dauguma atvejų įvyko per 11,38 dienos po vakcinacijos, o mirtis ištiko praėjus maždaug 4,76 mėnesio.

Autoriai buvo gana įsitikinę, kad šie atvejai susiję su vakcina. Tyrimo autorius korespondentas daktaras Jeanas-Claude'as Perezas teigė, kad jo draugas Montagnier pradinio vakcinos išleidimo metu baiminosi, kad "nauja CJD forma paveiks milijonus paauglių ar vaikų, paskiepytų COVID-19 vakcina".

"Visa tai patvirtina radikaliai kitokį šios naujos CJD formos pobūdį, o klasikinei formai reikia kelių dešimtmečių", - rašė tyrėjai.

Pasirodė ir kitų tyrimų apie Parkinsono ar panašių ligų paūmėjimą, kai kurie mokslininkai svarstė apie šių dviejų reiškinių sąsajas.

"Paslėptas procesas vyksta greičiau su žmonėmis, kurie gauna vakciną, todėl jie Parkinsono liga [ir kitomis susijusiomis ligomis] susirgs greičiau, nei būtų susirgę, jei nebūtų gavę vakcinos", - sakė Seneffas.

 

Kodėl toks toksiškas?

Seneffas "The Epoch Times" sakė, kad daugumoje COVID-19 vakcinų naudojama mRNA technologija gali būti priežastis, kodėl pranešimų apie nepageidaujamą poveikį yra daugiau nei visų ankstesnių vakcinų atveju.

Ji sakė, kad susirūpino iš karto, kai išgirdo terminą "warp speed" - Sveikatos apsaugos departamento ir vakcinų gamintojų operaciją, kuria siekiama pagreitinti vakcinų gamybos procesą, ir pradėjo studijuoti mRNA technologiją.

Iš karto ji nusprendė: "Aš jos negausiu, jokiu būdu neleisiu, kad kas nors man švirkštų į ranką", - sakė ji.

Tyrimai parodė, kad COVID-19 viruso baltymas smaigalys yra toksiškas, todėl labai tikėtina, kad mRNA ir DNR (AstraZeneca) vakcinos, verčiančios žmogaus ląsteles gaminti daugiau toksiškų baltymų, gali pakenkti, nors daugelyje žiniasklaidos platformų teigiama, kad vakcinų gaminami baltymai smaigalys yra nekenksmingi.

Seneffo tyrimas daugiausia dėmesio skyrė mRNA vakcinoms.

"Koronavirusas labai gerai prisitaiko, todėl anksčiau taip ir nepavyko sukurti vakcinos", - sakė ji. Todėl Seneff negalėjo suprasti, kaip ši technologija staiga tapo tokia įgudusi ir sugebėjo padaryti tai, ko negalėjo padaryti anksčiau.

Netgi Bilas Geitsas (Bill Gates), vienas pagrindinių visuomenės veikėjų, palaikančių judėjimą už pasaulio skiepijimą nuo COVID-19, per Bilo ir Melindos Geitsų fondą finansavo ataskaitą, kurioje teigiama, kad precedento neturinčioms vakcinoms, tokioms kaip mRNA vakcinos, prireiks nuo 10 iki 12 metų, kol jos bus visiškai išbandytos prieš išleidžiant.

Be to, iš visų šių precedento neturinčių vakcinų tik 2 proc. būtų galima atlikti klinikinius tyrimus.

Antrasis Seneffo tyrimas parodė, kad nors esamos vakcinos suteikia imunitetą imituodamos natūralios infekcijos procesą, COVID-19 mRNA vakcinos visiškai neimituoja natūralios infekcijos.

"Vakcinoje esanti pasiuntinių RNR (mRNA) yra labai ... nenatūrali", - sakė ji.

Palyginti su natūralia mRNA, kuri ląstelėje greitai suyra, įrodyta, kad COVID-19 vakcinų mRNA suyra per du mėnesius, nors gamintojai žadėjo, kad ji suyra per kelias dienas.

"Jie taip nerimavo dėl to, kad mRNR neišsilaikys pakankamai ilgai, kad, manau, gerokai persistengė", - sakė Seneffas.

Į organizmą įšvirkšta nepakitusi mRNA iš karto sukelia imunines reakcijas, ypač interferono išsiskyrimą, kuris suardo mRNA prieš jai pasiekiant tikslines ląsteles ir pradedant gaminti smaigalio baltymus. Todėl, siekdamos išvengti šių pagrindinių imuninės apsaugos priemonių, "Moderna" ir "Pfizer" pakeitė mRNA uridino molekulę (pagrindinę mRNA sudedamąją dalį) į 1-metilpseudouridiną, kad "smarkiai sumažintų įgimtą imuninės sistemos suaktyvėjimą prieš egzogeninę (iš išorės gautą) mRNA".

Natūrali SARS-CoV-2 viruso infekcija sukelia įgimtas imunines reakcijas, pavyzdžiui, interferono gamybą. Pakeitus vakcinos mRNR struktūrą, sintetinė mRNR gali išlikti organizme, nes apeina šias pagrindines imunines reakcijas. Galima teigti, kad vakcinos smaigalio baltymo versija nėra tokia pati kaip vietinis baltymas.

Be to, kad mRNA taptų stabilesnė, "Moderna" ir "Pfizer" pakeitė chemines bazes, sudarančias RNR grandinę. Pradinę viruso RNR grandinę sudaro 36 proc. guanino (G) ir citozino (C).

MRNA, turinčios mažai G ir C bazių, yra mažiau stabilios ir suyrančios; "Pfizer" ir "Moderna" vakcinų mRNA šis procentas padidintas atitinkamai iki 53 ir 61 procento.

Ankstesni eksperimentai parodė, kad labiau tikėtina, jog genai, kuriuose yra didesnis G ir C kiekis, bus perskaityti ir jų informacija bus paversta baltymais. Didelis G kiekis taip pat padidina geno perskaitymo greitį, tačiau greitesnis perskaitymas taip pat reiškia didesnę klaidų tikimybę ir didesnę neteisingo sulankstymo tikimybę.

Tai potencialiai reiškia, kad ši instrukcija ne tik ilgiau išliks ląstelėje, kad jos informacija būtų paversta baltymais, bet ir ląstelės pirmenybę teiks vakcinos mRNA informacijai.

"Vis daugiau įrodymų [rodo], kad vakcinos mažai padeda kontroliuoti ligos plitimą ir kad jų veiksmingumas laikui bėgant mažėja", - rašoma Senefo tyrime. "SARS-CoV-2 modifikuoto smaigalio baltymo mRNA vakcinos biologinis poveikis yra neabejotinas".

 

Dokumentai atmetami "vos tik paminėjus žodį "prionas

Reikėtų pažymėti, kad daugelis Seneff tyrimų yra jos pačios samprotavimai, kurie nebuvo įrodyti, nors buvo griežtai recenzuoti.

Jai buvo sunku parengti tvirtus argumentus, nes labai nedaug tyrimų nagrinėja neigiamą COVID-19 vakcinų poveikį. Seneff ir jos kolegoms, kurie rašo straipsnius, pasakojančius alternatyvią istoriją, buvo sunku rasti žurnalą, kuriame būtų publikuojami jų darbai.

Prof. Luko Montanjė (Luc Montagnier) tyrimo apie 26 CJD atvejus bendraautorius daktaras Žanas Klodas Perezas (Jean-Claude Perez) elektroniniu paštu laikraščiui "The Epoch Times" sakė, kad buvo labai sunku paskelbti jo ankstesnį tyrimą kartu su Montanjė ir daktaru Valeriu Lounu (Valère Lounnas) autoritetinguose neurologijos žurnaluose.

Tame tyrime nustatyta, kad Omicron yra vienintelis COVID-19 variantas, kuriame nėra priono srities, ir nors buvo gautas visų tyrimo dalyvių sutikimas, autoritetingi žurnalai kaip pagrindinę kliūtį publikavimui nurodė etinius apribojimus.

Autoriai svarstė galimybę paskelbti savo tyrimą mažesniuose žurnaluose, tačiau tuomet jį perskaitytų mažiau žmonių.

Todėl autoriai nusprendė savo darbą paskelbti kaip išankstinį spaudinį, kuriam taikomi mažesni apribojimai, ir nors tokiu būdu paskelbtomis išvadomis paprastai mažiau pasitikima, galima pasiekti didesnį žmonių ratą.

"Tačiau net ir tam tikros rūšies preprintai, kurių mes neminėsime, atsisako tokių straipsnių, kai tik ten ištariamas žodis prionas, taip buvo ir mūsų straipsnio atveju", - rašė Perezas.

Seneff taip pat patyrė nepritarimą savo darbui, susijusiam su spygliuotaisiais baltymais; žiniasklaida ir kiti mokslo bendruomenės nariai suabejojo jos ir Montagnier kompetencija šioje srityje.

Linda sakė, kad Douglas ir ji nusprendė paviešinti savo istoriją, nes nori didinti informuotumą apie galimus COVID-19 vakcinų pavojus.

"Daglas, beveik žino, kad nuo to mirs... ir tai yra siaubingas dalykas, nutikęs 53 metų vyrui", - sakė ji.

"Jei kas nors galėtų išgirsti šią istoriją, nes... įprasta naujienų žiniasklaida apie tai visiškai nutyli".

Seneff ragina kitus nukentėjusius žmones pranešti apie nepageidaujamą įvykį VAERS ir ištirti bei patvirtinti, ar jis gali būti susijęs su COVID-19 vakcinomis.

Paklausta apie išgydymą, Seneff sako, kad nežino apie jokius vaistus, tačiau kai kurie jos draugai naudojo augalinius vaistus ilgiems COVID-19 vakcinos sukeltiems simptomams, pastebėtiems nukentėjusiems pacientams, gydyti, norėdami patikrinti, ar toks gydymas gali būti veiksmingas.