G. Landsbergis gavo pagyrimą iš šeimininkų

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/g-la... 2022-07-22 03:45:00, skaitė 180, komentavo 2

G. Landsbergis gavo pagyrimą iš šeimininkų

Šv. Gabrielius, pagirtas tarp JAV ir paskirtas mūsų nuodėmingoje žemėje daryti tvarką…

Liepos 20 dieną užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis telefonu kalbėjosi su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu.

JAV Valstybės sekretoriaus iniciatyva vykusiame pokalbyje buvo padėkota Lietuvai už nuoseklią ir tvirtą paramą Ukrainai. JAV diplomatijos vadovas taip pat palankiai įvertino Europos Sąjungos vykdomą vieningą sankcijų politiką Rusijos atžvilgiu bei pastangas užtikrinti koordinuotą sankcijų įgyvendinimą, įskaitant naujausius sprendimus.

Pokalbio metu G. Landsbergis užtikrino, kad Lietuva ir toliau pasisakys už kuo griežtesnes sankcijas ir kuo didesnį spaudimą Rusijai. „Turime būti atsparūs Rusijos primetamiems propagandiniams teiginiams, kad Vakarų politika agresorės atžvilgiu švelnėja, ir mūsų atsparumą įrodyti nuosekliais veiksmais – spartinti karinę ir politinę paramą Ukrainai bei didinti visapusišką spaudimą agresorės atžvilgiu“, – pažymėjo ministras.

JAV Valstybės sekretorius taip pat padėkojo už Lietuvos iniciatyvą ir įsitraukimą tarptautiniu lygiu sprendžiant Ukrainos uostų atblokavimo bei grūdų eksporto problemas.

Abiejų šalių diplomatijos vadovai pokalbio metu taip pat aptarė Kinijos keliamus iššūkius ir solidarumo bei rinkų diversifikacijų svarbą, atremiant ekonominį spaudimą. Lietuvos ir JAV diplomatijos vadovai pasidžiaugė intensyvėjančiais Lietuvos ir JAV verslo bendruomenių ryšiais bei tvirtėjančiais ekonominiais saitais.

„Vieningas ir nenuilstamas transatlantinės bendruomenės darbas padedant Ukrainai visomis politinėmis, ekonominėmis ir karinėmis priemonėmis bei koordinuotos sankcijų politikos agresorės atžvilgiu tąsa bei plėtra yra kelias į bendrą pergalę“, – teigė G. Landsbergis.

BV inf.