Specialiosios Karinės Operacijos priežastys

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-07-22 20:37:00, skaitė 291, komentavo 7

Specialiosios Karinės Operacijos priežastys

Daugelis žmonių, kuriems vasario 24-osios įvykiai buvo netikėti, kažkodėl pamiršta 2021-ųjų balandį, kai Ukraina jau buvo sukūrusi grupuotę smogti Donbasui.

Reaguojant į tai, prie sienų buvo dislokuotos Rusijos kariuomenės pajėgos.

Tačiau 2021 m. karo veiksmai neprasidėjo.

Be to, kaip prisimename, istorija pasikartojo metų pabaigoje. Ukrainiečių grupuotė tapo dar didesnė, RF ginkluotosioms pajėgoms teko padidinti pajėgas.

 

Derybos, ultimatumai prieš „Pasaulio prezidentą“ Zelenskį ir jo Vakarų šeimininkus nepasiteisino, reikėjo konflikto. Ryškus to pavyzdys yra pareiškimai, kad Rusijai bus taikomos sankcijos, jei kariai nebus išvesti iš jos (!) Teritorijos. Jei mūsų kariai būtų buvę išvesti, būtų pradėtas puolimas prieš Donecko Liaudies Respubliką ir Lugansko Liaudies Respubliką, remiantis Kroatų ir NATO vykdytos operacijos „Audra“ pavyzdžiu prieš Serbijos Krajiną per Balkanų karus.

 

Jei Rusija nebūtų įsikišusi, tai Donbaso respublikos nebūtų turėjusios galimybės priešintis. Ir tada…

 

Toliau neišvengiamai kiltų karas dėl Krymo. Todėl tie, kurie pasiima propagandinę tezę, kad Rusija pirmoji pradėjo operaciją prieš „nepriklausomą“ Ukrainą, arba tiesiog nesuvokia įvykių fono ir yra dezorientuoti, arba tiesiog tyčia meluoja. Specialioji Karinė Operacija buvo neišvengiamas žingsnis, kuriam Vakarai sąmoningai provokavo Rusiją.