Kaip teisingai padalinti Rusiją

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-07-16 02:04:00, skaitė 512, komentavo 11

Kaip teisingai padalinti Rusiją

 

Vietoj epigrafo:

Ten, kur sunku ką nors pataisyti, visada yra galimybė viską supisti.

 

Amerikosai pradėjo svarstymus Rusijos padalijimo tema. Autoriai nori suraižyti Rusijos Imperijos likučius į Sibiro, Tolimųjų Rytų, Sachos ir Buriatijos respublikas, Šiaurinis Kaukazas.

Su pavadinimu Rusija liks tik europinė Rusijos dalis, dar mažesnė nei Ivano Rūsčiojo laikais.

USA vyriausybės saugumo ir bendradarbiavimo Europoje komisija (ESBO) birželio 23 dieną netgi surengė instruktažą apie „moralinę ir strateginę“ Rusijos padalijimo būtinybę. Planas pridengiamas gėdingu figos lapeliu „Rusijos dekolonizacija“. Tiems, kurie mano, kad tai prikolas ar feikas, va čia yra nuoroda į vyriausybės tinklapį  -

https://www.csce.gov/international-impact/events/decolonizing-russia

Kuo labiau susipažįsti su šiuolaikinių „Gėrio imperijos“ veikėjų apologetika ir retorika, tuo dažniau sutinki su pagrindiniais Michailo Zadornovo postulatais. Smulkėja pasaulinis hegemonas, vis labiau besiritantis žemyn nuo imperinių aukštybinių iškalbingumo tiradų iš Grado ant kalno stiliumi „maloningai paleipti teikėsi“, iki debiliškų turginių targašų-isterikų  stiliaus. Dreikui (britonų piratas) būtų gėda dėl tokių palikuonių. Jis bent jau suprato, kad į Didįjį kelią (plėšikauti) dėl mažo reikalo neinama. 

Logikos ir gero auklėjimo stoka daugiau nei reikia kompensuojama patosu ir beapeliacinių požiūriu! Plane išdėstytos anglosaksonų "chotelkos", išsišakojančios kaip elnio ragai ir suskirstomi į daugybę planelių, planeliukų ir kitokių aksesuarų, kuriems pavadinimas - legionas. Pavyzdžiui, čia yra septyni „de“ (net ir čia jie negalėjo atsispirti plagiatui, nevykėliai):

1. Demilitarizacija – „europinės kariuomenės dalies sumažinimas iki minimumo“, „demilitarizuota zona prie sienų su JevroSojūzų, Okraina, Baltarusija, Gruzija“ ...

2. Denuklearizacija – „branduolinių ginklų eksploatavimo nutraukimas“, „tarptautinė atominių elektrinių kontrolė“.

3. Decentralizacija – „realaus federalizmo sugrįžimas“ (apie juos papasakojo Lecho Valensos avataras).

4. Demokratizacija – „laisvi rinkimai“, „laisva žiniasklaida“ ir visas kitas tiks šūdas.

5. Dekomunizacija – „režimo nusikaltimų pasmerkimas“, „jų sulyginimas su nacių režimo nusikaltimais“, „simbolikos uždraudimas“.

6. Destalinizacija (!) – „Stalino asmenybės kulto, karinės galios ir ekspansijos kulto likvidavimas“, „su ankstesniais karais susijusios šventės ir didvyriai turėtų būti peržiūrėti įvedant modifikuotas mokyklų programas“.

7. Deputinizacija – „valstybinių holdingų prichvatizavimas“, „FSB ir kitų teisėsaugos institucijų perkrovimas“, „viešas režimo pasmerkimas“.

Amerikosai - vaikinai solidūs. Paskelbę eilinę durnystę, jie iškart padeda jai pagrindą, bazę, prisotindami savo chotelkas daugybe, nors ir kreivokais, pateisinimais.

Neapsiribodamas Vidurio Vakarų gyventojams primestomis ukro-stradalinimais ir „Putino mokesčiais“, USA valstybės sekretorius Blinkenas pareiškė, kad riaušes Šri Lankoje sukėlė... Rusijos ribojamas Okrainos grūdų eksportas.

Žinoma, galima Blinkenui priminti, kad defoltas Šri Lankoje buvo paskelbtas balandžio 12 d., o krizė prasidėjo 2021 m. lapkritį, gerokai prieš ukro-įvykius. Tačiau kam kam šiais laikais rūpi nuobodūs faktai, ar ne  Entoni (Blinkenai)? Rusija kalta! Ir  kojele - trept !

„Blinkeno kaltinimas apie daug ką pasako. Mūsų akyse šimtai milijonų JevroSojūzo gyventojų negrįžtamai praranda tą aukštą pragyvenimo lygį, prie kurio yra pripratę jie patys, jų tėvai, seneliai. Vokietijos, Prancūzijos ir britonų šūdasklaida atvirai ir vieningai prognozuoja milijonų piliečių skurdą, daugkartinį komunalinių mokesčių augimą, nedarbą, infliaciją. Ir jie šikart nemeluoja“. - rašo @rt_russian.

Kadangi USA ir JevroSojūzas su jų idiotiškomis žaliosiomis teorijomis, iškastinio kuro atsisakimu visumoje ir atsisakymu nuo Rusijos energetinių išteklių, negali būti apkaltinti, jos apkaltins Rusiją. Jau kaltina.

„Rusija laiko įkaitais pasaulio gyventojus, blokuodama Okrainos grūdų eksportą“, – pareiškė Prancūzijos užsienio reikalų ministrė Katrina Kolonna.

Ar galite  dešimt skirtumų nuo Blinkeno pareiškimo? Jau labai greitai, nemazgotas, sušalęs ir sukūdęs "vieningų vakarų" rodomasis pirštas su traškėjimu išsitiesins ir parodys į Rusijos pusę, kaip tai jau buvo 1941 metais.

Iš esmės nieko naujo. Seni, nuvalkioti anglosaksų politikos principai:

Visus pavergti;

Kas nepaklūsta - sunaikinti;

Jei neįmanoma sunaikinti - paskelbti agresoriumi.

Užuodęs šviežiai skirtų šiam kilniam reikalui - Rusijos nukirsdinimui grantų kvapą, operatyviai sukruto Nobelio taikos premijos laureatas, buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Valensa,paraginęs sumažinti Rusijos gyventojų skaičių iki 50 mln žmonių.

Gorbačiovo ir Bušo-vyresniojo numylėtinis pareiškė, kad būtina „forsuoti politinės sistemos pakeitimą Rusijoje, organizuojant tautų sukilimą“. Jis taip pat mano, kad norint pasiekti saugumą pasaulyje, Rusija turi būti „išardyta“. Bet yra variantų. Pasiutusį Lechą patenkintu ir neišrankus Rusijos gyventojų genocidas.

„Arba pakeisti Rusijos politinę sistemą, arba palikti joje mažiau nei 50 milijonų gyventojų“, – aiškino kraujo ištroškęs profsąjunginis veikėjas.

Buvęs Lenkijos prezidentas negalėjo nelyžtelėti šokoladinės akies banditams iš Uošingtono ir Briuselio. 

„Turime suprasti, kad vakarai plečia savo galią per NATO, Europos Sąjungą, plėsdamiesi, bet demokratiniais būdais. Rusija tai daro smurtu“, – sakė Valensa. 

Štai koks jis – pamaldus krikščionis ir Nobelio taikos premijos laureatas! Sunaikinti du trečdalius kaimyninės šalies – kas gali būti palaimingesnio ir dvasingesnio veiksmo? Kuklus europietiško nacizmo žavesys, norinčio perspjauti Hitlerio programą – toks įvykis negalėjo praeiti pro lenkiškus landsknechtus!

Nuo 1939 iki 1945 metų naciai Lenkijoje atidarė šešias mirties konclagerius – Chelmno, Belzeco, Sobiboro, Treblinkos, Aušvico-Birkenau (Osvebcimo konslagerių  komplekso dalis) ir Majdaneką, kur didžia dalimi "dirbo“ lenkai, o dabartiniai Valensos žodžiai - tai gairės bet kuriam Rusijos politikui – Lenkija savo dabartinių sienų ribose - šalis neatsakinga, kelianti grėsmę europietiškam saugumui ir USA pakalikė.  Po to, kada Rusija/TSRS pamiršo jos bendrininkavimą masinėse žudynėse, lenkų nacikai sustiprėjo, įsidrąsino ir nusprendė – o kodėl gi nepabandžius dar kartą? O jeigu?...

Istoriniai nevykėliai, kurie mano – jei ignoruoti geopolitinių žlugimų priežastis praeityje – tai ateitis bus kitokia. Tai va - nebus! Pirmiausia Varšuva turėtų grąžinti Rytų Prūsijos, Silezijos ir Šiaurės Pomeranijos žemes, gautas pagal Antrojo pasaulinio karo rezultatus.

RuBaltik redaktorius A.Nosovičius rašo: 

„Tai, ką Lechas Valensa išsakė apie „Rusijos tautų išlaisvinimą“ ir jos gyventojų skaičiaus sumažinimą iki 50 mln., yra įprasčiausias Lenkijos prometeizmas (Pilsudskio projektas-kliedesiai "Międzymorze").

Tiek Pilsudskio tarpukario Lenkijos, tiek dabartinės Lenkijos vadovai svajoja apie galutinį Rusijos imperijos žlugimą per šimtų Rusijoje gyvenančių tautų nacionalinį pačių apsisprendimą. Todėl Varšuvoje ir yra Džocharo Dudajevo aikštė. Į lenkų politikų sąmonę tiesiog netelpa kaip tai gali būti, kad daugiatautiškumas, kuris du kartus privedė prie Lenkijos valstybės žuvimo (ir gali privesti prie trečio, atsižvelgiant į chocholų invazijos mastą), nesugriovė, bet tik stiprino Rusiją. Atsisakę tai suprasti, jie vis dar atkakliai stumia vakaroidams ‘’suverenitetų parado’’ temą. USA teikimas Lenkijai – dievo šnabždesys į ausį.

Kas liečia Valensą, tai jam kapinėse jau "pravaikštas" rašo, o jis vis dar teisinasi dėl istorijos su „agentu Boleku“ (agentų “Dėdulė” ir “Magnolija” kolega) ir skaldo Rusiją..."

Negalėjo ramiai praeiti pro tokią šviežieną ir NATO neofitai. Karinga Suomija, priėmusi žemo starto pozą, žvangina ginklais:

„Proksi karas su Rusija ilgainiui vakarams neduos norimo rezultato“, – rašo '’Verkko Uutiset". Tokią nuomonę socialiniame tinkle „Twitter“ išsakė Suomijos karo istorikas. Jis mano, kad anksčiau ar vėliau – jei yra tikslas laimėti – JevroSojūzas ar NATO šalys turėtų apsvarstyti galimybę tiesioginio karinio  įsikišimo į situaciją Okrainoje.

Savižudžių, norinčių pakariauti su Rusija, skaičius auga taip sparčiai, kad „Roskosmos“, užsiimančiam raketų „Sarmat“ gamyba, pats laikas prisiimti padidintus įsipareigojimus. Visiškai nesuvokiama, ko tikisi suomiai, lenkai ir pribaltai. Bendraujant su jais susiduriama su fanatišku religiniu įsitikinimu, kad amerikonai tik to ir tetrokšta, kad ateiti ir numesti nugalėtus „rusų barbarus“ jiems prie kojų, realizavę tikrovėje paskutinio fiurerio pažadą apie žemės sklypo paskyrimą ir rusiškus vergus kiekvienam „Drang nach Osten“ dalyviui.

O juk visuose vakaruose nėra nė vieno „Spaidelo“, gebančio suprantamai ir paprastai paaiškinti, kad amerikiečiai nieko panašaus nenori ir galvoja apie visai ką kitą:

„Per 4 metus USA padidino tarptautinių investicijų pozicijos (TIP) deficitą 10 trilijonų USD, o tai yra 1,5 karto daugiau nei per visą USA egzistavimo istoriją iki 2017 metų imtinai. Palyginimui, visi Rusijos užsienio aktyvai (turtas) yra 1,65 trilijono, o proficitas (perteklius) – apie 500 milijardų dolerių.

Tokie disbalansai negali tęstis amžinai. Dalinis Rusijos užsienio aktyvų (turto) areštas paaštrino investicijų dolerio zonoje ir USA, kaip įsipareigojimų įvykdymo garanto, patikimumo klausimus. Šis aspektas visų pirma liečia šalis, kurios yra neutralios Rusijai – ši grupė nėra pagrindinė kapitalo tiekėja USA, tačiau gali suvaidinti destruktyvių procesų trigerio vaidmenį.

Per 2022 metų pirmąjį ketvirtį įsipareigojimai sumažėjo iki 1,42 trilijono, o aktyvai sumažėjo 1,06 trilijonų, todėl bendras grynasis įsipareigojimų sumažėjimas per ketvirtį buvo 376 mlrd. dolarų. Grynas neigiamas TIP pagal BEA (reikia VPN dėl prieigos) 17,7 trln $ prieš 18,1 trln $ 2021 gale. Tačiau dėl grynieji finansinių sandorių įsipareigojimai padidėjo 252 mlrd., o 627 mlrd. - tai neigiamas perkainojimas.

Nuo kovo padėtis smarkiai prastėja, nerezidentų nutekėjimas treižeriuose (ateities sandoriai) pasiekia maksimumą per 6 metus -  260 mlrd.$ per du mėnesius.

Ką čia svarbu suprasti? USA egzistavimo pagrindas yra pasitikėjimas doleriu ir grynas užsienio investicijų srautas, skirtas finansuoti rekordinius einamosios sąskaitos ir federalinio biudžeto deficitus. Be užsienio investicijų srauto šiuolaikinė finansų sistemos konstrukcija subyra. Viskas keičiasi – proporcijos, santykiai, pinigų srautų kryptys.

Atsižvelgiant į beprecedentinį USA priklausomybės nuo užsienio kapitalo pobūdį (75 % grynųjų įsipareigojimų nuo BVP), ankstesnės konfigūracijos USA hegemonijos kolapsas yra neišvengiamas. Pasaulis tiesiog neturi tiek išteklių šitam parazitui šerti.

Europa, Japonija ir Korėja pasineria į rekordinį einamosios sąskaitos deficitą,  QE (USA FRT programa) atjungiama – būtent šitie du kanalai ir buvo pagrindinis užsienio kapitalo tiekimo į USA šaltinis.

Proficitas (perteklius) perskirstomas Rusijai neutralioms šalims, kurios daugiausia yra priešiškos USA. Štai čia  ir iškyla į pirmą planą dolerio toksiškumo veiksnys dėl įsipareigojimų Rusijai nevykdymo. Niekas nenori eiti šiuo keliu, atsižvelgiant į geopolitinės priešpriešos kaitimą.

Vadinasi, velnio apsėstas gigantas, pradės drabstytis savo toksiškonis metastazėmis po visą pasaulį.

Ateities prognozė: geopolitinė įtampa augs dėl neišsprendžiamų ekonominių ir politinių prieštaravimų. Po trumpos pauzės aktyvų kolapsas tęsis toliau. Europa, o kiek vėliau ir USA pradės pasinerti į ekonominę apokalipsę, sukeldama kaskadinę ekonominių institucijų žlugimo ir tarpšakinį industrinių ryšių nutraukimo grandininę reakciją. Ypač aukšta didesnės nei Didžiosios depresijos krizės tikimybė.

Rusija atsidurs palankesnėje padėtyje, palyginti su USA ir Europa. Priežastis - ankstyvas ryšių su mirštančia civilizacija nutraukimas, autonomijos augimas, kritinio finansinio disbalanso nebuvimas.

Tačiau nėra Spaidelo amerikoniškoje tėviškėje. Todėl iš ten girdėti visiškai kitokios dainos:

Mūsų ekonomika vystosi visiškai pagal mūsų prognozes. Ne, ne, pačių prognozių aš jums neparodysiu. Mes jų iš vis niekam nerodome. Bet prisiekiu šventuoju TVF, viskas vyksta pagal mūsų prognozes. Taip-taip! Vakaruose viskas šokolade, jei tik nepradėsi uostyti.

Na, koks karas su tokiu užnugariu, pasakykit prašau, aistringi svajotojai apie gaublį be Rusijos? Kokia ryžtinga priešprieša kokioje nors sąjungoje štai su tokia „pačia galingiausia pasaulio ekonomika“?  Ar galite atsakyti, smulkūs žoliaėdžiai žinduoliai, mėgėjai spirti Rusijai iš už "hegemono" nugaros? O taip, žinoma! Pas jus rankovėje taip pat yra amžinas koziris – penktoji kolona prie pat Kremliaus sienų. Ji nepastebimai šurmuliuos Rusijos platybėse, darydamas nepataisomą žalą ir anksčiau ar vėliau privers poltinę-karinę Rusijos vadovybę sėsti prie derybų stalo kolektyvinių vakarų sąlygomis. Taip?

O ar žinojote, kad šį žaidimą gali žaisti dviese?

Blogeris "genby“ surinko gana įdomią statistiką apie netikėtus incidentus, nutikusius už vandenyno iškart po pažadų tiekti bet kokį reikiamą kiekį angliavandenių savo satelitams:

Liepos 9 dieną buvo susprogdinta antroji SGD gamykla USA. Šį kartą Oklahomoje, Medforde. Amerikiečiai teigia, kad gaisro priežastis nežinoma – tai jau ketvirtas per mėnesį USA susprogdintas naftos-dujų objektas ir antrasis dujų objektas.

2022 m. liepos 9 d. 2–4 d. – ONEOK gamtinių dujų frakcionavimo gamyklos sprogimas (Medfordas, Oklahoma)

2022 m. liepos 7 d. – naftotiekio sprogimas (Volis, Teksasas).

2022 m. birželio 27 d. – sprogimas naftos perdirbimo gamykloje Petro Star (Valdez, Aliaska).

2022 m. birželio 8 d. – sprogimas SGD gamykloje (Friportas, Teksasas).

Riebiai pavarė, kaip prieš lietų!

Dabar pridėkime prie viso to mirtinai užblokuotą Kazachstano KTK  (Kaspijos vamzdynų korsorciumas),  išejusį iš rikiuotės  azerbaidžanietiškos alternatyvos gabenimo terminalą, nemalonia hegemonui ožio snukį, kurį vakarams nutaisė Persų įlankos monarchijos ir visu savo negražiu nuogumu prieš vakaroidus iškyla niūri perspektyva – norint dalyvauti kare prieš Rusijos Federaciją, būtina skubiai sukurti skraidantį kilimą ir dviračio pedalų trauka varomą tanką.

Daugelis G20 dalyvių atsisakė tiesiai vadinti Rusiją šalimi agresore“, – pareiškė JevroSojūzo diplomatijos vadas, dėl savo pravališkos politikos pramintas Žopezu .

„Kai reikia įvardyti agresorių ir nurodyti, kas yra atsakingas už pasekmes, daugelis susilaiko nuo to dėl įvairių priežasčių. Kai kurie labiau rūpinasi karo pasekmėmis sau, o ne tuo, kas atsakingas už šiuos sunkumus ir kaip užbaigti šį karą; kiti skundžiasi „dvigubais standartais“ arba tiesiog nori palaikyti gerus dvišalius santykius su Rusija“, – G20 poziciją apibūdino Borelis. Jis pažymėjo, kad „globalinis naratyvų mūšis pačiame įkarštyje, bet JevroSojūzas joje kol kas nieko nelaimi“.

Reikėtu pabloginti. Dėl visiškai idiotiškos senojo Borelio ir jo anglosaksoniškų globėjų politikos JevroSojūzas yra subinėje, ir įsiskverbimo gylis į ją kasdien didėja. Esant tokiai situacijai, nelieka nieko kito, kaip suskaldyti Rusiją. Nenuramina, bet bent jau blaško dėmesį. 

JG2AOHBf1UAZO-vvIo7VAKDEP7PuUVQ1y2Z3vKQm_u62xrmQmnpxkCBX5_S_dGKesGhzPgbO9KdjZKMaSXtO_qUmu0jwhrDfb_ZyCwI83rq0wuYVR5ckgWoH9SRFkddIPdhkmH06ZK61C57vGIA

.